Facebook Pixel Champions League: Φιρμίνιο και Σαλάχ στέλνουν την Λίβερπουλ στους "8" - Σώθηκε με Κομάν στο παρά ένα η Μπάγερν (vid)
Ποδόσφαιρο
| 2022-02-16 23:53:00

Φιρμίνο και Σαλάχ στέλνουν την Λίβερπουλ στους "8" - Σώθηκε με Κομάν στο παρά ένα η Μπάγερν (vid)

Sportdog Team
Φιρμίνο και Σαλάχ στέλνουν την Λίβερπουλ στους "8" - Σώθηκε με Κομάν στο παρά ένα η Μπάγερν (vid)

Ο Κομάν ήταν ο... ήρωας για την Μπάγερν Μονάχου απέναντι σε μια πολύ ανταγωνιστική Σάλτσμπουργκ, ενώ την ίδια στιγμή Φιρμίνιο και Σαλάχ έστειλαν την Λίβερπουλ στους προημιτελικούς του Champions League.

Champions League: Τεράστιο σοκ για την Μπάγερν Μονάχου, που μετά την ήττα από την Μπόχουμ με 4-2, δεν κατάφεραν να νικήσουν ούτε την Σάλστμπουργκ με τον Κομάν ένα λεπτό πριν το τέλος να της δίνει το φιλί της... ζωής  για την πρόκρισή της στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Στον άλλο αγώνα η Λίβερπουλ πήρε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης με τον Φιρμίνιο να βρίσκει δίχτυα και τον Σαλάχ να ολοκληρώνει το… έργο απέναντι σε μια πολύ ανταγωνιστική Ίντερ με 0-2.

Στην Αυστρία μπορεί η Σάλτσμπουργκ να ήταν το απόλυτο αουτσάιντερ της φάσης των 16 της διοργάνωσης, όμως έδειξε πως τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Παίζοντας εκπληκτικά το παιχνίδι των αντεπιθέσεων και βγάζοντας εκτός αγώνα τον Λεβαντόφσκι ήταν αυτοί που κατάφεραν και άνοιξαν το σκορ στο 21', όταν μετά από ωραία ενέργεια και πάσα του Οκαφόρ, ο Αντάμου, που είχε μπει εννιά λεπτά νωρίτερα, κατάφερε και νίκησε τον Ουλράιχ κάνοντας το 1-0.

Οι Βαυαροί στο δεύτερο μέρος θα ανεβάζουν την πίεσή τους στο δεύτερο μέρος και θα επωφεληθούν την οπισθοχώρηση των γηπεδούχων και θα προσπαθήσουν να φτάσουν στην ισοφάριση, ανεβάζοντας πολύ την άμυνά τους, όμως ο Κον θα δηλώσει παρών όσες φορές χρειάστηκε. Στο 73' ο Κομάν θα φτάσει πολύ κοντά στο να ισοφαρίσει όμως από κοντά θα αστοχήσει, με τον τερματοφύλακα των Ταύρων να αποκρούει εντυπωσιακά, ενώ λίγο αργότερα το ίδιο θα κάνει και σε μεγάλη ευκαιρία του Σανέ. Οι Ταύροι θα χάσουν τεράστια ευκαιρία στο 80' να κάνουν το 2-0 με τον Παβάρ να σώνει την τελευταία στιγμή την διπλή προσπάθεια Τραορέ και Αντάμου, ομως στο 89' ο Κομάν θα είναι αυτός που θα της δώσει το φιλί της... ζωής ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στον αγώνα του Μιλάνο Λίβερπουλ και Ίντερ έδειξαν, παρά το γεγονός των συνόλων των γκολ, πολύ ωραίο ποδοσφαιρικό θέαμα, χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που στο 16' από πολύ καλό σημείο θα σημαδέψει το δοκάρι του Άλισον χάνοντας τεράστια ευκαιρία να δώσει προβάδισμα στους Νερατζούρι. Οι Κόκκινοι θα ανεβάσουν την απόδοσή τους όμως Μανέ και Άρνολντ δεν θα καταφέρουν να ανοίξουν το σκορ.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι θα είναι πιο επιθετικοί και θα δουν στο 60' το γκολ του Τζέκο να ακυρώνεται σωστά ως οφσάιντ, όμως οι αλλαγές από τον Γιούργκεν Κλοπ θα είναι αυτές που θα κάνουν τη διαφορά. Αρχικά στο 63' ο Λουίς Ντίας θα φτάσει πολύ κοντά στο σκοράρει, με τον Χαντάνοβιτς να του λέει όχι, όμως 12 λεπτά μετά ο Φιρμίνιο που μετά από κόρνερ θα πάρει την κεφαλιά και θα κάνει το 0-1, ενώ στο 83' ο Σαλάχ θα κάνει το 0-2 και δώσει τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στους Κόκκινους.

Δείτε τα γκολ των αγώνων του Champions League

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags