Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ραζβάν Λουτσέσκου: Άλλαξε τον ΠΑΟΚ ο Λουτσέσκου - Κούπα στην Ελλάδα, ιστορία στην Ευρώπη - Έρχονται μεταγραφές
Ποδόσφαιρο
| 2022-03-04 22:47:00

Άλλαξε τον ΠΑΟΚ ο Λουτσέσκου - Κούπα στην Ελλάδα, ιστορία στην Ευρώπη - Έρχονται μεταγραφές

του Μάνου Τσαλγατίδη
Άλλαξε τον ΠΑΟΚ ο Λουτσέσκου - Κούπα στην Ελλάδα, ιστορία στην Ευρώπη - Έρχονται μεταγραφές

Πώς άναψε ξανά η φλόγα και το χτίσιμο της νέας ομάδας! Ο Μάνος Τσαλγατίδης γράφει για όσα κατάφερε να αλλάξει ο Ρουμάνος προπονητής στον Δικέφαλος, για τους στόχους της ομάδας μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν, αλλά και για όσα θα γίνουν το καλοκαίρι για να αλλάξει επίπεδο ο σύλλογος.

O ΠΑΟΚ πλέον είναι ένας άλλος ΠΑΟΚ! Ο Δικέφαλος πλέον έγινε ομάδα, επιτέλους όλοι στο σύνολο κατάλαβαν τα θέλω του Ράζβαν Λουτσέσκου, τόσο σε τακτικό επίπεδο όσο στο κομμάτι της ποδοσφαιρικής φιλοσοφίας. 

O Ρουμάνος τεχνικός από την αρχή της σεζόν φύτεψε στο μυαλό των παικτών του μια ιδέα, ήθελε να τους,,, θυμίσει κάτι, μια αλήθεια από ένα μισοξεχασμένο όνειρο, μια αλήθεια που από τη μέρα που έφυγε αυτός, ξεχάστηκε, χάθηκε σκορπίστηκε. Ποια είναι αυτή η αλήθεια; Πως αν οι «ασπρόμαυροι» για να πετύχουν τους στόχους τους, πρέπει να έχουν τη νοοτροπία νικητή, να είναι μια οικογένεια.

Αυτή η φλόγα άναψε και πάλι στα αποδυτήρια και είδαμε έναν ΠΑΟΚ να παίρνει πρόκριση στα πέναλτι κόντρα στη Μίντιλαντ, είδαμε τους «ασπρόμαυρους» με δέκα παίκτες να παίρνουν σβηστά την ισοπαλία (1-1) στο Ολυμπιακό Στάδιο κόντρα στο ΟΑΚΑ και μάλιστα, αν ο Άκπομ δεν έκανε.., τσαφ, τότε ο Δικέφαλος ίσως να έφευγε και με το διπλό από την Αθήνα. Ο πρώτος διακόπτης στο χτίσιμο του νέου ΠΑΟΚ λοιπόν γύρισε, η νοοτροπία νικητή είναι και πάλι εδώ. Πλέον απομένει η προσθήκη ποιοτικών παικτών για να ανέβει ακόμα περισσότερο το επίπεδο, αλλά αυτά είναι για το καλοκαίρι. 



Ο Δικέφαλος πλέον βρίσκεται με τρία καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη (πρωτάθλημα-Play Off. Conference League και ημιτελικά Κυπέλλου). Αναγκαστικά κάποιο θα πρέπει για λίγο να το αφήσει, ή να το μεταφέρει στην άλλη πλευρά. Η λογική λέει πως αυτό θα πρέπει να είναι το πρωτάθλημα. Οι «ασπρόμαυροι» είναι πίσω από τον Ολυμπιακό 15 βαθμούς και παρά το γεγονός πως τίποτα δεν έχει κριθεί μαθηματικά οι πιθανότητες να γυρίσει αυτή η διαφορά είναι απειροελάχιστες. 

Είναι λογικό και κατανοητό το να στραφεί ο ΠΑΟΚ στις υποχρεώσεις του για τον νεοσύστατο ευρωπαϊκό θεσμό, αλλά και το Κύπελλο. Αν το σύνολο του Λουτσέσκου καταφέρει να αποκλείσει τη Γάνδη και να προκριθεί στους 8 του Conference θα έχει γράψει για άλλη μια φορά ιστορία τα τελευταία χρόνια. Επίσης, το Κύπελλο αν κατακτηθεί είναι ένα τρόπαιο, και η τροπαιοθήκη του Δικεφάλου χρειάζεται να μεγαλώσει και άλλο.

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει πως ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του θα αφήσουν τελείως τις υποχρεώσεις τους για τη Super League. Απλά πιστεύω και θεωρώ πως θα γίνει διαχείριση, έτσι ώστε ο Δικέφαλος να τερματίσει δεύτερος χωρίς να ξεφύγει η διαφορά από την πρώτη θέση, αλλά και χωρίς να κινδυνέψει να τη χάσει από όσους είναι από κάτω του.



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κίνδυνος να... καεί το μεγάλο πρότζεκτ του ΠΑΟΚ - "Άκυρο" Λουτσέσκου στον... νέο Τζόλη! 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags