Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Χουνέρι" Μαρτίνς σε κορυφαίο άσο - Απόφαση για Αταλάντα - Φόβος για τον... δαίμονα Μπογκά!
Ποδόσφαιρο
| 2022-02-15 12:27:00

"Χουνέρι" Μαρτίνς σε κορυφαίο άσο - Απόφαση για Αταλάντα - Φόβος για τον... δαίμονα Μπογκά!

του Παναγιώτη Νικολάου
"Χουνέρι" Μαρτίνς σε κορυφαίο άσο - Απόφαση για Αταλάντα - Φόβος για τον... δαίμονα Μπογκά!

Τεράστια έκπληξη στο πιο δύσκολο ματς της σεζόν για τους Πειραιώτες. Ο Πορτογάλος προπονητής ετοιμάζει τα πλάνα του εδώ και έναν μήνα για τα δύο αυτά παιχνίδια και ήδη έχουν διαρρεύσει όσα θα δούμε στο χορτάρι το βράδυ της Πέμπτης.

 

Ολυμπιακός - Πέδρο Μαρτίνς: Στο παιχνίδι με την Αταλάντα είναι αποκλειστικά στραμμένη η προσοχή όλων στο Λιμάνι, ευρύτερου του οργανισμού δηλαδή, καθώς οι Πειραιώτες έχουν μια πρώτης τάξης ευκαιρία για να πάρουν καλό αποτέλεσμα στην Ιταλία και έπειτα στο Καραϊσκάκη να τα δώσουν όλα για την πρόκριση.

 

Για αυτό και έχει μεγάλη σημασία τι σκέφτεται ο Μαρτίνς για τον καταρτισμό της 11άδας, δεδομένου ότι θέλει αφενός να αξιοποιήσει ο,τι καλύτερο διαθέτει αυτή την εποχή, αφετέρου να μην αφήσει μια πολύ επικίνδυνη ομάδα να κάνει το παιχνίδι της.

 

Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι ο Πορτογάλος θέλει να παίξει με τριάδα στην άμυνα, δηλαδή με τον Σωκράτη ως λίμπερο, και τους Μανωλά-Σισέ δεξιά και αριστερά του, αντίστοιχα. Στα δεξιά ως φουλ μπακ αναμένεται να παίξει ο πολύ ανεβασμένος αυτό το διάστημα Λαλά (αν και ο Βρουσάι ήταν πολύ καλός με τον Παναιτωλικό), και φυσικά ο Ρέαμπτσιουκ αριστερά.

 

Γιατί με τριάδα στην άμυνα, αν και ο Ολυμπιακός δεν έχει δουλέψει ποτέ αυτόν τον σχηματισμό με τους συγκεκριμένους στόπερ; Γιατί ο Πέδρο Μαρτίνς θεωρεί ότι με την τριάδα θα καταφέρει να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα, καθώς το μεγάλο όπλο τής ιταλικής ομάδας είναι η επιθετική λειτουργία της και, ιδιαίτερα, αυτός ο δαίμονας Μπογκά.

 

Στον χώρο του κέντρου, σε ένα σύστημα 5-2-3 ή 5-2-2-1, θα βρεθούν οι Εμβιλά και Μπουχαλάκης στα χαφ, ενώ μπροστά τους (για να δώσουν πλάτος στην επίθεση και ταχύτητα στις αντεπιθέσεις) αναμένεται να είναι οι Μασούρας και Αγκιμπού και, λογικά, ο Αραμπί στην κορυφή. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό που περιγράφουμε; Ότι φαίνεται πως ο Μαρτίνς έχει αποφασίσει να αφήσει στον πάγκο τον Μαντί Καμαρά...

 

Ο Πορτογάλος τεχνικός παρακολουθεί διαρκώς το τελευταίο δίμηνο την Αταλάντα και γνωρίζει καλά ότι αν πιεστεί ψηλά, ειδικά με ταχύτατες αντεπιθέσεις, μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που φέτος αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα στο Μπέργκαμο και όχι στα εκτός έδρας ματς της...


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οριστικό: Παίζει ξανά ο Φορτούνης- Γύρισε... φτιαγμένος, τετ α τετ με Μαρτίνς- "Αντίπαλος" Καρβάλιο!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags