Facebook Pixel ΑΕΚ: Επιτέλους χαμόγελα! Μάνταλος και Καρίμ "καθάρισαν" τον ΠΑΣ! "Ήρωας" Τσιντώτας
Ποδόσφαιρο
| 2022-02-20 21:26:00

Επιτέλους χαμόγελα! Μάνταλος και Καρίμ "καθάρισαν" τον ΠΑΣ! "Ήρωας" ο Τσιντώτας (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Επιτέλους χαμόγελα! Μάνταλος και Καρίμ "καθάρισαν" τον ΠΑΣ! "Ήρωας" ο Τσιντώτας (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ΑΕΚ επικράτησε 2-0 της ομάδας των Ιωαννίνων και επέστρεψε στις νίκες μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό. Πολύ καλό ματς και ο Ρότα.

ΑΕΚ: Επιτέλους χαμόγελα! Μάνταλος και Καρίμ "καθάρισαν" τον ΠΑΣ! "Ήρωας" Τσιντώτας

 

Η ΑΕΚ επικράτησε 2-0 της ομάδας των Ιωαννίνων και επέστρεψε στις νίκες μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό. Πολύ καλό ματς και ο Ρότα.

Στις νίκες επέστρεψε η ΑΕΚ μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό. Η Ένωση δυσκολεύτηκε πολύ απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα απειλητικός στο πρώτο μέρος, αλλά βρήκε τις λύσεις με Μάνταλο και Ανσαριφάρντ να σκοράρουν στο δεύτερο ημίχρονο.

Πρωταγωνιστής αναδείχτηκε ο Παναγιώτης Τσιντώτας λόγω των σημαντικών επεμβάσεών του στην αρχή της αναμέτρησης. Πολύ καλό παιχνίδι και από τον Λάζαρο Ρότα από σέντρα του οποίου προήλθε το 1-0 για τους κιτρινόμαυρους.

Η ομάδα του «Δικέφαλου αετού» είναι στην 3η θέση με 42 βαθμούς, ενώ ο ΠΑΣ παραμένει στην 5η με 36.

 

 
 

 

Οι συνθέσεις

Με πολλές απουσίες κλήθηκε να αντιμετωπίσει η ΑΕΚ τον ΠΑΣ Γιάννινα. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν στη διάθεσή τους τον τιμωρημένο Σιμόες, τους τραυματίες Στάνκοβιτς και Γαλανόπουλο, αλλά και τον ανέτοιμο Αραούχο. Ο Αργύρης Γιαννίκης παρέταξε την Ένωση με τον Τσιντώτα κάτω από τα δοκάρια, με την άμυνα να αποτελείται από τους Ρότα, Βράνιες, Τζάβελλας, Χατζισαφί, από δεξιά προς τα αριστερά. Στο κέντρο τοποθετήθηκαν Σάκχοφ και Σιμάνσκι. Γκαρσία, Τσούμπερ αγωνίστηκαν στις πλευρές με τον Ανσαριφάρντ στην κορυφή και τον Άμραμπατ από πίσω του σε ρόλο υποστηρικτικό. Πιο πολλά τα προβλήματα για τον ΠΑΣ και τον Ηρακλή Μεταξά, ο οποίος δεν υπολόγιζε τόσο στον τιμωρημένο Κάργα, όσο και στους τραυματίες Γκραντάβσκι, Πίρσμαν και Σνάιντερ, ο οποίος αποτέλεσε πρόβλημα της τελευταίας στιγμής.

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας – Ρότα (90' Μισελέν), Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί – Σιμάνσκι, Σάκχοφ – Γκαρσία (91' Τάνκοβιτς), Άμπραμπατ, Τσούμπερ (67' Μάνταλος) – Ανσαριφάρντ.

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν – Σάλιακας, Εραμούσπε, Παντελάκης, Ποζνάνσκι (66' Ρίζος) – Οικονομόπουλος (81' Μπρένερ), Στάνκο, Καραχάλιος (81' Λώλης), Λιάσος (81' Μορέιρα) – Ντομίνγεθ (89' Μίνα), Περέα.

Το ματς

Η ΑΕΚ μπήκε αρκετά νωχελικά στο παιχνίδι και έδειχνε πολύ μεγάλο πρόβλημα στην ανάπτυξή της παρότι έπαιζε με τέσσερις επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές. Τα ατού της, όπως ο Τσούμπερ και ο Άμραμπατ ήταν εγκλωβισμένοι, ενώ Ανσαριφάρντ και Γκαρσία είτε δεν τροφοδοτήθηκαν σωστά, ενώ όσες φορές έγιναν αποδέκτες της μπάλας τα τελειώματά τους δεν ήταν και τα καλύτερα. Σε αντίθεση με την Ένωση, ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν περισσότερο επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις, με τον Περέα να δημιουργεί ρήγματα από τη δεξιά πλευρά, με τον Βράνιες και τον Χατζισαφί να δείχνουν πολύ ευάλωτοι στην αντιμετώπισή του.

Η πρώτη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 2', όταν ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Άμραμπατ, ο Ανσαριφάρντ έπιασε την κεφαλιά στο ύψος της μικρής περιοχής, με τη μπάλα να περνά πάνω από τα δοκάρια. Στη συνέχεια ο ΠΑΣ βρήκε χώρους και έφτιαξε διαδοχικές ευκαιρίες (3', 5', 12') με χαρακτηριστικότερη αυτήν του 5', όταν ο Τσιντώτας πραγματοποίησε διπλή σωτήρια επέμβαση σε τετ α τετ απέναντι σε Περέα και Οικονομόπουλο, η οποία ήταν καταλυτικότατη για την έκβαση της αναμέτρησης.

Η ΑΕΚ δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους προς την εστία του Λοντίγκιν. Έτσι επιχείρησε να απειλήσει με μακρινά σουτ, όπως το σουτ του Τσούμπερ στο 17' που μπλόκαρε ο Ελληνορώσος τερματοφύλακας ή από σέντρες με στόχευση τον Γκαρσία, όπως αυτή του 22' που ήταν πολύ άστοχη και του 37' που έφυγε πάνω από τα δοκάρια. Είχε προηγηθεί το σουτ του Ανσαριφάρντ από το ύψος της μεγάλης περιοχής στο 32' που πέρασε άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι «κιτρινόμαυροι» ήταν περισσότερο επικίνδυνοι. Στο 48' ακυρώθηκε γκολ του Τσούμπερ, ορθώς ως οφσάιντ, με τους γηπεδούχους να χάνουν δύο ευκαιρίες με Βράνιες (56') και Γκαρσία (58'), ενώ στο 65' το γύρισμα του Χατζισαφί μπλόκαρε ο Λοντίγκιν που δεν δυσκολεύτηκε ούτε δύο λεπτά αργότερα σε κεφαλιά του Λιβάι.

Τον «Γόρδιο Δεσμό» για την ΑΕΚ... έλυσε ο Μάνταλος στο 69'. Ο αρχηγός της Ένωσης που μπήκε λίγο νωρίτερα αντί του μέτριου (και σήμερα) Τσούμπερ, σκόραρε στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, με κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Ρότα. Η ΑΕΚ βρέθηκε πολύ κοντά σε δεύτερο γκολ στο 74', αλλά η πολύ όμορφη συνεργασία των παικτών της ΑΕΚ δεν... βγήκε. Ύστερα από σέντρα του Άμραμπατ, ο Λιβάι Γκαρσία έπιασε μία κεφαλιά-πάσα, με τον Ανσαριφάρντ να αιφνιδιάζεται κάπως και έτσι το πλασέ του δεν ήταν καλό με αποτέλεσμα να φύγει άουτ.

Το γκολ του αρχηγού αφαίρεσε το άγχος από τα πόδια των παικτών του Γιαννίκη. Στο 88' ο Ανσαριφάρντ εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Λώλη και έκανε το 2-0 καθαρίζοντας την υπόθεση νίκη.

Οργή στην ΑΕΚ με Παπαδόπουλο και VAR! Ανατροπή και πέναλτι στον Ανσαριφάρντ

Η ΑΕΚ φώναξε για πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης με τον ΠΑΣ Γιάννινα, την οποία παρακολουθήσατε ζωντανά λεπτό προς λεπτό από το Sportdog.gr!

Η οργή στην Ένωση υπάρχει για μία φάση στο 43', όπου φαίνεται να υπάρχει επαφή του Καραχάλιου στον Ανσαριφάρντ, ο οποίος βρέθηκε στο έδαφος.

Η ομάδα του «Δικέφαου αετού» αντέδρασε με σχετική ανάρτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. «43’ Ο Καραχάλιος ανατρέπει τον Ανσαριφάρντ μέσα στην περιοχή, όμως ο Παπαδόπουλος δεν δίνει το πέναλτι και δεν υπάρχει καμία παρέμβαση από το VAR!», ανέφερε η ανάρτηση.

 

 

Στην ΑΕΚ φώναξαν επίσης στο 28', όταν ύστερα από σουτ του Τσούμπερ, η μπάλα κόντραρε στο χέρι του Παντελάκη, το οποίο όμως ήταν κολλημένο. Υπάρχει μία ακόμα φάση, για την οποία η ΑΕΚ φωνάζει! Πρόκειται για αυτή του 23'. Ο Γκαρσία προσπάθησε να πιάσει το σουτ από το ύψος του πέναλτι, με τον Ποζνάνσκι να παρεμβαίνει με τάκλιν. Δεν φάνηκε όμως ξεκάθαρα από το ριπλέι εάν έχει βρει μπάλα ο αμυντικός του ΠΑΣ.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags