Facebook Pixel Ολυμπιακός - Άρης: Το μεγάλο διαιτητικό λάθος ήταν κατά του Ολυμπιακού - Καλύτερος από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ ο Άρης
Ποδόσφαιρο
| 2022-03-14 12:53:00

Το μεγάλο διαιτητικό λάθος ήταν κατά του Ολυμπιακού - Καλύτερος από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ ο Άρης

Sportdog Team
Το μεγάλο διαιτητικό λάθος ήταν κατά του Ολυμπιακού - Καλύτερος από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ ο Άρης

Ο Καρβάλιο που "κλειδώνει" ως 10αρι και το πρόβλημα στην άμυνα. Ο Σπύρος Γρομητσάρης γράφει για τη διαιτησία στο παιχνίδι του Γ. Καραϊσκάκης και τις... παράλογες φωνές από τους Κίτρινους, την εξαιρετική δουλειά του Χερμάν Μπούργος, αλλά και τον Σισέ που είναι υπερ-όπλο όταν είναι προσγειωμένος.

Δεν είχα καμία διάθεση να ασχοληθώ με τη διαιτησία του Ολυμπιακούς-Άρης αλλά βλέπω ότι βγήκαν παγανιά οι γνωστοί άγνωστοι κι εκεί που μας χρωστάγανε θα μας πάρουν και το βόδι. Το πιο σοβαρό λάθος στο Καραϊσκάκη ήταν η μη επανάληψη του πρώτου πέναλτι του Ελ Αραμπί αφού ο Κουέστα λίγο έλειψε να φτάσει στην άσπρη βούλα. Και καλά ο διαιτητής είναι πιο δύσκολο να έχει το νου του και εκεί και στους παίκτες που τρέχουν να μπουν στην περιοχή κι ως γνωστόν επίσης απαγορεύεται. Στο VAR τι έκαναν, αμόλαγαν με καθυστέρηση αετό; Όσον αφορά στο πέναλτι που ζητάει ο Άρης, επιτέλους ένας διαιτητής έκανε το αυτονόητο.


Αντί να φροντίσουν με τις υποδείξεις τους (ειδικά στην εποχή του VAR) οι διαιτητές να κόψουν το... βήχα των επιθετικών που δεν προσπαθούν περάσουν τους τερματοφύλακες ή τους αμυντικούς για να σκοράρουν αλλά «ψάχνουν» την επαφή δίνοντας πλάτος στο σώμα τους (ανοίγοντας πόδια) και πέφτοντας εντυπωσιακά, τους επιβραβεύουν κι από πάνω. Ο Βατσλίκ έβαλε κάτω τα χέρια και προσπάθησε να προφυλάξει τον εαυτό του, ο Καμαρά άνοιξε τα πόδια για να κάνει επαφή με τον Τσέχο πορτιέρο και γι' αυτό του μάτωσε τα χείλη αφού το πόδι του πήγε στο στόμα του πορτιέρο του Ολυμπιακού. Αυτό συνέβη και γι' αυτό ΔΕΝ ήταν πέναλτι. Και ας λέει ο καθένας ό,τι θέλει. Θα λέω κι εγώ ό,τι είδαν τα μάτια μου.


Όπως επίσης και στο 2ο πέναλτι του Ολυμπιακού. Αγκαζέ τον έχει τον Σισέ ο Φαμπιάνο κι ως γνωστόν το... τανγκό δεν επιτρέπεται στα ποδοσφαιρικά ματς. Είχε βάλει το πρώτο γκολ ο Σενεγαλέζος και λογικό ήταν στον Άρη να φοβόντουσαν για 2ο. Δεν του επέτρεψε να πηδήξει καν του Σισέ ο Φαμπιάνο, τι περίμενε δηλαδή; Να πει ο διαιτητής να συνεχιστεί το παιχνίδι; Αυτά περί διαιτησίας για να μην τρελαθούμε και τελείως.


Από εκεί και έπειτα, αυτό δεν αλλάζει τα επιμέρους του αγώνα. Ωραίος ήταν ο Άρης στο ματς, από τις καλύτερες ελληνικές ομάδες που εμφανίστηκαν στο Καραϊσκάκη, ή μάλλον η καλύτερη. Ποιός άλλος έπαιξε καλύτερα; Ο ΠΑΟΚ που 60 λεπτά δεν είχε περάσει τη σέντρα; Ο ΠΑΟ που έπαιξε σκληρό ταμπούρι ή μήπως η ΑΕΚ που έκανε δύο φάσεις και μας έλεγαν ότι ήταν σπουδαία και κέρδισε τις εντυπώσεις; Ωραίος ο Άρης και ωραίος και ο Μπούργος που έλεγε διαρκώς στους παίκτες του να σταματήσουν τις χαζομάρες με τον διαιτητή και να συγκεντρωθούν στο παιχνίδι τους.

ΥΓ: Για τον Καρβάλιο τα έχουμε πει. Η εμφάνισή του στο α' ημίχρονο που είχε δυνάμεις ήταν εξαιρετική. Και ασίστ έβγαλε στο 1ο γκολ από έξοχο κόρνερ και δύο έξοχες κάθετες πέρασε σε Ελ Αραμπί και Μασούρα που καθυστέρησαν και έχασαν τα κοντρόλ. Με υγιή και σε φόρμα τον Καρβάλιο δεν θα χρειάζεται κανέναν άλλο ο Ολυμπιακός σε θέση Νο10.

ΥΓ2: Ο Σισέ είναι υπερ-όπλο για τον Ολυμπιακό και στην άμυνα και την επίθεση και όταν παίζει με το μυαλό μέσα στο κεφάλι είναι αληθινά σπουδαίος παίκτης, πραγματικά από τους κορυφαίους που έχει στο ρόστερ του ο πρωταθλητής. Τα κακά νέα για τον Σισέ αρχίζουν όταν υπερ-εκτιμάει τις δυνατότητές του και επιχειρεί να τα κάνει όλα.

ΥΓ3: Πολλές μπαλιές βγήκαν στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού με πιο χαρακτηριστική στου Μανωλά στην ισοφάριση του Άρη και απαιτείται προσοχή.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Άφαντος" και με νεύρα ο Μανωλάς - Δικαίωση με Σισέ και Καρβάλιο - Προβληματισμός για Ελ Αραμπί


Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags