Facebook Pixel ΠΑΟΚ: "Συγκλονιστικός ΠΑΟΚ, δεν φοβάται Μαρσέιγ- Κακολογούσαν Βιεϊρίνια- Δεν γίνεται να μην παίζει ο..."
Ποδόσφαιρο
| 2022-03-18 17:43:00

"Συγκλονιστικός ΠΑΟΚ, δεν φοβάται Μαρσέιγ- Κακολογούσαν Βιεϊρίνια- Δεν γίνεται να μην παίζει ο..."

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Συγκλονιστικός ΠΑΟΚ, δεν φοβάται Μαρσέιγ- Κακολογούσαν Βιεϊρίνια- Δεν γίνεται να μην παίζει ο..."

Δύο βετεράνοι των Θεσσαλονικιών μιλούν στο Sportdog για την πρόκριση στους «8» του Europa Conference League, εξηγούν το γιατί ο Δικέφαλος δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από τη Μαρσέιγ και αποθεώνουν Βιεϊρίνια.

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-1 της Γάνδης στη ρεβάνς του 1-0 της Τούμπας και προκρίθηκε στους «8» του Europa Conference League. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης πέρασε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε προημιτελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης, προκαλώντας κύματα ενθουσιασμού στον κόσμο της. Αυτό το κλίμα μεταφέρουν και βετεράνοι άσοι της ομάδας μιλώντας στο Sportdog.gr.

«Θα μείνει στην ιστορία», αναφέρει ο Μιχάλης Λεοντιάδης!

«Η απόδοση της ομάδας ήταν συγκλονιστική», προσθέτει ο Αντώνης Μαυρέας. Αμφότεροι στάθηκαν στην παρουσία του Βιεϊρίνια και αποθέωσαν τον Λύρατζη για την εμφάνισή του. Στο τέλος μίλησαν για τη Μαρσέιγ, την αντίπαλο του ΠΑΟΚ στο επόμενο επίπεδο της διοργάνωσης.

Διαβάστε όσα είπαν:

Πως είδατε την εμφάνιση του ΠΑΟΚ με τη Γάνδη;

Μιχάλης Λεοντιάδης: «Στο πρώτο ημίχρονο φοβήθηκε το ματς ο Λουτσέσκου. Στο δεύτερο μέρος όμως το ματς εξισορροπήθηκε. Έχασαν φυσικά πολλές ευκαιρίες οι αντίπαλοι. Παίζει και ο παράγοντας τύχη στο ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΟΚ μετά το 70' ήταν πολύ καλύτερος. Έβαλε και το γκολ και νομίζω, ότι η πρόκριση ήρθε δίκαια. Η πρόκριση αυτή θα μείνει στην ιστορία. Πρώτη φορά προκριθήκαμε στα προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης».

Αντώνης Μαυρέας: «Στην αρχή δεχτήκαμε πολύ μεγάλη πίεση. Η διαχείριση του παιχνιδιού ήταν πολύ σωστή από τον πάγκο. Από τη στιγμή που πέρασαν κάποια λεπτά από την αρχή, μετά στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε. Εκτός από ψυχικά αποθέματα, η ομάδα ακολούθησε τακτική. Όλη η απόδοση της ομάδας ήταν συγκλονιστικότατη. Όσο περνούσε ο χρόνος πιστεύαμε και πίστευαν οι παίκτες ότι το έχουμε το ματς. Για μένα αυτό ήταν το κλειδί όλης της ιστορίας. Η ομάδα είχε υπομονή και ακολούθησε καλή στρατηγική. Γι'αυτό ήλθε αυτή η επιτυχία».

Ποιους πρωταγωνιστές ξεχωρίζετε από την αναμέτρηση;

Μιχάλης Λεοντιάδης: «Ο καθένας έπαιζε για το σύνολο. Η απόδοση είναι και σε τι μέρα θα βρεθεί ο ποδοσφαιριστής. Ήταν δύσκολο ματς με πολύ άγχος. Τέσσερις παίκτες που έπαιξαν πολύ καλά. Λύρατζης, Ίνγκασον, Βιεϊρίνια και φυσικά ο σκόρερ, Αουγκούστο που στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασε την απόδοσή του».

Αντώνης Μαυρέας: «Ο Βιεϊρίνια είχε αυτόν τον τραυματισμό. Δεν ήθελε να βγει έξω. Όλα τα παιδιά έκαναν συγκλονιστική προσπάθεια. Το χρονικό σημείο που τραυματίστηκε ο Πορτογάλος και η απόφασή του να συνεχίσει ήταν καταλυτικά στοιχεία. Είναι ένας παίκτης που τον κακολογούσαν. Έλεγαν ότι είναι σε μεγάλη ηλικία. Έδειξε ακριβώς το αντίθετο. Είναι ψυχάρα. Πραγματικά αξίζει τον τίτλο του αρχηγού. Είναι πολύ ψηλά στα μάτια μου. Τον συγκαταλέγω ανάμεσα στις μεγαλύτερες προσωπικότητες της ιστορίας του ΠΑΟΚ».

Να σταθούμε λίγο στην περίπτωση του Λύρατζη. Πώς σχολιάζετε τη συμμετοχή του σε αυτήν την επικράτηση;

Μιχάλης Λεοντιάδης: «Εγώ φώναζα εδώ και τρία χρόνια, ότι ο Λύρατζης δεν μπορεί να κάνει 10 με 12 χιλιόμετρα στην προπόνηση και να μην είναι βασικός εδώ και πολύ καιρό. Ήταν καταλυτικός ο ρόλος του».

Αντώνης Μαυρέας: «Ο Λύρατζης έχει τρομερή βελτίωση. Οι Έλληνες είναι λίγοι στις μεγάλες ομάδες, η παρουσία του Λύρατζη στην 11άδα του ΠΑΟΚ είναι ξεχωριστή. Είναι ένα από τα παιδιά που θεωρώ δικαιούνται να είναι στην Εθνική. Τον τελευταίο καιρό δείχνει τρομερή άνοδο και ωριμότητα σε όλα τα επίπεδα. Παρουσιάζει σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Ό,τι έχει κερδίσει είναι με το σπαθί του. Αγωνίστηκε. Άρα του αξίζουν συγχαρητήρια. Ήταν από τους περισσότερο διακριθέντες για τον ΠΑΟΚ».

Για την κλήρωση με Μαρσέιγ στους “8”;

Μιχάλης Λεοντιάδης: «Η κλήρωση δύσκολη. Σε αυτήν τη φάση, όλες οι ομάδες είναι ίδιες. Όλα εξαρτώνται από τη μέρα που θα βρεθεί κάθε ομάδα, οι ποδοσφαιριστές και τι καιρικές συνθήκες θα υπάρχουν. Όλα είναι μεγαθήρια. Ο παράγοντας τύχη παίζει μεγάλο ρόλο. Όλοι πιστεύουμε, ότι ο ΠΑΟΚ οφείλει να διεκδικήσει το όνειρο. ΠΑΟΚ είσαι. Οφείλεις να παίξεις για τη νίκη».

Αντώνης Μαυρέας: «Εγώ δεν ήθελα με τίποτα τις ολλανδικές ομάδες (Αϊντχόφεν και Φέγενορντ) επειδή έχουμε σχετικά κακή προϊστορία. Θεωρώ, ότι είναι σε καλό φεγγάρι ο ΠΑΟΚ. Δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Με όποιον και να κληρωνόταν, η ομάδα έχει αυτοπεποίθηση για να ανταποκριθεί στην πρόκληση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παραμυθένια πρόκριση ΠΑΟΚ... δράκος ο Βιεϊρίνια - Πνεύμα πολεμιστή - Η αρχή για καλύτερες μέρες!

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags