Facebook Pixel ΑΕΚ: "Καμπανάκι" για Βράνιες, δύο top στόπερ για ΑΕΚ - Φήμες για... αρπαγή από μεγάλη ελληνική ομάδα!
Ποδόσφαιρο
| 2022-03-20 12:00:00

"Καμπανάκι" για Βράνιες, δύο top στόπερ για ΑΕΚ - Φήμες για... αρπαγή από μεγάλη ελληνική ομάδα!

του Γιώργου Θεοδωράκη
"Καμπανάκι" για Βράνιες, δύο top στόπερ για ΑΕΚ - Φήμες για... αρπαγή από μεγάλη ελληνική ομάδα!

Ποιος άσος ομάδας της Big-4 απασχολεί έντονα τους Κιτρινόμαυρους; Και πώς μπορούν να τον πάρουν χωρίς να πληρώσουν ευρώ; Επίσης, γιατί θα πρέπει να ανησυχεί ο Βόσνιος στόπερ και τα πρώτα δύο ονόματα υποψηφίων για το κέντρο της άμυνας που βρίσκονται στη λίστα της Ένωσης.

Η απόκτηση του Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ άλλαξε το κλίμα στην ΑΕΚ, με τον Πολωνό μέσο να γίνεται το νέο μεγάλο αστέρι της Ένωσης ώστε να την βοηθήσει στα πλέι οφ. Αν τα πάει καλά και "δεθεί" με την AEK, οι φίλαθλοι της ομάδας ονειρεύονται ότι ο διεθνής άσος θα παραμείνει στην Ελλάδα και τη νέα σεζόν.

Η σπουδαία μεταγραφή φαίνεται πώς... άνοιξε την όρεξη στους ανθρώπους των Κιτρινόμαυρων, μιας και στα ρεπορτάζ "παίζουν" δυνατά τα ονόματα των Ρακίτσκι και Ουρέμοβιτς. Πρόκειται για δύο εξαιρετικές περιπτώσεις στόπερ, που υπό κανονικές συνθήκες, πολύ δύσκολα θα μπορούσε να αποκτήσει όχι μόνο ο Δικέφαλος αλλά οποιαδήποτε ελληνική ομάδα.

Η προσπάθεια των ανθρώπων της ΑΕΚ να προσθέσουν έναν κεντρικό αμυντικό στο ρόστερ αποτελεί ωστόσο και δήλωση προθέσεων. Ο Όγκνιεν Βράνιες είναι ο... παραλήπτης του μηνύματος, μιας και οι τελευταίες εμφανίσεις του ήταν από κακές έως απογοητευτικές.

Ο Βόσνιος αμυντικός έχει χάσει τη θέση του στη βασική ενδεκάδα, με το δίδυμο Τζαβέλλα-Μήτογλου να έχει ξεκάθαρα προβάδισμα στις επιλογές του Σωκράτη Οφρυδόπουλου. Αν καταφθάσει στην Ένωση ένας ακόμα στόπερ, με την ποιότητα του Ρακίτσκι ή του Ουρέμοβιτς, θεωρείται δεδομένο ότι θα πάρει θέση στη βασική ενδεκάδα. Πιθανότατα ως παρτενέρ του Τζαβέλλα, με τον Βράνιες να πέφτει ακόμα πιο πίσω στην ιεραρχία!

Οι φήμες για Χουάνκαρ και η επένδυση στον Μιτάι

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η φημολογία που αναπτύχθηκε πρόσφατα σχετικά με "σφήνα" του Δικεφάλου για να υπογράψει τον Χουάνκαρ, ο οποίος παραμένει μετέωρος στον Παναθηναϊκό, όσο δεν ανανεώνει το συμβόλαιό του (σ.σ. λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι).

Κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τίποτα, ειδικά από τη στιγμή που η AEK στο παρελθόν έκανε ακριβώς το ίδιο με τους Χουλτ και Ινσούα, αποκτώντας τους μετά την αποχώρηση από τον Παναθηναϊκό. Ωστόσο, με βάση τα τωρινά δεδομένα δεν φαντάζει ιδιαίτερα πιθανό οι Κιτρινόμαυροι να κινηθούν για αριστερό μπακ.

Στο ρόστερ υπάρχουν ήδη οι Μοχαμάντι και Χατζισαφί. Ο δεύτερος χρησιμοποιείται εσχάτως ως κεντρικός χαφ, αλλά ακόμα κι αν λάβουμε ως δεδομένο ότι θα μονιμοποιηθεί σε αυτή τη θέση, δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης την παρουσία του Μάριο Μιτάι στην ομάδα.

Ο νεαρός Αλβανός αμυντικός δεν διανύει τις καλύτερες μέρες του στον Δικέφαλο και τη φετινή σεζόν αγωνίζεται κατά κόρον στην ΑΕΚ Β'. Χωρίς αυτό να σημαίνει όμως ότι οι Κιτρινόμαυροι τον έχουν ξεγράψει, αφού ο Μιτάι θεωρείται πολύ μεγάλο ταλέντο και οι άνθρωποι του συλλόγου πιστεύουν στις δυνατότητές του. Θεωρούν ότι με την ανάλογη δουλειά ο 19χρονος άσος έχει τα προσόντα να αναδειχθεί και να εξελιχθεί σε έναν πλήρη αριστερό μπακ. Συνεπώς, θα αποτελέσει έκπληξη εάν αποφασίσουν να βάλουν ένα ακόμα "εμπόδιο" στο δρόμο του, με την απόκτηση του Χουάνκαρ ή οποιουδήποτε άλλου αριστερού οπισθοφύλακα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεύτερη επιστροφή μετά τον... Σάντος - Φορ με συμβόλαιο 1.5 εκατ. - "Διώχνει" top όνομα από την ΑΕΚ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags