Facebook Pixel ΑΕΚ: "Θυμίζει Πογέτ ο Γιοκάνοβιτς, τριάδα στην άμυνα - Κασέ 1,5 εκατ. - Θα βαράνε προσοχή με Σάντος στην ΑΕΚ"
Ποδόσφαιρο
| 2022-03-09 14:37:00

"Γιοκάνοβιτς όπως Πογέτ, τριάδα στην άμυνα - Κασέ 1,5 εκατ. - Θα βαράνε προσοχή με Σάντος στην ΑΕΚ"

του Γιώργου Κτενά
"Γιοκάνοβιτς όπως Πογέτ, τριάδα στην άμυνα - Κασέ 1,5 εκατ. - Θα βαράνε προσοχή με Σάντος στην ΑΕΚ"

Το νέο όνομα για τον πάγκο της Ένωσης και ο ρόλος του Φερνάντο. Το Sportdog.gr παρουσιάζει τον Σέρβο προπονητή, τις μέχρι τώρα επιτυχίες του και το πέρασμα από την Αγγλία. Ποιο θα είναι το συμβόλαιό του και τι συμβαίνει με τον Φερνάντο Σάντος.

ΑΕΚ - Σλάβισα Γιοκάνοβιτς: Με θετικά λόγια αναφέρθηκε στην περίπτωση του Σέρβου προπονητή ο Αντώνης Τσούτης, δημοσιογράφος που γνωρίζει άριστα το αγγλικό ποδόσφαιρο.

 

Ο 53χρονος τεχνικός έχει φτιάξει καλό όνομα στην Τσάμπιονσιπ, κυρίως με τη Φούλαμ, το όνομά του συνδέθηκε με την Ένωση, και το sportdog πήγε στην πηγή για να μάθει όσα περισσότερα γίνεται για εκείνον.

 

"Για αυτό τον απέλυσαν από τη Σέφιλντ - Παίζει με τριάδα στην άμυνα - Θυμίζει Πογέτ"

 

"Δεν πήγε καλά στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Η ομάδα έπεσε πέρσι και το καλοκαίρι την ανέλαβε ο Γιοκάνοβιτς στην Τσάμπιονσιπ αλλά δεν τα πήγε καθόλου καλά. Αν και είχε υλικό για να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Μοιραία ήρθε η απόλυση. Είχε φτιάξει καλό όνομα με τη Φούλαμ, που την έστησε και την έκανε καλή ομάδα. Νομίζω ότι τον τράβηξε πίσω στην καριέρα του το σκηνικό με τη Σέφιλντ", ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση, στο sportdog, ο Α. Τσούτης.

 

Αντώνη, πώς του αρέσει να παίζει ως προπονητής;

 

"Στη Σέφιλντ έπαιξε πολύ αμυντικά, 3-5-2 ή 3-4-3 - Πάντα με τριάδα στόπερ στην άμυνα, ένα σύστημα που του αρέσει. Δεν είναι προπονητής που θα περιμένεις να δεις σούπερ θέαμα από την ομάδα, θυμίζει Πογέτ σαν λογική που παίζει. Δεν έχω κατασταλάξει, το καλοκαίρι που πήγε στη Σέφιλντ το θεώρησα καλή κίνηση. Αλλά αυτή η ομάδα είναι περίεργος οργανισμός, με περίεργο ιδιοκτήτη και πίεση από τους οπαδούς".

 

 

"Δεν είναι τελειωμένος - Κασέ το 1,5 εκατ. ευρώ - Δεν έχει κονέ για μεταγραφές - Βαράνε προσοχή στον Σάντος"

 

Επειδή και η ΑΕΚ, πάντως, ένας ιδιόρρυθμος οργανισμός είναι, θεωρείς ότι μπορεί να έρθει στην ομάδα;

 

'Γιατί να μην έρθει; Έχει παραστάσεις, έχει περάσει χρόνια στην Αγγλία, δεν είναι τελειωμένος. Το θέμα είναι αν θα έρθει για να προσφέρει έργο ή απλά αν θα έρθει γιατί πρέπει κάπου να βρει δουλειά. Δεν ξέρω πόσο είναι ακριβώς το κασέ του, αλλά δεν γίνεται σε μια ομάδα όπως η Σέφιλντ να έπαιρνε λιγότεροι από 1,5 εκατ. ευρώ".

 

Από το ρεπορτάζ βγαίνει ότι ο νέος προπονητής θα έχει διευρυμένο ρόλο στην ομάδα, με λόγο στις μεταγραφές κ.λπ. Θεωρείς ότι μπορεί να φέρει παίκτες από την Αγγλία;

 

"Δε νομίζω ότι έχει τέτοια κονέ ο Γιοκάνοβιτς. Η γνώμη μου είναι θετική για εκείνον αλλά με προβλημάτισε πολύ το διάστημα στη Σέφιλντ. Βέβαια αντιμετώπισε και τραυματισμούς σημαντικών παικτών, δεν του έκαναν και μεταγραφές. Αλλά είχε δυνατότητες ως ομάδα και φάνηκε με το που έγινε η αλλαγή προπονητή".

 

Τέλος, το όνομα του Γιοκάνοβιτς υπάρχει στο ρεπορτάζ παράλληλα με εκείνο του Φερνάντο Σάντος.  Υπάρχει σύγκριση; 

 

"Ο Σάντος αν έρθει, θα έρθει για να βαράνε όλοι προσοχή. Άλλη περίπτωση. Το θέμα είναι αν θέλει να έρθει, τι θέλει να κάνει στην καριέρα του κ.λπ. Θα μπορούσε να τον φέρει ως γενικό δερβέναγα στο ποδοσφαιρικό τμήμα, να επιλέξει εκείνος τον προπονητή και πώς θα προχωρήσει η ομάδα. Αλλά το τι θέλει να κάνει, το ξέρει καλύτερα ο ίδιος".

 


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αρπάζει Έλληνα άσο από τη… λίστα του Ολυμπιακού η ΑΕΚ - Τζάμπα στα Σπάτα - Παρών στην Εθνική!
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags