Εθνική Ελλάδας: Η Εθνική μας ομάδα μετράει αντίστροφα για να δώσει δύο φιλικούς αγώνες με το Μαυροβούνιο και τη Ρουμανία μέσα στις επόμενες ημέρες και ένα από τα πρόσωπα που ξεχωρίζουν είναι αυτό του Χρήστου Kουρφαλίδη, τον οποίο δεν ήξερε η πλειοψηφία του κόσμου.

Αξίζει να σημειωθεί πως η κλήση του δεν έχει περάσει απαρατήρητη από μεγάλα ελληνικά κλαμπς, όπως σας είχε αποκαλύψει το Sportdog.gr και ο Ευάγγελος Μίχος σε αποκλειστικό του ρεπορτάζ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η ομάδα που έχει δείξει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για να αξιολογήσει την περίπτωση του, προς ώρας, είναι η ΑΕΚ! Ούτως ή άλλως στην Ένωση... πονάνε στον άξονα και σίγουρα ένα ελληνόπουλο θα μπορούσε να την βοηθήσει αρκετά όσον αφορά και το μέλλον. Εξάλλου και η φουρνιά που της έδωσε το πρωτάθλημα αποτελείτο κυρίως από Έλληνες άσους.  Να θυμίσουμε ότι κάπως έτσι είχε αποκτήσει και τον Ρότα, με δεδομένο ότι πρώτα τον κάλεσε ο Φαν Σχιπ και στη συνέχεια οι άνθρωποι της ομάδας τον παρακολούθησαν εκτενώς, μέχρι να τον αποκτήσουν.

Πρόκειται για τον 19χρονο αρχηγό της Κ-19 της Κάλιαρι, ο οποίος αγωνίζεται στον άξονα, ως κεντρικός χαφ και το καλό του πόδι είναι το δεξί. H φυσική του θέση είναι στο «8», τα χαρακτηριστικά του ταιριάζουν σε έναν box to box κεντρικό χαφ και πρόσφατα έγινε αντικείμενο συζήτησης στην Ιταλία για την απίθανη γκολάρα που σημείωσε κόντρα στην Σαμπντόρια με κούρσα μισού γηπέδου και άψογο τελείωμα έξω από την περιοχή.



Ο ίδιος ξεκίνησε την καριέρα του από τον Μακεδονικό Λητής, από όπου και μεταπήδησε τον Οκτώβριο του 2018 για την Κ-17 της Κάλιαρι. Ο νεαρός άσος δόθηκε ως δανεικός τον Σεπτέμβριο του 2019 στην Φότζια, ενώ από τον Ιούνιο του 2020 βρίσκεται στην Κ-19 της Κάλιαρι, της οποίας φορά και το περιβραχιόνιο. Ο δανεισμός στην Φότζια τον βοήθησε να ωριμάσει αγωνιστικά, από τη στιγμή που πήρε 20 συμμετοχές, ενώ πέτυχε και 1 γκολ.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην παρούσα φάση η αξία του ανέρχεται στις 125 χιλ. ευρώ, ενώ πριν από 2 εβδομάδες επέκτεινε το συμβόλαιο του με την Κάλιαρι μέχρι το 2026!

Τη φετινή χρονιά έχει 22 συμμετοχές στην Πριμαβέρα και στο αντίστοιχο κύπελλο, με απολογισμό 2 γκολ και 4 ασίστ. Δείγμα του πόσο τον πιστεύουν οι Ιταλοί είναι και το γεγονός ότι έχει παίξει φέτος σε δύο ματς στην Serie A ως αλλαγή, ενώ πήρε φανέλα βασικού στο κύπελλο Ιταλίας, όπου μέτρησε 2 συμμετοχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απόφαση Μαρινάκη για Φορτούνη - Ραντεβού στα γραφεία της ΠΑΕ - Γι’ αυτό δεν παίζει με Μαρτίνς!