Μια μεγάλη και δραματική πρόκριση στους 16 του Europa Conference League πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ μετά από την ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι και πλέον, έχοντας μείνει ουσιαστικά χωρίς στόχο στο πρωτάθλημα, έχει τεράστια ευκαιρία να κυνηγήσει το ευρωπαϊκό όνειρο στη νεοσύστατη διοργάνωση.

Ο Δικέφαλος έκανε βέβαια τα εύκολα δύσκολα στο παιχνίδι με τη αδύναμη θεωρητικά Μίντιλαντ και σίγουρα θα μπορούσε να είχε τελειώσει την βραδιά πιο νωρίς και με λιγότερα χτυποκάρδια. Οι Θεσσαλονικείς μπήκαν φουριόζοι, βρήκαν τα γκολ που ήθελαν και έδειξαν ποιος είναι το αφεντικό, όμως δεν κυνήγησαν το τρίτο γκολ και όσο κυλούσε ο χρόνος… έμεναν από δυνάμεις. Είναι χαρακτηριστικό πως ένας εκ των κορυφαίων του γηπέδου, ο Αντελίνο Βιεϊρίνια (που πέτυχε και μία φανταστική γκολάρα) στο δεύτερο μέρος είχε… κλατάρει.

Οι φιλοξενούμενοι λοιπόν μετά το 60’ ανέβασαν στροφές, κέρδισαν μέτρα και πίεσαν για το γκολ, όμως ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν αντέδρασε. Παρότι έβλεπε πως η ομάδα του είχε «σκάσει» και ότι έχανε μέτρα, αποφάσισε να ρισκάρει, πιθανότητα υποτιμώντας τους Δανούς. Τελικά, στο 80’ ήρθε το γκολ για το 2-1, ενώ αμέσως μετά η Μίντιλαντ είχε κι ένα απίστευτο δοκάρι για να τελειώσει την πρόκριση μέσα στην Τούμπα.

Εκεί όμως… χαμογέλασε το άστρο του Ρουμάνου, ο οποίος αφού έκανε τις αλλαγές που χρειαζόταν και ηρέμησε τους παίκτες στην ανάπαυλα πριν την έναρξη της παράτασης, παρουσίασε έναν ήρεμο και συγκεντρωμένο ΠΑΟΚ, που δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα και έψαξε μεθοδικά το γκολ. Δεν τα κατάφερε, πήγε στην παράταση, όμως εκεί είχε την ποιότητα και την ψυχραιμία για να βρει δίχτυα και να παραμείνει ο μοναδικός εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρώπη.

Ο Δικέφαλος λοιπόν, σε μία χρονιά που πριν από τρεις μήνες έμοιαζε εφιαλτική και παρότι απέτυχε στο πρωτάθλημα, κατάφερε να τα φέρει όλα τούμπα στην Ευρώπη και αυτό πιστώνεται φυσικά στον προπονητή του. Δικαίως λοιπόν ο Ιβάν Σαββίδης, όπως σας αποκάλυψε και ο Ευάγγελος Μίχος σε σημερινό του ρεπορτάζ στο sportdog.gr, είναι έτοιμος να του εμπιστευτεί ξανά το καλοκαίρι ένα πολύ ακριβό μπάτζετ, με στόχο την κορυφή.


Σκεφτείτε έναν ΠΑΟΚ με 4 ή 5 Κούρτιτς, που αυτή τη στιγμή είναι με διαφορά ο καλύτερος παίκτης στη θέση. Τέτοιους παίκτες θέλει ο ΠΑΟΚ το καλοκαίρι και τέτοιους ψάχνει ήδη ο Ζοσέ Μπότο. Και η πορεία στην Ευρώπη, θα τους πείσει να έρθουν πιο εύκολα.

 

ΥΓ. Μπορεί στην Τούμπα να μην ασχολήθηκε κανείς και το πανό να έκανε βόλτες στην εξέδρα για 120 λεπτά όμως το μήνυμα για τη… Λευτεριά, χτύπησε πολύ άσχημα σε όλη την Ελλάδα. Λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία του Άλκη, το φάουλ ήταν τεράστιο. Τα σχόλια στα Social media ήταν αμέτρητα και μπορείτε να τα βρείτε με ένα απλό ψάξιμο στο twitter. Τα περισσότερα από ΠΑΟΚτσήδες και αυτό κάτι δείχνει!
 


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα λεφτά του Ζίφκοβιτς ζήτησε ο Ίνγκασον - Πρόταση έξι εκατομμυρίων - Αλλάζει ξανά πολιτική ο ΠΑΟΚ!