Facebook Pixel Ολυμπιακός: Γι’ αυτό παίρνει τον τίτλο ο Ολυμπιακός - Βγήκε το κόλπο Μαρτίνς - "Σημάδι" ο Μπα, χάθηκε ο Καρβάλιο
Ποδόσφαιρο
| 2022-02-20 21:12:00

Γι’ αυτό παίρνει τον τίτλο ο Ολυμπιακός - Βγήκε το κόλπο Μαρτίνς - "Σημάδι" ο Μπα, χάθηκε ο Καρβάλιο

του Παναγιώτη Νικολάου
Γι’ αυτό παίρνει τον τίτλο ο Ολυμπιακός - Βγήκε το κόλπο Μαρτίνς - "Σημάδι" ο Μπα, χάθηκε ο Καρβάλιο

Η μεγάλη διαφορά με τους διώκτες του και τα δύο "καμπανάκια" στο Βόλο! Πώς ήρθε το διπλό που δίνει τον τίτλο στο Λιμάνι, το πλάνο του Πορτογάλου προπονητή που δούλεψε για πρώτη φορά και οι δύο παίκτες που προβλημάτισαν ενόψει της συνέχειας.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε με τη… φωτιά στον Βόλο, έκανε ένα πολύ μέτριο παιχνίδι, ωστόσο βρήκε τρόπο να σκοράρει και να πάρει μία νίκη, που τον φέρνει πλέον μία ανάσα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας οι Πειραιώτες έχουν διατηρήσει την απόσταση ασφαλείας από τον ΠΑΟΚ (+11) και μοιάζει απίθανο να χάσουν διαφορά εννέα βαθμών στα πλέι οφ. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είναι μία διαδικασία με συνεχόμενα ντέρμπι για όλους και όπως έχουμε μάθε από τα προηγούμενα χρόνια, καμία ομάδα δεν μπορεί να κάνει το απόλυτο, πόσω μάλλον να καλύψει και μία τόσο μεγάλη διαφορά.

Έτσι λοιπόν, ο Ματιέ Βαλμπουενά παρότι φέτος έχει παίξει πάρα πολύ λίγο, κατάφερε να δώσει έξι βαθμούς στην ομάδα του, που ουσιαστικά… κλείδωσαν και τον τίτλο. Για όσους δεν τον θυμούνται ο Γάλλος ήταν αυτός που με εκπληκτικό φάουλ στις καθυστερήσεις είχε καθαρίσει τον Βόλο στο πρώτο μέρος, ενώ την Κυριακή μπορεί να μην το έκανε από στημένο, ωστόσο ήταν ο άνθρωπος που με ένα πολύ ωραίο σουτ, λύτρωσε την ομάδα του.



Αυτή είναι όμως και η μεγάλη διαφορά του φετινού, αρκετά προβληματικού, Ολυμπιακού από τους αντιπάλους του. Το βάθος του πάγκο και η δυνατότητα που έχει ο Πέδρο Μαρτίνς να βάζει για λίγα λεπτά έναν παίκτη της κλάσης του Βαλμπουενά για λίγα λεπτά ή να αφήνει εκτός για να ξεκουραστούν τους Μανωλά και Τικίνιο.

Μελετώντας μάλιστα προσεκτικά και τη φάση του γκολ, θα μπορούσε να πει κανείς πως ήταν από τις ελάχιστες φέτος που δούλεψε σε απόλυτο βαθμό το πλάνο του Πορτογάλου προπονητή με τους δύο φορ. Ο Τικίνιο βγήκε ωραία εκτός περιοχής, κατέβασε την μπάλα και στη συνέχεια γύρισε στον Βαλμπουενά που συνεργάστηκε άψογα με τον Ελ Αραμπί. Αυτό είχε στο μυαλό του ο κόουτς του Ολυμπιακού κάθε φορά που έβαζε μαζί τους δύο επιθετικούς του, όμως δεν κατάφερε σε πολλά παιχνίδια να βρει αυτό το… κάτι παραπάνω.

Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός δεν είχε κάτι άλλο (πέρα από τους βαθμούς) για να σταθεί από το ματς στον Βόλο, είχε όμως δύο πολύ καλούς λόγους για να προβληματιστεί. Ο πρώτος ήταν για ακόμα μία φορά η εμφάνιση του Ουσεϊνού Μπα, ο οποίος ήταν… μόνιμη παραφωνία στην άμυνα και μάλιστα αποτέλεσε «στόχο» των αντιπάλων του, καθώς ήξεραν πως θα κάνει το εύκολο λάθος και (ειδικά στο πρώτο μέρος) τους δικαίωσε απόλυτα.

Προβληματική ήταν όμως και η εμφάνιση του Ζοάο Καρβάλιο, ο οποίος παρότι πήρε φανέλα βασικού δεν βοήθησε ιδιαίτερα. Ο Πορτογάλος δεν μπήκε στον ρυθμό του αγώνα, πήρε ελάχιστες πρωτοβουλίες και σίγουρα δεν αποτέλεσε σημείο αναφοράς για την ομάδα του Ολυμπιακού.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέλος ξένος άσος από τον Ολυμπιακό - Χαλάει συμφωνία 5 εκατομμυρίων - "Καψώνι" από Μαρτίνς! 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags