Facebook Pixel ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Η κλίκα των Σέρβων "έφαγε" Τσούμπερ, γιατί τον... έκοψε ο Μαρτίνς - Winner και οπαδός ο Γκατσίνοβιτς!
Ποδόσφαιρο
| 2022-02-04 17:26:00

Η κλίκα των Σέρβων "έφαγε" Τσούμπερ, γιατί τον έκοψε ο Μαρτίνς - Winner και οπαδός ο Γκατσίνοβιτς!

Οι Μιχείες
Η κλίκα των Σέρβων "έφαγε" Τσούμπερ, γιατί τον έκοψε ο Μαρτίνς - Winner και οπαδός ο Γκατσίνοβιτς!

Σύγκριση των δύο μεταγραφών: Πού υστερούν, τι θα δώσουν σε ΑΕΚ-ΠΑΟ! Το Sportdog.gr ζήτησε τη γνώμη των... ειδικών για τους δύο παίκτες που ήρθαν από την Bundesliga για να κάνουν τη διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ποιος θα έπαιζε στον Ολυμπιακό, ποιος κάνει αβίαστα λάθη και η χρημαστηριακή τους αξία.

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Στίβεν Τσούμπερ και Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς. Tον Ελβετό, τον έχουμε δει στα μέρη μας και τον ξέρουμε. Τον Σέρβο τον περιμένουμε, πιθανότατα θα κάνει το ντεμπούτο την Κυριακή στην Τούμπα, στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Ομόσταβλοι του agent Μαλένοβιτς, ο οποίος μάλιστα τους έκανε τράμπα μεταξύ Χοφενχάιμ - Αιντραχτ Φρανκφούρτης τον Αύγουστο του 2020...

Τέσσερα χρόνια μεγαλύτερος ο Τσούμπερ αλλά και πιο ακριβός κατά 700 χιλιάρικα. Συγκεκριμένα, στα 3.500.000 ευρώ είναι σήμερα η δική του χρηματιστηριακή αξία,  στα 2.800.000 αυτή του Γκατσίνοβιτς.

Προσοχή όμως, στην εξής λεπτομέρεια: η χρηματιστηριακή αξία στην μέχρι τώρα καριέρα του 26χρονου Μιγιάτ έχει κάνει limit up στα 11.000.000 ευρώ, τον Ιούλιο του 2019 ενώ το αντίστοιχο του 30χρονου Τσούμπερ, ένα χρόνο νωρίτερα (2018), ήταν στα 10 εκατομμύρια!

Από εκεί και πέρα και οι δυο καλύπτουν πάνω κάτω τις ίδιες θέσεις, έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά, είναι ένα ενεργεία διεθνείς, αλλά για τον μεν Τσούμπερ η Άιντραχτ δέχτηκε να μπει ρεαλιστική οψιόν αγοράς του από την ΑΕΚ (στα 2.000.000 ευρω, η οποία αναμένεται να πληρωθεί εντός Φεβρουαρίου), για τον δε Γκατσίνοβιτς η Χοφενχάιμ ήταν ανένδοτη, δεν δεχόταν να δώσει οψιόν στους "πράσινους". Μάλιστα και την μια και την άλλη υπόθεση , διαιχειρίστηκε ο ίδιος ατζέντης...

Τόσο ο Τσούμπερ, όσο και ο Γκατσίνοβιτς (παρότι για αυτόν δεν έχουμε αγωνιστικό δείγμα γραφής στην Super League), είναι για το πρωτάθλημα μας δυο μεταγραφές από τα πάνω ράφια, δυο παίκτες που το αναβαθμίζουν, με χαρακτηριστικά Λιγκών άλλων ταχυτήτων κι εντάσεων. Δεδομένο κι ανάμφισβήτητο αυτο,ε...

Πάμε τώρα και σε μια πρώτη σύγκριση, ένα  Τσούμπερ Vs Γκατσίνοβιτς!! Με την βοήθεια ενός επαγγελματία από την γερμανική πιάτσα agent - scout, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά και τους δυο αλλά και τα θέματα της... Άιντραχτ ενώ έχει πλήρη εικόνα και για το ελληνικό πρωτάθλημα.

- "Ο Τσούμπερ μπορεί να παίξει όλη την αριστερή πλευρά ακόμη και ως μπακ χαφ σε σε 3-4-3 ή 3-5-2. Έχει καλή μπροστινή πάσα, κινείται συνέχεια και πολύ καλά στον χώρο, είναι ένας παίκτης - "ατμομηχανή", με τακτική παιδεία. Κανονικά είχε θέση και στην σημερινή Άιντραχτ, τουλάχιστον στο βασικό της ροτέισον αλλά τον έφαγε  η "κλίκα" των Σέρβων (Κόστιτς). Για αυτό άλλωστε ο Τσούμπερ ζήτησε και έφυγε.  Στην ΑΕΚ ο Τσούμπερ, επειδή τον παρακολουθώ, περίμενα να είναι ακόμη πιο καταλυτικός, επιδραστικός στο παιχνίδι της. Ειδικά με "Γερμανό" προπονητή. Αν και νομίζω πως ταίριαζε καλύτερα στον φετινό Ολυμπιακό. Εκτιμώ οτι θα ήταν μια πάρα πολύ καλή λύση στα αριστερά για τους "ερυθρόλευκους", στους οποίους ξέρω πως είχε προταθεί πριν από την ΑΕΚ αλλά δεν έκανε γκέλ στον Μαρτίνς..."!

- " Ο Γκατσίνοβιτς ήταν το... πουλέν της κερκίδας στην Φρανκφούρτη. Ειδικά μετά το γκολ που είχε βάλει στον τελικό του Κυπέλλου, που πήρε η Άιντραχτ, κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου. Έχει σπουδαία αθλητικά προσόντα, με αστείρευτη ενέργεια κι αντοχή αλλά και νοοτροπία winner. Eίναι ιδανικός για το λεγόμενο άμεσο παιχνίδι, δηλαδή πιέζεις/κλέβεις/φεύγεις! Με την ταχύτητά του μπορεί να ανοίξει πολύ γρήγορα το επιθετικό τρανζίσιον της ομάδα του. Είναι καλός και στο 1 vs 1. Στον Γκατσίνοβιτς αρέσει να πουλάει... οπαδιλίκι ενώ γίνεται αγαπητός σε οπαδούς και δημοσιογράφους γιατί παίζει με πάθος και σε υψηλή ένταση! Κάνει όμως, αβίαστα και... ακαταλαβίστικά λάθη.

Γενικά μπορεί να γίνει απρόβλεπτος στο παιχνίδι του. Από την μία λόγω των ατομικών του ενεργειών που δεν περιμένει/δεν μπορεί να διαβάσει ο αντίπαλος του. Και από την άλλη λόγω της ροπής του σε λάθη στις μεταβιβάσεις του. Δεν είναι... εύκολος και στο γκολ! Για τον Παναθηναϊκό είναι μια πολύ καλή προσθήκη, στον Ολυμπιακό δεν είμαι σίγουρος αν θα φαινόταν με Μαρτίνς ενώ στην ΑΕΚ υπάρχει ο Τσούμπερ..."!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απέναντι από Σαββίδη-Μαρινάκη ο Μελισσανίδης - Ανοίγει κανάλι, συμφωνία με κορυφαία ονόματα

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags