Η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε χθες και η στήλη ασχολείται με την Big 4 και κάποιους... πρωταγωνιστές.

ΠΑΟΚ/ΖΑΜΠΑ: το καλοκαίρι του 2018 η αγορά του Βραζιλιάνου εξτρέμ απο την Γκρόζνι είχε κοστίσει στον Σαββίδη 3.500.000 ευρώ. Ένα χρόνο δούλεψε με τον Ραζβάν Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ και απογείωσε την χρηματιστηριακή του αξία. Τον Ιούνιο του 2019, όταν ο Ρουμάνος κόουτς εγκατέλειψε την Τούμπα, η μετοχή του Λέο Ζαμπά είχε κάνει limit up στα 8.000.000 ευρώ. Μέσα σε 2 χρόνια δηλαδ η Χ.Α. κατέρρευσε στο 1.800.000 ευρώ. Μιλάμε για απώλεια 6,2 εκατομμυρίων, για έναν παίκτη που είναι 23,5 χρονών! Επέστρεψε τον Γενάρη στον ΠΑΟΚ, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου ξανά προπονητή, περισσότερο ως στοίχημα πως ο Ρουμάνος κόουτς θα τον "αναγεννήσει" και η "μετοχή" του στο διεθνές χρηματιστήριο θα παρουσιάσει ξανά ανοδικές τάσεις. Για να σώσει και ο Σαββίδης μια σημαντική επένδυση, που το 2019 φαινόταν πως θα μπορούσε να του αποφέρει ακόμη και 15.000.000 ευρώ, πριν πιάσει την επόμενη 2ετία σχεδόν πάτο. Με τον "στρατηγό" Λουτσέσκου όμως, όλα... γίνονται, όπως φαίνεται. Και στην Λαμία ο σκόρερ Ζαμπά έδειξε πως επέστρεψε για τα καλά. Με την καλύτερή του εμφάνιση και θυμίζοντας τον... Ζαμπά απο τα παλιά! Γενικότερα ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα που ξεκίνησε προβληματικά αλλά άντεξε, εξελίχθηκε και συνεχίζει να το κάνει ακόμη και προς το φινάλε της σεζόν. Δικαιώνοντας έτσι εκείνους που επέμεναν και έπεισαν τον Ιβάν Σαββίδη για την ανάγκη της επιστροφής του Λουτσέσκου...

ΠΑΟ/ΠΑΛΑΣΙΟΣ: η ομάδα του Γιοβάνοβιτς επιτέλους έδειξε χαρακτήρα και εκτός έδρας. Πάλι βέβαια το έκανε απο την στιγμή που βρήκε τον τρόπο να μπει μπροστά στο σκορ. Κέρδισε στα καπάκια μετά το 3-0 επι της ΑΕΚ και στο Περιστέρι, χωρίς να δεχτεί ξανά γκολ. Εκμεταλλευόμενη ασφαλώς και το ότι ο Ατρόμητος έδινε το τρίτο του παιχνίδι μέσα σε 7 ημέρες. Κυρίως όμως, την σπουδαία φόρμα και την ποιότητα του Παλάσιος, που σκόραρε δις και έφτασε τα 10 γκολ! Τα 3 απο αυτά τα έχει πάντως σκοράρει κόντρα στους Περιστεριώτες. Ο 30χρονος Αργεντινός εξτρέμ, με τα 3.000.000 ευρώ Χ.Α. είναι μακράν η καλύτερη μεταγραφή της εποχής Αλαφούζου. Δικαιώνει τον Γιοβάνοβιτς που τον επέλεξε μετά απο πολύ μεγάλο... κόσκινο αλλά και τον ιδιοκτήτη του κλαμπ που προχώρησε στην αποκτησή του παρότι το κόστος της... ξέφυγε απο τις αρχικές τίμες και πήγε συνολικά στο 1.800.000. Ο Παλάσιος που για πρώτη φορά αγωνίζεται στην Ευρώπη, μπορει μέχρι τώρα να μετράει 8 μεταγραφές στην καριέρα του αλλά δεν έχει ποτέ ολοκληρώσει 2 σεζόν στην ίδια ομάδα. Συνηθως έμενε μια! Και ήδη ενόψει καλοκαιριού έμαθα πως τον κοιτάει με μεγάλη ζέση και κλαμπ απο το Μεξικό. Προσεχώς λεπτομέρειες...

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: κόντρα στον Άρη έχασε το αήττητο του στο πρωτάθλημα. Σταμάτησε δηλαδή στην 26η αγωνιστική και έτσι δεν θα μπορέσει να κυνηγήσει το ρεκόρ των ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου (2018-19) και του Παναθηναϊκού του Μπόμπεκ (1963-64). Αυτές είναι οι μοναδικές αήττητες πρωταθλήτριες στην Έλλαδα απο σύστασης της Α' Εθνικής (1959). Μάλιστα μέχρι χθες βράδυ σε όλη την Ευρώπη και σε 55 πρωταθλήματα, μόνο δυο ομάδες συνέχιζαν αήττητες. Η Πόρτο που τα κατάφερε ξανά κερδίζοντας 4-2 στην έδρα της Πάκος Φερέιρα (25 αγωνιστικές χωρίς ήττα) όχι όμως και ο Ολυμπιακός που έχασε απο τον Άρη του Ερμάν Μπούργος, ο οποίος σταμάτησε την αήττητη προέλαση της ομάδας του Μαρτίνς. Δικαιωματικά με βάση την εικόνα της αναμέτρησης στο "Βικελίδης" κι ας προηγήθηκαν οι "ερυθρόλευκοι". Αν και εδώ που τα λέμε η εικόνα (όχι τα αποτελέσματα) του Ολυμπιακού στο φετινό πρωτάθλημα μάλλον δεν δικαιολογούσαν, δεν άξιζαν για να πάρει αήττητος το πρωτάθλημα.

AEK/TZAΒΕΛΛΑΣ: επιτέλους πήρε γκολ εκμεταλλευόμενη ένα απο τα πολλά επιθετικά στημένα που είχε κερδίσει στα τελευταία παιχνίδια της. Με τον διεθνή Έλληνα στόπερ αυτή την φορά να στέκεται πιο... τυχερός και να σκοράρει (το είχε αγγίζει αρκετές φορές σε προηγούμενα ματς). Δυο προσωπικοί βαθμοί απο τον Τζαβέλλα, με μια κεφαλιά... αλλαγής κατεύθυνσης της μπάλας σε ένα χρονικό σημείο (81') που η Ένωση έδειχνε πιο κοντά σε μια νέα εντός έδρας γκέλα. Έτσι τερμάτισε την κανονικά διάρκεια του πρωταθλήματος 3η και με 46 βαθμούς, κάτι που δικαιολογημένα θεωρείται αποτυχία. Πόσο μάλλον με με απολογισμό ως γηπεδούχος  8 νίκες - 4 ήττες - 1 ισοπαλία. Μπαίνει στα πλέι οφ με ντεζαβαντάζ... έδρας έναντι των ανταγωνιστών της. Με την έννοια πως το ΟΑΚΑ δεν είναι ούτε "Λεωφόρος", ούτε "Βικελίδης", ούτε "Γεντί Κουλέ". Επίσης, με σοβαρά ζητήματα στην 2άδα των κεντρικών χαφ. Ο Σιμόες αναγκαστικά παίζει περισσότερο απο ό,τι θα έπρεπε ενώ δείχνει και να μην πατάει τόσο καλά το εγχειρισμένο πόδι του, ο Σάκχοφ έχει θέμα σοβαρό με τον πόλεμο στην πατρίδα του, ο Χατζισαφί δοκιμάστηκε χθες για πρώτη φορά στον άξονα ως χαφ, με τον Σιμάνσκι να παραμένει η μοναδική σταθερά. Κατά τα άλλα η μοναδική χειμερινή μεταγραφική προσθήκη, ο Φράντσον, ακόμη... αγνοείται και είναι θέμα για την... Αγγελική Νικολούλη. Εδώ ο Γιαννίκης που παρουσιάστηκε πως τον είχε ζητήσει δεν τον χρησιμοποιούσε μέχρι να απολυθεί! Και κάποιοι φοβούνται πως ο Φράντσον θα αποδειχθεί... Σουηδός Νταντσένκο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Τρικλοποδιές" στον Ολυμπιακό - Απογείωση Παλάσιος, απάντηση ΑΕΚ - Χαμός αν σκάσει η... βόμβα!