Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Συναγερμός" στον Ολυμπιακό, υπάρχει πρόβλημα - Φτάνει με τον Αγκιμπού - Παράδειγμα Βαλμπουενά
Ποδόσφαιρο
| 2022-02-02 19:52:00

"Συναγερμός" στον Ολυμπιακό, υπάρχει πρόβλημα - Φτάνει με τον Αγκιμπού - Παράδειγμα Βαλμπουενά

του Παναγιώτη Νικολάου
"Συναγερμός" στον Ολυμπιακό, υπάρχει πρόβλημα - Φτάνει με τον Αγκιμπού - Παράδειγμα Βαλμπουενά

Η νίκη κόντρα στον Παναιτωλικό, τα... καμπανάκια και οι "φωνές" σε Ελ Αραμπί! Γιατί ένα πολύ εύκολο παιχνίδι για τους Πειραιώτες έδειξε και πάλι τις αδυναμίες της ομάδας, η καλή εμφάνιση του Γκάρι Ροντρίγκες και ο παίκτης που θα... σκάσει αν δεν κάτσει λίγο στον πάγκο!

Ο Ολυμπιακός πήρε άλλη μία νίκη στο πρωτάθλημα, διατήρησε την απόσταση ασφαλείας από τους διώκτες του και έκανε άλλο ένα βήμα προς την κατάκτηση της κορυφής. Μάλιστα, οι Πειραιώτες ξεκίνησαν φουριόζοι και ήλπιζαν πως θα κάνουν επιτέλους... περίπατο σε ένα παιχνίδι, ωστόσο η εξέλιξη τους διέψευσε, παρότι βρέθηκαν να προηγούνται 2-0 μόλις στο 4ο λεπτό με τέρματα των Βαλμπουενά και Γκάρι Ροντρίγκες.

Ο Παναιτωλικός όχι μόνο αντέδρασε και μείωσε σε 2-1, αλλά κατάφερε να συνέλθει γρήγορα και να ισορροπήσει απόλυτα το παιχνίδι στο Γ. Καραϊσκάκης, δημιουργώντας και πολλά προβλήματα στην ερυθρόλευκη άμυνα. Παρότι ο Πέδρο Μαρτίνς γύρισε σήμερα το σύστημα σε τετράδα στα μετόπισθεν, παρουσιάσε σημαντικά προβλήματα και πολλές ασυνεννοησίες μεταξύ των δύο στόπερ και των μπακ. Πρόκειται πλέον για ένα πολύ συχνό φαινόμενο, ειδικά από τη στιγμή που έφυγε για το Κόπα Άφρικα ο Σισέ και παρότι κυλούν τα παιχνίδια, δεν υπάρχει βελτίωση.

Σίγουρα λοιπόν θα πρέπει στου Ρέντη να σημάνει συναγερμός ενόψει της συνέχειας, τόσο για το Κύπελλο όπου μετράνε τα εκτός έδρας όσο και για τα πολύ δύσκολα παιχνίδια με την Αταλάντα για το Europa League. Οι Ιταλοί προφανώς και θα είναι η πιο ποιοτική ομάδα που θα αντιμετωπίσουν φέτος οι «Ερυθρόλευκοι» κι εάν θέλουν να έχουν ελπίδες πρόκρισης, θα πρέπει να μη δεχθούν τόσο εύκολα γκολ!



Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε βελτιωμένος επιθετικά, είχε περισσότερη ένταση στο παιχνίδι του, πίεσε και δημιούργησε φάσεις, ενώ θα μπορούσε να είχε πετύχει κι άλλα γκολ. Ο Ματιέ Βαλμπουενά, για όσο άντεξε, ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου, ο Γκάρι Ροντρίγκες παρουσιάστηκε ορεξάτος και πέτυχε δύο γκολ (κουράστηκε στο δεύτερο ημίχρονο), ενώ ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί παρότι ήταν μέσα στις φάσεις, δεν σκόραρε. Ο Μαροκινός ήταν φανερό πως το ήθελε πάρα πολύ να βρει δίχτυα, όμως σπαταλούσε για ακόμα ένα ματς δυνάμεις γυρνώντας στο κέντρο για να πάρει την μπάλα. Είναι κάτι βέβαια που το κάνει συνέχεια, όμως μάλλον θα πρέπει ο Μαρτίνς να τον περιορίσει για να είναι πιο αποτελεσματικός και συγκεντρωμένος στην τελική προσπάθεια.

Επίσης, ο Πορτογάλος κόουτς θα πρέπει να αναθεωρήσει και τα πλάνα του για τον Αγκιμπού Καμαρά, ο οποίος κόντρα στην ομάδα του Αγρινίου ήταν φανερό πως... ξέμεινε από δυνάμεις. Ο νεαρός άσος παρότι έτρεξε αρκετά στα πρώτα 45 λεπτά, έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό, ενώ στην επανάληψη εξαφανίστηκε. Ο μικρός προφανώς κι έλειπε από τους Πειραιώτες όσο βρισκόταν στο Κόπα Άφρικα, όμως θα πρέπει να μπει ξανά στην ομάδα με ομαλό τρόπο και όχι παίζοντας συνεχόμενα 90λεπτα!

ΥΓ. Μεγάλο λάθος από τον Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ στο γκολ του Παναιτωλικού, από αυτά που εν μας έχει συνηθίσει. Ωστόσο είναι φανερό πως... έσκασε. Υπάρχει η σωματική κούραση και αυτή που θολώνει το μυαλό του ποδοσφαιριστή. Αφού δεν ήρθε μεταγραφή μπακ, καλό θα είναι σε κάποια παιχνίδια να πάρει χρόνο ο νεαρός Κίτσος και όχι να μπαίνει στο 89'.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Δυνατά" ο Μάτιτς για Ολυμπιακό, φεύγει από Γιουνάιτεντ - "Τζάμπα" στη Βίλεμ ο Φράνσον πριν την ΑΕΚ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags