Facebook Pixel ΑΕΚ - Ολυμπιακός: ΑΕΚ και Ολυμπιακός για Έλληνα άσο - "Σφήνα" από Άρη και... Τουρκία - "Μεγάλο λάθος του Πογέτ"
Ποδόσφαιρο
| 2022-03-24 12:48:00

ΑΕΚ και Ολυμπιακός για Έλληνα άσο - "Σφήνα" από Άρη και... Τουρκία - "Μεγάλο λάθος του Πογέτ"!

του Γιώργου Κτενά
ΑΕΚ και Ολυμπιακός για Έλληνα άσο - "Σφήνα" από Άρη και... Τουρκία - "Μεγάλο λάθος του Πογέτ"!

Γιατί δεν έχει υπογράψει ακόμα και το μεγάλο παζάρι ενόψει καλοκαιριού. Ποιος είναι ο Σουπερλιγκάτος άσος που μετά από μία εξαιρετική σεζόν ετοιμάζεται να ανέβει... επίπεδο; Το ενδιαφέρον από τις δύο μεγάλες ελληνικές ομάδες, η "κλήση" από τον Άρη και το... μπάσιμο των Τούρκων.
 

Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Το όνομα του Μανώλη Σάλιακα έχει συνδεθεί το τελευταίο διάστημα τόσο με τους Ερυθρόλευκους όσο και με τους Κιτρινόμαυρους, καθώς αμφότεροι φαίνεται ότι ψάχνουν για δεξιό μπακ ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

 

Ο 25χρονος άσος είναι ένας από τους καλύτερους οπισθοφύλακες τής φετινής Σούπερ Λιγκ και το sportdog επικοινώνησε με τον Γιάννη Γιαννίκη, δημοσιογράφο από τα Γιάννινα που παρακολουθεί το ρεπορτάζ που αφορά τον ΠΑΣ και τους παίκτες του, προκειμένου να συλλέξουμε όσες περισσότερες πληροφορίες γίνεται.

 

"Αυτά είχε δει ο Γιαννίκης στον Σάλιακα - Φυσικές δυνάμεις και πρεσάρισμα ψηλά"

 

"Μένει ελεύθερος το προσεχές καλοκαίρι, για δύο χρόνια τον είχε ο ΠΑΣ. Του είχε κάνει πρόταση ανανέωσης με το ταβάνι που μπορεί να φτάσει ο ΠΑΣ, αλλά δεν προχώρησε η ανανέωση. Δεν έχει μεγάλο συμβόλαιο, ήρθε ως ένας δεξιός μπακ που δεν πολυ έπαιζε στη Λαμία, αλλά του Γιαννίκη του έκανε. Είχε δει πράγματα που του άρεσαν σε εκείνον. Τον ήθελε, δεν του τον έφεραν", ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση ο καλός συνάδελφος από τα Γιάννινα.

 

Τι είχε δει ο Γιαννίκης και τον ήθελε στον ΠΑΣ; 

 

"Ήταν η πρώτη μεταγραφή που είχε γίνει με τον Γιαννίκη προπονητή, είχε δει πράγματα που του έκαναν γιατί ήθελε πολύ να ανεβαίνουν τα μπακ, να πρεσάρουν ψηλά, να κάνουν παιχνίδι, και ο Σάλιακας ήταν τέτοιος παίκτης, με φυσικές δυνάμεις, για αυτό τον επέλεξε να έρθει. Και τον επέλεξε για να είναι βασικός, δεν τον έφερε για να καθίσει στον πάγκο".

 

"Το μεγάλο λάθος του Πογέτ - Ομάδα από την Τουρκία - Στο κόλπο και ο Άρης"

 

Υπάρχουν αντιδράσεις για το γεγονός ότι δεν κλήθηκε στην Εθνική ομάδα από τον Πογέτ;

 

"Αυτό ήταν το μεγάλο λάθος του Πογέτ, το γεγονός ότι δεν τον κάλεσε. Κι αυτό είναι το κλίμα που επικρατεί στα Γιάννινα αλλά και στους συμπαίκτες του, στον ΠΑΣ. Δεν τον κάλεσε καν, έστω για να τον δει, ενώ είναι ο καλύτερος μπακ του πρωταθλήματος".

 

Υπάρχει ενδιαφέρον από τον Ολυμπιακό ακι την ΑΕΚ, υπάρχει κάτι παραπάνω για να πούμε;

 

"Επισήμως δεν ξέρουμε αν έχει πρόταση από την Ελλάδα ή το εξωτερικό. Έχει εκφραστεί κατά καιρούς ενδιαφέρον, ίσως να του έχει μεταφερθεί κάτι από τον μάνατζέρ του. Την κράτησε λίγο σε αναμονή την πρόταση του ΠΑΣ, ίσως να υπήρξε κάτι καλύτερο γι αυτό δεν απάντησε θετικά. Υπήρχε ενδιαφέρον από το εξωτερικό, ξέρω σίγουρα για ενδιαφέρον από την Τουρκία, ενώ και για τον Άρη είχε γραφτεί κάτι".

 

 

"Περισσότερο χρόνο στην ΑΕΚ - Χωρίς υπομονή οι φίλαθλοι - Βελτιώθηκε"

 

Ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό σε ποια ομάδα θεωρείς ότι θα ταίριαζε περισσότερο;

 

"Και ο Ολυμπιακός έχει πρόβλημα στη θέση τού δεξιού μπακ, αλλά στην ΑΕΚ θεωρώ ότι θα είχε περισσότερο χρόνο. Βέβαια, πρέπει να δούμε γενικότερα ότι στην Ελλάδα δεν θα έκαναν εύκολα υπομονή οι φίλαθλοι, θέλουν να έρθει ένας παίκτης με μεταγραφή την Παρασκευή και την Κυριακή να παίξει και να είναι ο κορυφαίος του γηπέδου. Θέλει υπομονή μέχρι να φτάσει στα στάνταρ της ομάδας. Και ο ΠΑΣ το πρώτο εξάμηνο έδειξε υπομονή για να βελτιωθεί. Όπως και έγινε".

 

Τελικά, Γιάννη, ποια είναι η άποψη που έχεις σχηματίσει για τον Σάλιακα στα δύο χρόνια που βρίσκεται στον ΠΑΣ;

 

"Στην αρχή τής θητείας του ήταν πολύ καλός επιθετικά αλλά είχε μεγάλα προβλήματα στο αμυντικό. Χρειάστηκε χρόνο για να μάθει το πώς θα στέκεται στο αμυντικό κομμάτι, πώς θα μαρκάρει καλύτερα τον αντίπαλο κ.λπ. Και, όντως, έχει βελτιωθεί και σε αυτόν τον τομέα".


 

***ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απόφαση Μαρινάκη για Φορτούνη - Ραντεβού στα γραφεία της ΠΑΕ - Γι’ αυτό δεν παίζει με Μαρτίνς!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags