Facebook Pixel Άρης - Χερμάν Μπούργος: "Με έναν όρο έρχεται στον Άρη ο Μπούργος - Πολύ σημαντικός για Σιμεόνε - Εξαιρετικός στην Ατλέτικο"
Ποδόσφαιρο
| 2022-02-16 15:11:00

"Με έναν όρο έρχεται στον Άρη ο Μπούργος - Πολύ σημαντικός για Σιμεόνε - Εξαιρετικός στην Ατλέτικο"

του Γιώργου Κτενά
"Με έναν όρο έρχεται στον Άρη ο Μπούργος - Πολύ σημαντικός για Σιμεόνε - Εξαιρετικός στην Ατλέτικο"

Ο Μίλινκο Πάντιτς που γνωρίζει όσο λίγοι την Ατλέτικο στην Ελλάδα, μιλάει στο Sportdog.gr για τα σενάρια που θέλουν τον πρώην βοηθό προπονητή των "Ροχιμπλάνκος" να βρίσκεται μία... ανάσα από την πρόσληψή του για τη τεχνική ηγεσία των Κίτρινων!

Κοντά στην ολοκλήρωση μιας σπουδαίας συμφωνίας για την άκρη του πάγκου του Άρη βρίσκεται ο Καρυπίδης, καθώς υπάρχουν επαφές για συνεργασία με τον Αργεντινό προπονητή, Χερμάν Μπούργος

Ο Μπούργος έμεινε στη σκιά τού Σιμεόνε για δέκα χρόνια στην Ατλέτικο Μαδρίτης, ως βοηθός του και πολύ καλός φίλος, αλλά τώρα έχει αποφασίσει να ανοίξει τα φτερά του και να κάνει δική του καριέρα.

 

Το sportdog.gr επικοινώνησε με τον Μίλινκο Πάντιτς, τον ζωντανό θρύλο τού Πανιωνίου που έχει μεγάλη και σημαντική θητεία στην Ατλέτικο Μαδρίτης, καθώς εκτός από ποδοσφαιριστής έχει περάσει με επιτυχία και ως προπονητής από τη β΄ ομάδα τού ισπανικού συλλόγου το 2011. Υπάρχουν πολλοί και πολύ σημαντικοί λόγοι για να μιλήσει κάποιος με τον Πάντιτς, δηλαδή, αλλά τώρα η αφορμή ήταν ο Χερμάν Μπούργος και ο Άρης.

 

Πόσο σημαντικό είναι να έρθει στην Ελλάδα ένας προπονητής τέτοιου επιπέδου, ποια ήταν η θέση που είχε δίπλα στον Τσόλο Σιμεόνε και κατά πόσο θεωρεί ότι μπορεί να δούμε παίκτες της Ατλέτικο Μαδρίτης να έρθουν στην Ελλάδα για λογαριασμό των Κίτρινων;

 

Ο μεγάλος Μίλινκο Πάντιτς, ο Μέσι της Νέας Σμύρνης που έφυγε από Ελλάδα για να πάρει μεταγραφή στην Ατλέτικο και να μαγέψει τους Ισπανούς (υπάρχει μέχρι και άγαλμα προς τιμήν του!), δίνει τις απαντήσεις στο sportdog.

 

"Δεν χρειάζεται συστάσεις - Πολύ σημαντικός για τον Σιμεόνε - Έχει κάνει πολλή δουλειά στην Ατλέτικο"

 

"Τον Χερμάν τον γνωρίζει όλος ο κόσμος, όλος ο πλανήτης, δεν είναι από κάποιο χωριό και θα τον συστήσω εγώ. Ήταν γνωστός ως παίκτης (αν και δεν συνυπήρξαμε ως συμπαίκτες στην Ατλέτικο) αλλά και ως προπονητής στο πλευρό του Σιμεόνε", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο, στο sportdog, και στη συνέχεια πρόσθεσε:

 

"Ήταν πολύ σημαντικός για τον Σιμεόνε από πολλές απόψεις, έκανε πολύ καλή δουλειά ως δεύτερος προπονητής αλλά ήταν και πολλοί φίλοι οι δύο τους. Πιστεύω ότι έχει κάνει καλή δουλειά στην Ατλέτικο κι ας υπήρχε μπροστά πάντα ο Σιμεόνε".

 

"Γιατί να μην έρθει στον Άρη; - Προβλήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο - Μακάρι να μείνει για χρόνια"

 

Το ρεπορτάζ τον θέλει να έρχεται στην Ελλάδα, για λογαριασμό του Άρη. Πώς βλέπεις αυτή την εξέλιξη;

 

"Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει, οι προπονητές πηγαίνουν παντού πια το βλέπουμε διαρκώς αυτό. Δεν υπάρχουν σύνορα για το ποδόσφαιρο, δεν βλέπω τον λόγο να μην έρθει ο Χερμάν στον Άρη. Μακάρι να έρθει για το καλό και του Άρη αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου".

 

Οι Θεσσαλονικείς θα του προτείνουν πλάνο τριετίας, με ανανέωση στο ρόστερ κ.λπ. Είναι αυτό το πλάνο κάτι που μπορεί να δελεάσει έναν προπονητή αυτού του επιπέδου;

 

"Δυστυχώς ξέρουμε όλοι πως είναι η ελληνική πραγματικότητα, τα προβλήματα που υπάρχουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ένας τόσο μεγάλος προπονητής θα δεχτεί να έρθει μόνο αν υπάρχει ένα πλάνο για να τον δελεάσει, όχι για για να μείνει έξι μήνες και έπειτα να αποχωρήσει. Μακάρι να έρθει στην Ελλάδα και να καθίσει για πολλά χρόνια".

 

Θα φέρει παίκτες από την Ατλέτικο; - "Πολύ φίλος με Σιμεόνε, αλλά... - Μακάρι να το αλλάξει ο Μπούργος"

 

Πιστεύετε ότι η παρουσία του μπορεί να σημάνει και την έλευση παικτών τής Ατλέτικο Μαδρίτης στην Ελλάδα, για τον Άρη;

 

"Κοίταξε, μπορεί ο Σιμεόνε και ο Μπούργος να είναι πολύ καλοί φίλοι, αλλά πολλές αυτές οι σχέσεις δεν ξέρει κανείς πώς μετατρέπονται όταν τελειώνουν οι συνεργασίες. Γιατί πρόκειται για πολύ ισχυρές προσωπικότητες άρα όλα μετράνε. Ρωτήστε τον Χερμάν όταν έρθει αν θα φέρει παίκτες από την Ατλέτικο".

 

Τέλος, θέλω να μου πείτε αν πιστεύετε ότι μπορεί να τα καταφέρει στην Ελλάδα, καθώς υπάρχουν ήδη καλοί και φτασμένοι προπονητές, με ακριβά ρόστερ, όπως είναι ο Πέδρο Μαρτίνς και ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

 

"Μακάρι να έρθει και να τα καταφέρει καλά. Πάντα στην Ελλάδα υπήρχαν οι μεγάλες ομάδες, με τον Άρη να είναι η πέμπτη μεγαλύτερη. Μπορεί αν έρθει ο Μπούργος να το αλλάξει αυτό; Του εύχομαι να το καταφέρει".

 

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γι’ αυτό απολύθηκε ο Μάντζιος - Πλέι άουτ ο Άρης χωρίς τους έξι βαθμούς - Όχι λάθη πριν τον ΠΑΟΚ 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags