Facebook Pixel ΑΕΚ - Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ: "Δεύτερος πίσω από τον Λεβαντόφσκι ο Κριχόβιακ - Γι’ αυτό έφυγε από Παρί - Μόδα αντί για μπάλα"!
Ποδόσφαιρο
| 2022-03-15 10:15:00

"Δεύτερος πίσω από τον Λεβαντόφσκι ο Κριχόβιακ - Γι’ αυτό έφυγε από Παρί - Μόδα αντί για μπάλα"!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Δεύτερος πίσω από τον Λεβαντόφσκι ο Κριχόβιακ - Γι’ αυτό έφυγε από Παρί - Μόδα αντί για μπάλα"!

Τι θα δώσει στην ΑΕΚ και γιατί δεν έπαιξε ποτέ στο πολωνικό πρωτάθλημα. Πολωνός δημοσιογράφος μιλάει στο Sportdog για τον Γκργκόρζ Κριχόβιακ, ο οποίος έρχεται και παίρνει φανέλα βασικού με τον ΠΑΟΚ. Τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά, η ζωή εκτός γηπέδων και οι πιθανότητες να μείνει στην Ελλάδα και μετά το καλοκαίρι.

Στον κόσμο των επιχειρήσεων, στα εργαλεία στρατηγικού σχεδιασμού, οι κρίσεις αντιμετωπίζονται ως ευκαιρίες. Έτσι και στην περίπτωση του πολέμου στην Ουκρανία, η απειλή του ξεσπάσματος παγκόσμιας σύρραξης εξαιτίας των ρωσικών επιχειρήσεων που ξεκίνησαν στις 24 Φεβρουαρίου 2022, δημιούργησε κάποιες ποδοσφαιρικές ευκαιρίες. FIFA και UEFA ενέκριναν μία νέα μεταγραφική περίοδο, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 7 Απριλίου, διευκολύνοντας ξένους παίκτες και προπονητές που δραστηριοποιούνται σε Ουκρανία και Ρωσία, να αποκτήσουν τη δυνατότητα να παίξουν σε άλλη χώρα μέχρι το τέλος της σεζόν.

Αυτό το παράθυρο εκμεταλλεύτηκε η ΑΕΚ στην περίπτωση του Γκργκόρζ Κριχόβιακ. ΗΈνωση έφερε στην Αθήνα, μέσωΚωνσταντινούπολης, (αφού η Τουρκία δεν συμμετείχε στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και δεν πάγωσαν οι αεροπορικές συνδέσεις), έναν ποδοσφαιριστή του οποίου η χρηματιστηριακή αξία είναι στα 11 εκατ.Ευρώ, ενώ την εποχή που μετεγγράφη στην Παρί έφτασε ακόμα και τα 30. εκατ.Ευρώ, σύμφωνα με το Transfermarkt.

Πρόκειται για έναν έμπειρο ποδοσφαιριστή που δεν στερείται τεχνικής, αλλά και ηγετικού πνεύματος, το οποίο δείχνει αναλαμβάνοντας ευθύνες μέσα στο γήπεδο. Ο 32χρονος, ο οποίος φέτος μέχρι λίγους μήνες πριν το ξέσπασμα του πολέμου ( τελευταία φορά που αγωνίστηκε ήταν στις 5/12/21 κόντρα στο Σότσι όπου δέχτηκε κόκκινη κάρτα στο 87') μετρούσε 17 ματς, 5 γκολ και 3 ασίστ με τη φανέλα της Κράσνονταρ, έρχεται με διάθεση να μπει κατευθείαν στα βαθιά και να πάρει φανέλα βασικού στο κρίσιμο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ για τη 2η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League. Στα δύο τελευταία παιχνίδια η ΑΕΚ κλήθηκε να παίζει στα χαφ με λύση ανάγκης, αυτή του Χατζισαφί, ο οποίος έβγαλε εις πέρας την αποστολή που του ανατέθηκε υπό τις οδηγίες του Σωκράτη Οφρυδόπουλου.

Τί λένε οι συμπατριώτες του Κριχόβιακ για τον ποδοσφαιριστή; Ο Πολωνός δημοσιογράφος, Πσέμεκ Γκάιζλερ, μίλησε στο Sportdog για τον συμπατριώτη του και ξεδίπλωσε πτυχές της σταδιοδρομίας του.

«Ο Γκργκόρζ Κριχόβιακ είναι ένας από τους πιο διάσημους Πολωνούς ποδοσφαιριστές. Πιστεύω, ότι σε αναγνωρισιμότητα είναι δεύτερος ή τρίτος πίσω από τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και τον Βόϊτσεχ Τσέζνι», αναφέρει αρχικά ο συνάδελφος και συμπληρώνει:

«Λίγα χρόνια πριν, για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια του Euro 2016, ο Κριχόβιακ θεωρείτο επίσης ως ένας από τους σημαντικότερους Πολωνούς αστέρες. Η συμμετοχή του και η εμπλοκή του στο παιχνίδι της Εθνικής Πολωνίας ήταν φοβερή. Ο «Κρίχα», όπως τον φωνάζουν οι συμπαίκτες του, όχι μόνο έκανε τρομερή δουλειά ως αμυντικός μέσος, αλλά επίσης έδωσε μεγάλη ποιότητα στο αμυντικό παιχνίδι του πολωνικού ομοσπονδιακού συγκροτήματος».

Ο Πολωνός έρχεται χορτασμένος από τίτλους στην ΑΕΚ. Αναμφισβήτητα το μεγαλύτερο επίτευγμα αποτέλεσε η κατάκτηση δύο φορές κατά σειρά του Europa League με τη Σεβίλη στις σεζόν 2014-15 και 2015-16. «Υπήρξε ένας από τους αστέρες της ισπανικής ομάδας», αναφέρει ο συμπατριώτης του και σημειώνει:

«Μετά πήγε στην Παρί Σαιντ Ζερμαίν, όπου δεν πήγε τόσο καλά. Έπρεπε να φύγει επειδή αυτή η ομάδα δεν του ταίριαζε. Βρήκε τον εαυτό του στη Λοκομοτίβ Μόσχας, όπου έγινε ένα από τα αστέρια της ομάδας και μετά είχε ανάλογο ρόλο στην Κράσνονταρ FC».

Ο Γκάιζλερ είναι ιδιαίτερα λακωνικός στα στοιχεία που διακρίνουν τον Κριχόβιακ, γιατί τα επιτεύγματά του με την εθνική ομάδα της χώρας του, αποτελούν η μεγαλύτερη απόδειξη της αξίας του. «Μπορείτε να παρατηρήσετε τη μεγάλη αφοσίωση και συγκέντρωση στο παιχνίδι του και την διαρκή επιμονή του. Μπορεί επίσης να σουτάρει από απόσταση», αρκέστηκε να πει, δίνοντας όμως λεπτομέρειες για τον παίκτη ως προσωπικότητα.

«Ένα ενδιαφέρον στοιχείο, το οποίο οι Έλληνες μπορεί να μην ξέρετε, είναι, ότι ο Κριχόβιακ δεν έχει παίξει ποτέ στην πολωνική λίγκα. Ως νέος ποδοσφαιριστής έμαθε να παίζει στη Γαλλία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, ο «Κρίχα» να μιλάει πολωνικά με γαλλική προφορά. Παρ' όλα αυτά, γνωρίζει πολλές γλώσσες, τουλάχιστον πέντε, δηλαδή πολωνικά, αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά και ρωσικά. Μπορεί να μάθει και ελληνικά γρήγορα, αν μείνει στη χώρα σας», λέει.

Όσον αφορά την προσωπική του ζωή; «Είναι ένας ποδοσφαιριστής που δεν ενδιαφέρεται εξωγηπεδικά για το ποδόσφαιρο. Δεν παρακολουθεί παιχνίδια. Για αυτόν, για παράδειγμα, είναι πιο ενδιαφέρον να παρακολουθεί εκδηλώσεις μόδας, από ξένα πρωταθλήματος. Βλέπετε η σύντροφός του, η Κέλια Ζωνά είναι μοντέλο. Επίσης έχει μία εταιρεία, η οποία κατασκευάζει μεγάλα προκατασκευασμένα σπίτια. Ο καλύτερός του φίλος είναι ο Βόιτσεκ Τσέζνι», καταλήγει ο Πσέμεκ Γκάιζλερ μιλώντας στο Sportdog.

Όλοι αναμένουν το ντεμπούτο του Πολωνού με την κιτρινόμαυρη φανέλα απέναντι στον ΠΑΟΚ, την Κυριακή 20 Μαρτίου, στο ΟΑΚΑ. Οι ετήσιες απολαβές του στην Κράσνονταρ (3 εκατ.Ευρώ) φαντάζουν απλησίαστες για την ΑΕΚ, η οποία έκλεισε τον παίκτη μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Ήδη όμως έχουν ξεκινήσει σενάρια για το πως ο παίκτης θα μπορούσε να μείνει στην Ένωση μετά το καλοκαίρι. Εξάλλου η επιθυμία των Ενωσιτών οπαδών είναι η επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια να συνοδευτεί με στελέχωση της ομάδας με παίκτες ανάλογης ακτινοβολίας με αυτήν του Κριχόβιακ, ο οποίος από παράπλευρη ποδοσφαιρική... απώλεια ενός πολέμου μπορεί να δώσει την ελπίδα για την επανάκτηση της αγωνιστικής δυναμικής του συλλόγου.



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γι’ αυτό έφερε Κριχόβιακ, παίζει στο ντέρμπι - Ποιότητα 3Α - Άνοιξε μεγάλη μανατζερική πόρτα η ΑΕΚ
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags