Facebook Pixel Ολυμπιακός: Τέλος ξένος άσος στο Λιμάνι λόγω πειθαρχικού παραπτώματος - Μεταγραφή σε top πρωτάθλημα ο Λόπες
Ποδόσφαιρο
| 2022-03-27 10:00:00

Τέλος ξένος άσος στο Λιμάνι λόγω πειθαρχικού παραπτώματος - Μεταγραφή σε top πρωτάθλημα ο Λόπες

του Παναγιώτη Νικολάου
Τέλος ξένος άσος στο Λιμάνι λόγω πειθαρχικού παραπτώματος - Μεταγραφή σε top πρωτάθλημα ο Λόπες

Ποιος απογοήτευσε τον Μαρτίνς και πού παίρνει μεταγραφή ο Ρόνι; Διπλό παρασκήνιο για τους Πειραιώτες που ετοιμάζονται να αποχαιρετήσουν δύο παίκτες τους το καλοκαίρι για διαφορετικούς λόγους. Αμφότεροι πάντως δεν ικανοποίησαν τον Πορτογάλο προπονητή, ο οποίος τους πίστεψε πάρα πολύ!

Ακόμα και αν ο Ολυμπιακός κατακτήσει το νταμπλ στην Ελλάδα, οι άνθρωποι του συλλόγου γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι περισσότερες καλοκαιρινές μεταγραφές της ομάδας αποδείχθηκαν αποτυχημένες και θα εστιάσουν στο να μην την... ξαναπατήσουν με το ίδιο τρόπο τη νέα σεζόν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Ρόνι Λόπες, που καθ'όλη τη διάρκεια της σεζόν  παρουσίασε μεγάλα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του και δεν έβγαλε τίποτα παραπάνω από εκλάμψεις της ποιότητάς του, σε λίγα μόνο παιχνίδια.

Είναι... κοινό μυστικό πως ο Πορτογάλος άσος με το "βαρύ" βιογραφικό δεν πρόκειται να συνεχίσει στον Ολυμπιακό την επόμενη σεζόν και οι Ερυθρόλευκοι θα ψάξουν για τουλάχιστον έναν ενδεκαδάτο εξτρέμ στο μεταγραφικό παζάρι. Άλλωστε, ο παίκτης είναι δανεικός από τη Σεβίλλη, με την οψιόν αγοράς του να ανέρχεται στα 10.000.000 ευρώ, ποσό που δεν υπάρχει περίπτωση να δώσουν οι Πειραιώτες για τον Λόπες.

Πάντως, ο 26χρονος παίκτης δεν αναμένεται να μείνει ούτε στη Σεβίλλη, όπου θα επιστρέψει μετά το πέρας του δανεισμού του. Ο σύλλογος της Ανδαλουσίας έχει συμβόλαιο μαζί του μέχρι το 2024 αλλά δεν τον υπολογίζει αγωνιστικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πιθανότερο είναι ο Λόπες να ετοιμάσει εκ νέου τις βαλίτσες του με προορισμό είτε τη Γαλλία είτε την πατρίδα του, χώρες στις οποίες διατηρεί καλό όνομα λόγω των εξαιρετικών εμφανίσεων του σε Μπενφίκα (σ.σ. προέρχεται από τις Ακαδημίες της), Λιλ, Μονακό και Νις.

"Τελειωμένος" και ο Μάρκοβιτς

Για όσους το έχουν ξεχάσει, στον Ολυμπιακό ανήκει ακόμα και ο Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς, τον οποίο οι φίλοι της ομάδας δεν έχουν δει να αγωνίζεται από το περσινό καλοκαίρι. Σίγουρα όταν ο νεαρός αμυντικός έπαιρνε φανέλα βασικού από τον Μαρτίνς στα ευρωπαϊκά προκριματικά, κανείς δεν περίμενε ότι μερικούς μήνες αργότερα θα βρισκόταν μονίμως εκτός αποστολής, δίχως να κάνει ούτε μια συμμετοχή στη Super League.

Η εξήγηση για τη συγκεκριμένη εξέλιξη είναι πώς 19χρονος άσος δεν υπολογίζεται αγωνιστικά και παραμένει εκτός ομάδας εξαιτίας πειθαρχικού παραπτώματος.

Οι Ερυθρόλευκοι είναι απογοητευμένοι από τη συμπεριφορά του ταλαντούχου αμυντικού, που δεν φαίνεται πλέον να έχει μέλλον στο Λιμάνι. Το 2019 δόθηκαν πολλά χρήματα (1.500.000 ευρώ) για την απόκτησή του, εν συνεχεία παραχωρήθηκε δανεικός σε Παρτιζάν (δύο φορές) και ΑΕΛ, αλλά ποτέ δεν μπόρεσε να καθιερωθεί.

Ο Μαρτίνς έδωσε στον Μάρκοβιτς ευκαιρίες και πίστεψε στο ταλέντο του, φαίνεται όμως ότι η μεγάλη επένδυση του Ολυμπιακού στον πολλά υποσχόμενο στόπερ δεν θα πιάσει τόπο. Ο Μάρκοβιτς παρέμεινε στην ομάδα τον Ιανουάριο, ωστόσο θα αποτελέσει μεγάλη έκπληξη εάν συμβεί το ίδιο και το προσεχές καλοκαίρι.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Άτυχος ο Τσιμίκας στη Λίβερπουλ - Γι’ αυτό δεν πήγε Ίντερ - Πάνω από 20 εκατομμύρια αν πωληθεί"

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags