Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Συμπαίκτης με Μαντί Καμαρά ο Λύρατζης - Το "μυστικό" που... εκθέτει τον Πάμπλο Γκαρσία - Νέος Λημνιός
Ποδόσφαιρο
| 2022-03-11 16:49:00

Συμπαίκτης με Μαντί Καμαρά ο Λύρατζης - Το "μυστικό" που... εκθέτει Πάμπλο Γκαρσία - Νέος Λημνιός

Οι Μιχείες
Συμπαίκτης με Μαντί Καμαρά ο Λύρατζης - Το "μυστικό" που... εκθέτει Πάμπλο Γκαρσία - Νέος Λημνιός

Ποιος και γιατί "τρώει" τον Ανδρούτσο απο την Εθνική Ελλάδας! Πώς ο νεαρός μπακ του ΠΑΟΚ ενώ προορίζοταν για δανεικός, καθιερώθηκε στην 11αδα, η συμφωνία Λουτσέσκου με Σαββίδη και η "εξαφάνιση" Μιχαηλίδη απο τα "καλά" ματς και το boost σε Κρέσπο!

 

 

 

Ο Λευτέρης Λύρατζης παρά την άφιξη του δανεικού Σάστρε τον Γενάρη, παρά την μεταγραφή του Τέιλορ το περασμένο καλοκαίρι, παρά την παρουσία του Βιεϊρίνια κι αφού χρειάστηκε το απαραίτητο διάστημα εκπαίδευσης στα... θέλω του Λουτσέσκου για να γίνει μέλος του δικού του γκρουπ, αποτελεί πλέον τον βασικό δεξιό μπακ του ΠΑΟΚ! 

 

Κόντρα στην Γάνδη ο Λύρατζης ήταν ίσως ο "κορυφαίος" του "δικεφάλου", ενώ είχε κάνει σπουδαίο ματς και στον προηγούμενο γύρο, κόντρα στην Μίντιλαντ. Αυτή την φορά μάλιστα υπό το βλέμμα του νέου εκλέκτορα, Γκους Πογέτ!

 

Οι πληροφοριες μάλιστα της στήλης θέλουν τον 22χρονο ακραίο αμυντικό, να βρίσκεται ΣΙΓΟΥΡΑ στις κλήσεις του Ουρουγουανού (όπως και ο Σάλιακας, που θα είναι ο βασικός δεξιός μπακ της "γαλανόλευκης", δικαιωματικά  αυτος με την non stop σεζόν που κάνει με κατά μέσο όρο 94 λεπτά συμμετοχής ανά ματς!!). Λίγη υπομονή ακόμη βέβαια αφού οι  διευρυμένες κλήσεις (34 ως 40 παικτών) απο τον Πογέτ θα ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα!! Και πιθανότατα Σάλιακας/Λυράτζης θα...φάνε τον Ανδρούτσο!

Γυρίζω στο περασμένο καλοκαίρι, τότε που ο Λύρατζης έφτασε πολύ κοντά στην αποχωρησή του απο την Τούμπα, πάλι με το καθεστώς του δανεισμού. Τον ήθελαν αρκετές ομάδες, Ατρόμητος/ΠΑΣ/ΟΦΗ όπως κι από την Κύπρο. Ο Λουτσέσκου όμως, τον κράτησε,όπως είχε κάνει πριν από μερικά χρόνια και με τον... Δημήτρη Λημνιό!

 

Θυμίζω πως στην πρώτη του θητεία στον πάγκο του ΠΑΟΚ, με το που είχε αναλάβει τον "δικέφαλο" αντί του Στανόγεβιτς και χωρίς να έχει κάνει προετοιμασία, ο Ρουμάνος πρώτα ακύρωσε τον δανεισμό του Λημνιού στον Πανιώνιο και μετά τον δούλεψε, τον έξέλιξε , τον έκανε διεθνή και όταν πλέον είχε φύγει, ο εξτρέμ πουλήθηκε plus 3 εκατ. στην μπουντεσλιγκάτη Κολωνία! 

 

Έργο Λουτσέσκου όμως, ήταν εκείνος ο Λημνιός, όπως και ο Ζαμπά. Όπως έργο Λουτσέσκου είναι τώρα και ο Λύρατζης. Ο τελευταίος στάθηκε τυχερός γιατί πήγε στην Τούμπα ο "στρατηγός Ραζβάν", ο οποίος τον πίστεψε, κάθησε του μίλησε και τον δούλεψε, τον βελτίωσε σε κομμάτια τακτικά (και όχι μόνο) και όταν έκρινε πως ο 22χρονος μπακ ήταν έτοιμος του έδωσε τις ευκαιρίες σε συνεχόμενα παιχνίδια ώστε να βρεί και τον απαραίτητο ρυθμόΚαι ο άσος με την σειρά του τον δικαίωσε/ώνει 

 

Πλέον το αποτέλεσμα  είναι όλοι να βλέπουν την εντυπωσιακή πρόοδο του Λύρατζη, σε σύντομο χρονικό διάστημα (απο το καλοκαίρι) αλλά κάποιοι κάνουν το λάθος να... "κατηγορούν" (αν είναι δυνατόν) τον Λουτσέσκου γιατί δεν τον χρησιμοποιούσε νωρίτερα!! Τι άλλο δηλαδή θα ακούσουμε. διαβάσουμε... Λές και ο Λύρατζης ήταν κάποιος έτοιμος παίκτης που δεν τον... έβλεπε ο προπονητής του! 

Θυμίζω πως ο προκάτοχος του Λουτσέσκου ήταν ο Πάμπλο Γκαρσία, δηλαδή ο ποδοσφαιρικός πατέρας (θεωρητικά) του Λύρατζη απο την Ακαδημία του ΠΑΟΚ. Ο Ουρουγουανός όμως, όταν αναβαθμίστηκε ως προπονητής της πρώτης ομάδας και δεν τον πίστεψε και δεν τον δούλεψε όπως έπρεπε. Αυτή ήταν και η μεγάλη διαφορά της "Παμπλάρας"με τον Λουτσέσκου ως προς τον Λύρατζη ή αν θέλετε το "μεγαλο μυστικό" της εξελιξης του τελευταίου

 

Σήμερα, λοιπόν, σχεδόν όλοι στην Τούμπα, που ξέρουν και τον "στρατηγό" και βλέπουν την μεταμόρφωση του Λύρατζη, βάζουν μέχρι και ... στοιχήματα, πως αυτός θα είναι ο ... νέος Λημνιός. Στην δεύτερη θητεία του Ρουμάνου προπονητή στην Τούμπα...

 

Όσον αφορά στην χρηματιστηριακή αξία του Λύρατζη μπορεί να την βρίσκουμε στις 600.000 ευρώ, αλλά οι ειδκοί είναι βέβαιοι πως στα update Μαϊου - Ιουνίου θα ανέβει σε επταψήφια ποσά. Το ακριβές ύψος του προσεχους limit up θα εξαρτηθεί κι απο την παρουσία του στην Εθνική αλλά και απο ενδεχομενη πορεία του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη πέρα της ρεβάνς με την Γάνδη.

 

Σημειολογικά έχει επίσης το δικό της μεγάλο ενδιαφέρον, σε ποιόν ατζέντη είναι ο Λευτέρης Λύρατζης! Κι αυτό αφού μιλάμε για ένα απο τα κορυφαία μανατζερικά Γραφεία της Βρετανίας, την διάσημη CAA BASE! Υπενθυμίζω πως η τελευταία μόλις την Τετάρτη ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα  το νέο της "απόκτημα"/ νέο της πελάτη, Μαντί Καμαρά. Δηλαδή ο Αφρικανός προβεβλημένος (και πιο ακριβός) παίκτης του Ολυμπιακού μανατζερικά έγινε "συμπαίκτης" - και ... ομόσταβλος- με τον Λύρατζη

 

Εδώ θα πρέπει να κάνω μια αναφορά στην συμφωνία Λουτσέσκου -Ιβαν Σαββίδη, για την επιστροφή του πρώτου στην Τούμπα. Μεταξύ άλλων ο Ρουμάνος είχε αναλάβει την δέσμευση να προετοιμάσει/εκπαιδεύσει μελλοντικά πρότζεκτ ταλαντούχων ποδοσφαιριστών απο την Ακαδημία του συλλόγου. Τέτοιο ήταν ο Λύρατζης αλλά και ο Γιάννης Μιχαηλίδης των 4.000.000 ευρώ Χ.Α. που στις δυο τελευταίες μεταγραφικές περιόδους είδε κλάμπ απο Τουρκία, Γερμανία, Ολλανδία να ενδιαφέρονται για αυτό.

 

Στην πορεία βέβαια, την τρέχουσα σεζόν,  ο Λύρατζης... ξεπέρασε τον Μιχαηλίδη αναγκάζοντας τον "στρατηγό" Ραζβάν να τον εμπιστεύεται πολύ περισσότερο και σε πιο σταθερή βάση, συγκριτικά με τον συνοδοιπόρο του, απο τα χρόνια της Ακαδημίας, αριστεροπόδαρο στόπερ. Ο Λύρατζης παίζει πλέον και σε Ελλάδα και σε Ευρώπη ενώ ο Μιχαηλίδης έχασε ξανά την θέση του βασικού ως Νο 2 στην ιεραρχία των σεντερ μπακ του ΠΑΟΚ, απο τον υγιή Κρέσπο. 

 

Η αλήθεια είναι πως ο Μιχαηλίδης κάποια στιγμή, εκμεταλευόμενος και τα ...μπες βγες του Ισπανού στα πίτς, τον είχε προσπεράσει. Τώρα πλέον, μπαίνοντας στην τελική ευθεία της σεζόν και με τον ΠΑΟΚ να συμμετέχει σε τρεις διοργανώσεις, ο Λουτσέσκου εμπιστευεται περισσότερο την εμπειρία και την ηγετικότητα του Κρέσπο, ως δίδυμο με τον Ινγκανσον. Άλλωστε ο Ισπανός, που είναι μέλος της ομάδας του νταμπλ, έχει το κίνητρο πως παίζει και για το τελευταίο συμβόλαιο της καριέρας του αφού το καλοκαίρι ολοκληρώνεται η συνεργασία του με τον "δικέφαλο" και προς το παρόν βρίσκεται στον άερα το θέμα της ανανέωσης.

 

Με αυτά και με αυτά  ο Μιχαηλίδης βρίσκεται στον πάγκο στα "μεγάλα" μάτς, κάτι που μάλλον (φυσιολογικά) τον στεναχωρεί/ενοχλεί. Ξέρει πάντως πολύ καλά πόσο τον πιστεύει και τον υπολογίζει ο Ρουμάνος...



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεγάλη επιστροφή στον ΠΑΟΚ - Νέο... αφεντικό στην Τούμπα - Συμφωνία με Λουτσέσκου και Μπότο!

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags