Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Αποφασισμένος για εκτίναξη ο Σαββίδης - "Θα επενδύσει παραπάνω με βάση όσα του ζήτησε ο Λουτσέσκου"
Ποδόσφαιρο
| 2022-03-22 17:58:00

Αποφασισμένος για εκτίναξη ο Σαββίδης - "Θα επενδύσει παραπάνω από όσα ζήτησε ο Λουτσέσκου"

Sportdog Team
Αποφασισμένος για εκτίναξη ο Σαββίδης - "Θα επενδύσει παραπάνω από όσα ζήτησε ο Λουτσέσκου"

Σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης μίλησε παλαίμαχος παίκτης του Δικεφάλου του Βορρά όπου και αναφέρθηκε στην ευρωπαϊκή και εγχώρια πορεία της ομάδας, αλλά και για το θέμα των μεταγραφών.

Κούλης Αποστολίδης: Για την εικόνα του ΠΑΟΚ, το πρωτάθλημα, τον Ραζβάν Λουτσέσκου και την ευρωπαϊκή πορεία μίλησε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου του Βορρά στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα».

Για το αν μπορεί ο ΠΑΟΚ να πάρει το πρωτάθλημα: «Θεωρητικά μπορεί. Ο Ολυμπιακός είναι πεσμένος σε σύγκριση με πέρυσι αλλά η διαφορά που έχει μπορεί να του δώσει το πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ στις αρχές είχε αρκετές αποτυχίες μέσα στην Τούμπα, σταδιακά φτιάχτηκε αλλά ο δρόμος που χάθηκε στην αρχή κοστίζει το πρωτάθλημα».

Για το τι άλλαξε στον ΠΑΟΚ: «Στην αρχή η ομάδα είχε ποιοτικούς παίκτες αλλά όχι με τα αθλητικά στοιχεία που απαιτούσε το πρωτάθλημα. Είδαμε ότι οι ομάδες είναι ομάδες που τρέχουν, πρεσάρουν, διεκδικούν κάθε φάση. Ο ΠΑΟΚ δεν είχε τα αθλητικά στοιχεία στο κέντρο του γηπέδου. Ο Τσιγγάρας έδωσε μεγάλη βοήθεια στην ομάδα και έδωσε παράλληλα τη δυνατότητα στον Κούρτιτς να αξιοποιήσει τις δικές του ικανότητες. Ο Σάστρε και ο Φελίπε Σοάρες έχουν στοιχεία παρόμοια και τα πρόσθεσαν στην ομάδα. Έτσι, άρχισε να ανεβαίνει ενώ φάνηκε η γενικότερη δουλειά του Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος όσα κουσούρια και να έχει είναι καλός στην επικοινωνία και στην τακτική».

Για τον Λουτσέσκου: «Ουδείς είναι τέλειος. Επέμενε και επιμένει στο συνδυαστικό ποδόσφαιρο. Να ξεκινάει από πίσω, δηλαδή, και μετά να προχωρά μπροστά. Στα πρώτα παιχνίδια δεν είχε αποτέλεσμα, μετά με τους παίκτες που ήρθαν και τη δουλειά που έγινε, η ομάδα έφτασε σε σημείο να λες ότι η Μαρσέιγ είναι το φαβορί αλλά  ο ΠΑΟΚ έχει τη δυνατότητα να την κερδίσει. Το Conference League είναι ευρωπαϊκή διοργάνωση, παρότι δεν είναι Champions και Europa League»

Για τη 2η θέση: «Είναι 12 βαθμοί αλλά ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε ένα καλό μομέντουμ».

Για τους λόγους που λειτούργησε η επιλογή Λουτσέσκου: «Έχει τις απόψεις του για την τακτική, εστιάζει στο σύνολο και στην επικοινωνία. Βλέπουμε ότι όποιον και να κατεβάσει, η ομάδα παίζει το ίδιο παιχνίδι. Φαίνεται από το έργο του ότι είναι επιτυχημένος».

Για την πρώτη του θητεία και την αμφισβήτηση που δέχθηκε: «Την πρώτη φορά που ήρθε από την Ξάνθη, στην πρώτη συνέντευξη είχε πει να τον κρίνουμε μετά από 1.5 μήνα. Η ομάδα πήγαινε άσχημα και μετά από 1.5 μήνα άρχισε η άνοδος του. Δεν είναι τυχαίο αυτό».

Για το σχεδιασμό της επόμενης σεζόν: «Με ενδιαφέρει τι γινόταν, τι γίνεται και τι θα γίνει. Διάβασα ότι ο Λουτσέσκου ζήτησε από τον Σαββίδη να εστιάσουν περισσότερο στην Ευρώπη. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ενισχυθεί με μεγαλύτερη ποιότητα παικτών σε συνδυασμό και με τους νέους παίκτες. Άρα ο Σαββίδης θα επενδύσει παραπάνω από ότι επένδυε. Η προοπτική είναι να ανέβει περισσότερο και να κινείται σε Ελλάδα και Ευρώπη σε ανώτερο επίπεδο», είπε ο Κούλης Αποστολίδης.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags