Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Ατάκες φωτιά από πρώην παίκτη του Ολυμπιακού για ΠΑΟΚ και Τούμπα - Βόμβες για Πάμπλο Γκαρσία
| 2022-01-30 18:21:00

Ατάκες φωτιά από πρώην παίκτη του Ολυμπιακού για ΠΑΟΚ και Τούμπα - Βόμβες για Πάμπλο Γκαρσία

Sportdog Team
Ατάκες φωτιά από πρώην παίκτη του Ολυμπιακού για ΠΑΟΚ και Τούμπα - Βόμβες για Πάμπλο Γκαρσία

Τα παιχνίδια ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό έχουν πάντα μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Νεύρα, ένταση, πίεση για τη νίκη και σκληρά μαρκαρίσματα. Οι φάσεις για να σηκωθεί η κερκίδα στο πόδι είναι πολλές και οι αντιδράσεις γίνονται πιο έντονες όταν η μπάλα κουνάει το πλεκτό. Το πάθος που κρύβουν αυτές οι αναμετρήσεις, δύσκολα το συναντάς αλλού.

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Τα παιχνίδια ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό έχουν πάντα μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Νεύρα, ένταση, πίεση για τη νίκη και σκληρά μαρκαρίσματα. Οι φάσεις για να σηκωθεί η κερκίδα στο πόδι είναι πολλές και οι αντιδράσεις γίνονται πιο έντονες όταν η μπάλα κουνάει το πλεκτό. Το πάθος που κρύβουν αυτές οι αναμετρήσεις, δύσκολα το συναντάς αλλού.

Το Metrosport.gr ήρθε σε επαφή με έναν παίκτη που είχε ένταση, πάθος και νεύρα στο παιχνίδι του. Ο Ντουντού Σουαρένσε έμεινε τρία χρόνια στον Ολυμπιακό και αγωνίστηκε 10 φορές εναντίον του ΠΑΟΚ.

Ο Βραζιλιάνος έκανε μια αναδρομή στη θητεία του στην Ελλάδα και στις συναντήσεις με τον Δικέφαλο σε Πειραιά και Τούμπα. Θυμήθηκε την ατμόσφαιρα σε Φάληρο και Θεσσαλονίκη, τις μονομαχίες με τον Πάμπλο Γκαρσία και εξεπλάγην όταν έμαθε ότι κόντρα στους «ασπρόμαυρους» έχει τις περισσότερες κίτρινες στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής βρίσκεται στο Σάο Πάολο. Είναι ειδικός σύμβουλος επενδύσεων και βοηθά τους ανθρώπους που τον εμπιστεύονται να πετύχουν υψηλές επιδόσεις στον αθλητισμό και στα οικονομικά.

Δεν παρακολουθεί όσο θα ήθελε το ελληνικό πρωτάθλημα καθώς η διαφορά ώρας τον εμποδίζει. «Δεν παρακολουθώ τόσα συχνά καθώς έχουμε διαφορετική ώρα. Όταν ο Ολυμπιακός παίζει παιχνίδια, εγώ δουλεύω. Είναι δύσκολο. Θα ήθελα, όμως».

Η απουσία εικόνας από τα δεδομένα από την τωρινή κατάσταση των δύο ομάδων, μας οδήγησε στα ντέρμπι που έχει φορέσει τα παπούτσια του και έχει αγωνισθεί.

Αρχικά, αναφέρθηκε στο πέρασμα του από την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό: «Το θυμάμαι πολύ καλά. Έχω πολλές αναμνήσεις από τον Ολυμπιακό, κυρίως από τα παιχνίδια που δώσαμε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Οι οπαδοί είναι τρελοί και με έκαναν να χαίρομαι πολύ. Η ατμόσφαιρα, τα πρόσωπα, οι εγκαταστάσεις μου άρεσαν πολύ. Θα ήθελα να γυρίσω σε όλα αυτά».

Έπειτα, ξεχώρισε κάποιους συμπαίκτες του: «Πολλές αναμνήσεις μου φέρνεις τώρα. Νικοπολίδης, Γκαλέτι, Ντιόγκο, Τζόλε, Ιμπαγάσα. Μιλάω με τον Ντιόγκο περισσότερο και τον Λεονάρντο».

Όπως προχωρούσε η συζήτηση τον φέραμε αντιμέτωπο και με τον ΠΑΟΚ. Στο άκουσμα της ομάδας θυμήθηκε τη Θεσσαλονίκη που του «αρέσει και είναι όμορφη» αλλά και στα ματς που ήταν σκληρά και με νεύρα: «Τα παιχνίδια κόντρα στον ΠΑΟΚ ήταν πάντα πολύ σκληρά. Είναι ένα ντέρμπι και είναι πάντα ξεχωριστό, όπως και με τον Παναθηναϊκό».

Οι μονομαχίες είναι πολλές και τα σκληρά μαρκαρίσματα δεν απουσιάζουν. Ο ίδιος έχει δεχθεί τις περισσότερες κίτρινες στο ελληνικό πρωτάθλημα στα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ και όταν το έμαθε αυτό δεν έκρυψε την έκπληξη του και άρχισε να γελά.

«Εγώ; Αλήθεια; Δεν το ήξερα. (γέλια) Ίσως επειδή ήταν σκληρά, με πολλά νεύρα, ένταση και πίεση. Έπρεπε να κερδίσουμε. Ήταν παιχνίδια με τις περισσότερες λογομαχίες».

Στο μυαλό του δεν έχει κρατήσει κάποια συνάντηση των δυο ομάδων παρά μόνο «τα παιχνίδια που κερδίσαμε στο Καραϊσκάκη και στη Θεσσαλονίκη. Τις νίκες μόνο».

Οι αναμετρήσεις στην Τούμπα έχουν ιδιαίτερη δυσκολία λόγω της ατμόσφαιρας και της δύναμης που κρύβει ο ΠΑΟΚ όταν παίζει στην έδρα του. Ο Ντουντού παραδέχθηκε ότι «Τα παιχνίδια κόντρα στον ΠΑΟΚ ήταν πολύ σκληρά και δύσκολα, όπως και η έδρα του».

Φυσικά, οι μονομαχίες με τον Πάμπλο Γκαρσία δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το μενού. Ο Βραζιλιάνος θυμήθηκε ότι «μαλώναμε σε κάθε παιχνίδι» ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρχε κάποιος παίκτης που τον δυσκόλευε.

Τέλος, ρωτήθηκε για τον συμπατριώτη του, τον Λέο Ζαμπά, που επέστρεψε στα «ασπρόμαυρα» λέγοντας ότι δεν τον γνωρίζει προσωπικά: «Τον ξέρω σαν όνομα. Δεν μπορώ να σου πω πολλά» ενώ ξεχώρισε τον Ντούγκλας Αουγκούστο που κατά τη γνώμη του είναι «πολύ καλός παίκτης».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags