Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Εφιάλτης" για Ολυμπιαμό, δεν φταίνε Μανωλάς-Παπασταθόπουλος - Απαντήσεις από τον... τελειωμένο
Ποδόσφαιρο
| 2022-02-06 20:23:00

"Εφιάλτης" για Ολυμπιακό, δεν φταίνε Μανωλάς-Παπασταθόπουλος - Απαντήσεις από τον... τελειωμένο

του Παναγιώτη Νικολάου
"Εφιάλτης" για Ολυμπιακό, δεν φταίνε Μανωλάς-Παπασταθόπουλος - Απαντήσεις από τον... τελειωμένο

Η επιστροφή Αγκιμπού και ο παίκτης που δίνει λύσεις για τον Μαρτίνς! Γιατί παρά την άνετη νίκη κόντρα στον Ιωνικό, χτύπησαν... καμπανάκια στους Πειραιώτες και το πρόβλημα που διαπίστωσε και ο Πορτογάλος προπονητής. Η ανησυχία ενόψει Αταλάντα και τι πρέπει να κάνουν!

Η δουλειά έγινε για τον Ολυμπιακό στη Νίκαια, σε ένα παιχνίδι που το τελικό 3-0 επί του αξιόμαχου Ιωνικού δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να κάνει τους Πειραιώτες να επαναπαυθούν.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έβγαλε χτυπητές αδυναμίες στο μεσοαμυντικό κομμάτι και θα είχε δεχθεί σίγουρα γκολ εάν ο Βατσλίκ δεν βρισκόταν σε εκπληκτική μέρα. Και μπορεί ο Ιωνικός να μην είχε την ποιότητα να τελειώσει τις φάσεις, αν όμως οι Πειραιώτες δώσουν τόσα δικαιώματα στην Αταλάντα, το ευρωπαϊκό τους όνειρο θα εξελιχθεί σε εφιάλτη!

Στο πρώτο ημίχρονο οι παίκτες του Ιωνικού περνούσαν... όποτε ήθελαν από τον άξονα και έβγαλαν ουκ ολίγες κάθετες πάσες στην πλάτη της άμυνας, δημιουργώντας κλασικές ευκαιρίες. Εμβιλά και Μαντί Καμαρά είναι ένα δίδυμο με μεγάλη έφεση στη δημιουργία, φαίνεται όμως ότι η συνεργασία τους δεν είναι αρμονική στα μετόπισθεν και τα κενά που αφήνουν είναι πολλά για να τα καλύψουν μόνοι τους οι στόπερ (Μανωλάς-Παπασταθόπουλος). Διόλου τυχαία, ο Μαρτίνς προέβη σε διορθωτική κίνηση από το ημίχρονο, βάζοντας τον Μπουχαλάκη στο πλευρό του Εμβιλά και περνώντας τον Μαντί πιο μπροστά, ώστε να "συμμαζευτεί" η ομάδα του στο κέντρο.

Εκτός του άξονα, προβλήματα υπήρχαν και στην αριστερή πλευρά, με τον Μαρτίνς να ζητά αρκετές φορές από τον Ροντρίγκες να δίνει περισσότερες βοήθειες στον Ρέαμπτσιουκ, καθώς ο Ιωνικός φόρτωνε με παίκτες την πλευρά και ο Μολδαβός αμυντικός βρισκόταν εκτεθειμένος. Μάλιστα, ο τραυματισμός του Ροντρίγκες ίσως απλά να... επίσπευσε την αλλαγή του, αφού ο Μαρτίνς δεν ήταν ευχαριστημένος με τον Αφρικανό εξτρέμ.

Μιλώντας για τον Ροντρίγκες, είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για έναν από τους πιο άτυχους παίκτες του πρωταθλήματος. Πάνω που επέστρεψε από το Κόπα Άφρικα και έκανε καλή εμφάνιση με γκολ κόντρα στον Παναιτωλικό, τίθεται ξανά εκτός. Μακάρι να μην αποδειχθεί σοβαρός ο τραυματισμός του γιατί ο Ολυμπιακός τον έχει ανάγκη.

Πάντως, υπάρχουν και θετικά νέα για τους Πειραιώτες, κυρίως σε ό,τι αφορά την επιθετική τους λειτουργία. Μετά από ένα διάστημα που η ομάδα ψαχνόταν λόγω των πολλών απουσιών και της κόπωσης, επιτέλους τα πράγματα δείχνουν να ξαναγυρίζουν στην κανονικότητα. Αν μη τι άλλο, ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε πιο φρέσκος και πιο δημιουργικός από τα πρόσφατα παιχνίδια του και δεν είναι τυχαίο που σημείωσε τρία γκολ για δεύτερο σερί ματς.

Ο Μασούρας απέδειξε ότι αποτελεί σταθερή αξία και η -αναγκαστική- είσοδος του στο παιχνίδι "κλείδωσε" τη νίκη, με κερδισμένο πέναλτι και γκολ. Ο Αγκιμπού Καμαρά σκόραρε ένα καταπληκτικό γκολ και ανεβάζει συνεχώς τις μετοχές του, ενώ ο Τικίνιο δίνει απαντήσεις. Από τότε που ξεκίνησαν τα σενάρια περί αποχώρησης για την Τουρκία, ο Βραζιλιάνος μετρά 3 γκολ στους 4 τελευταίους αγώνες του, όντας αισθητά ανεβασμένος ψυχολογικά και αγωνιστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεγάλη επένδυση για Ολυμπιακό - Έδωσε 500.000 ο Μαρινάκης - Κάνει τη διαφορά στην Ελλάδα!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags