Facebook Pixel Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: "Δεν είναι Σα ο Βατσλίκ - Γι’ αυτό... κράζουν Πασχαλάκη - Λάθος του Παναθηναϊκού με Μπρινιόλι"
Ποδόσφαιρο
| 2022-02-12 20:00:00

"Δεν είναι Σα ο Βατσλίκ - Γι’ αυτό... κράζουν Πασχαλάκη - Λάθος του Παναθηναϊκού με Μπρινιόλι"

του Γιώργου Κτενά
"Δεν είναι Σα ο Βατσλίκ - Γι’ αυτό... κράζουν Πασχαλάκη - Λάθος του Παναθηναϊκού με Μπρινιόλι"

"Ακόμα περιμένω Στάνκοβιτς, έπρεπε να μείνουν με Τσιντώτα - Αθανασιάδη"! Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας Αντώνης Μήνου περνάει από το... μικροσκόπιο του Sportdog.gr τους τερματοφύλακες των Big 4 και αναρωτιέται γιατί Παναθηναϊκός και ΑΕΚ προχώρησαν σε μεταγραφές ξένων γκολκίπερ!

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Στην περίπτωση του Βατσλίκ, αλλά και σε εκείνες των Πασχαλάκη, Μπρινιόλι, Στάνκοβιτς/Τσιντώτα αναφέρθηκε με δηλώσεις του στο sportdog ο Αντώνης Μήνου.

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας, που έχει φορέσει με μεγάλη επιτυχία τα γάντια ΑΕΚ, Παναθηναϊκού και Εθνικής ομάδας, αλλά έχει βρεθεί και στη θέση του προπονητή, σχολίασε τις διαφορές Σα-Βατσλίκ, το γεγονός ότι ΑΕΚ και Παναθηναϊκός δεν χρειαζόταν να δαπανήσουν χρήματα για Μπρινιόλι και Στάνκοβιτς, αλλά και για τις υπερβολικές αντιδράσεις του Πασχαλάκη. 

"Πιο αργός ο Βατσλίκ - Δεν είναι επιπέδου Σα - Διαφορετικός με Μανωλά και Σωκράτη"

"Σε σχέση με τον Σα έχουν διαφορά, ο Βατσλίκ είναι πιο αργός στις επεμβάσεις για παράδειγμα. Αλλά είναι καλός, έχει εμπειρίες και λογικό είναι όταν μια ομάδα κάνει πρωταθλητισμό να έχει ως βασικό τερματοφύλακα κάποιον πολύ καλό παίκτη. Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός δεν είχε τόση πίεση για να δείξει τα προσόντα του στην Ελλάδα, αλλά στην Ευρώπη. Εκεί που χρειάστηκε πήγε σχετικά καλά", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο, στο sportdog, ο Α. Μήνου και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

"Δεν ήταν επιπέδου Σα, γιατί ο Πορτογάλος ήταν εκρηκτικός, πιο γρήγορος, μπορούσε να κάνει κάποιες επεμβάσεις που καθόριζαν ουσιαστικά τα ματς - Αυτό ήταν ίσως ήταν το βασικό που τον έκανε να ξεχωρίζει. Αλλά αυτό σχετίζεται και με τη σταθερότητα της άμυνας μπροστά του. Τώρα με τον Σωκράτη και τον Μανωλά μπορεί να παρουσιαστεί διαφορετικός και ο Βατσλίκ". 

Είναι γεγονός ότι ο Βατσλίκ το πρωτο διάστημα της παρουσίας του στην ομάδα δεν ήταν ιδιαίτερα σταθερός. Πόσο σημαντική είναι περίοδος προσαρμογής για έναν τερματοφύλακα;

"Ο τερματοφύλακας αγωνίζεται σε δύσκολη θέση, οι απέξω το βλέπουν διαφορετικά και εύκολα, αλλά δεν είναι έτσι. Για αυτό οι κρίσεις που πρέπει να γίνονται μεν, αλλά πρέπει παράλληλα να είναι εμπεριστατωμένες. Να έχει παίξει κάποιος τη θέση και όχι να λέει το μακρύ και το κοντό του. Ο τερματοφύλακας είναι θέση προσαρμογής, η σταθερότητα που έχει μπροστά του στην άμυνα είναι σημαντική για να μπορέσει να αποδώσει καλύτερα".

"Για αυτό δέχεται αυστηρή κριτική ο Πασχαλάκης - Δεν έπρεπε να πάρει Μπρινιόλι ο Παναθηναϊκός"

Η άποψή σας για τη φετινή παρουσία του Πασχαλάκη;

"Έκανε καλή χρονιά αλλά επηρεάζει το γεγονός ότι βρίσκεται αρκετά χρόνια στην ομάδα και υπάρχει κριτική πιο αυστηρή προς τέτοιους παίκτες. Ένα λάθος αν γίνει από κάποιον παλιό παίκτη, αμέσως προσπαθούμε να βρούμε τι φταίει, τι κάνει λάθος κ.λπ. Όσον αφορά τις υπερβολικές αντιδράσεις του, αυτό θα πρέπει να το λύσει κάποιος που συνεργάζεται μαζί του. Αλλά σε αυτή την ηλικία δύσκολα θα αλλάξει. Ο κόσμος θα πρέπει να το αποδεχτεί όπως είναι, αυτές οι υπερβολικές αντιδράσεις είναι μια μορφή των προσόντων που έχει. Όλοι έχουμε αδύνατα σημεία, το ίδιο ισχύει για Πασχαλάκη".

Στάνκοβιτς;

"Ακόμα δεν μπορώ να τον κρίνω γιατί είχε πολλούς τραυματισμούς, δε νομίζω ότι έχει δώσει ακόμα αυτά που μπορεί σε σχέση με τα προσόντα του. Δεν μου έκανε κάτι ιδιαίτερο, είναι τερματοφύλακας που δίνει στοιχεία σοβαρότητας και καλής παρουσίας αλλά ακόμα λόγω τραυματισμού διεκδικεί τη θέση από Τσιντώτα. Πάντως δεν έχει δείξει όσα περιμενα".

Πώς σχολιάζετε την παρουσία του Τσιντώτα όσο τον έχουμε δει φέτος;

"Έχει δεχτεί σκληρή κριτική και όπως είπαμε προηγουμένως, για τον Πασχαλάκη, εκείνος που υπάρχει για χρόνια στην ομάδα, δέχεται κριτική ισχυρότερη σε σχέση με αυτόν που έφτασε πρόσφατα. Θεωρώ ότι είναι καλός, η ΑΕΚ κατά τη δική μου εκτίμηση από πέρσι δεν είχε ιδιαίτερο πρόβλημα στη θέση του τερματοφύλακα. Αλλά κρίνουν άλλοι για τον μεταγραφικό σχεδιασμό. Θα μπορούσε όμως να μην ξοδέψει χρήματα για την απόκτηση τερματοφύλακα, να συνέχιζε με Αθανασιάδη-Τσιντώτα, και να έδινε χρήματα αλλού".

Για τον Παναθηναϊκό και τους Διούδη-Μπρινιόλι;

"Το ίδιο ισχύει, ο,τι είπα και για την ΑΕΚ: Είναι πολυτέλεια να κάνεις μεταγραφή τερματοφύλακα, μάλιστα όταν αυτός είναι πάνω από 30 ετών. Δεν ξέρω με ποια προοπτική αποφάσισε να αφήσει τον Διούδη αναπληρωματικό και να πάρει τερματοφύλακα που δεν έχει ουσιαστικές διαφορές, κατά τη δική μου εκτίμηση. Θα μπορούσε να επενδύσει αλλού και να παίζει ο Διούδης. Θα πρέπει να υπάρχει διαφορά ο ξένος από τον Έλληνα τερματοφύλακα για να τον φέρεις. Εγώ δεν βλέπω καμία διαφορά".

Τέλος, πείτε μου για το υλικό που βλέπουμε στις υπόλοιπες ομάδες.

"Η Ελλάδα δεν είναι μόνο οι μεγάλες ομάδες, είναι τα παιδιά που παίζουν και στις υπόλοιπες ομάδες. Ο Αστέρας, τα Γιάννινα, ο Ιωνικός, ο Βόλος, έχουν τερματοφύλακες με αξιόλογα προσόντα. Νομίζω ότι όλες οι ομάδες δουλεύουν τα τελευταία χρόνια προς αυτή την κατεύθυνση, έχουν επενδύσει σε μια θέση που αν έχεις καλό τερματοφύλακα, υπάρχει πλεονέκτημα για όλη την ομάδα". 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Δεν είναι άτρωτος ο Ολυμπιακός - Ο ΠΑΟΚ την καλύτερη μεταγραφή στην Ελλάδα" - Εμπόδια για Τούμπα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags