Facebook Pixel ΑΕΚ: "Αυτό είναι το πρόβλημα με Τσούμπερ στην ΑΕΚ - Ποιος ευθύνεται - Θα αποφασίσει ο... Σάντος"!
Ποδόσφαιρο
| 2022-03-27 15:30:00

"Αυτό είναι το πρόβλημα με Τσούμπερ στην ΑΕΚ - Ποιος ευθύνεται - Θα αποφασίσει ο... Σάντος"!

του Γιώργου Κτενά
"Αυτό είναι το πρόβλημα με Τσούμπερ στην ΑΕΚ - Ποιος ευθύνεται - Θα αποφασίσει ο... Σάντος"!

Η προοπτική του Μουντιάλ και πώς θα αλλάξει εικόνα ο Ελβετός. Τι συνέβη φέτος με τον άσο της Ένωσης και γιατί δεν απέδωσε βάσει της αξίας του; Τι δεν δούλεψε σωστά στην ομάδα, τι πρέπει να βελτιώσουν το καλοκαίρι και οι εξελίξεις με τον νέο προπονητή.

ΑΕΚ: Με τα καλύτερα λόγια αναφέρθηκε στον Στίβεν Τσούμπερ ο Ανέστης Ζαχαράκης, αρχισυντάκτης τής εφημερίδας Match Money με γνώση τού γερμανικού ποδοσφαίρου.

Ο καλός συνάδελφος σκιαγράφησε το προφίλ τού Ελβετού άσου, που τον γνωρίζει πολύ καλά από τη θητεία του στην Άιντραχτ, αναφέρθηκε στα προβλήματα της Ένωσης που δεν έχουν επιτρέψει να πάρει από εκείνον περισσότερα, αλλά και με ποιον τρόπο θα μπορούσε να πετύχει 10 γκολ με τους Κιτρινόμαυρους. 

"Αυτό συνέβη με Τσούμπερ στην ΑΕΚ - Πρόβλημα της ομάδας που δεν τον εκμεταλλεύεται"

"Διπρόσωπη είναι η παρουσία τού Τσούμπερ στην ΑΕΚ, ήρθε όπως τον γνωρίζαμε και έγινε αυτό που συμβαίνει στις περισσότερες ελληνικές ομάδες: Δεν βελτιώνονται οι παίκτες, γίνονται χειρότεροι. Οι πραγματικές δυνατότητές του δεν είναι αυτό που βλέπουμε τώρα", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο, στο sportdog, ο Α. Ζαχαράκης και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

"Είναι πρόβλημα της ΑΕΚ που δεν παίρνει όσα μπορεί από τον Τσούμπερ. Το άθλημα είναι ομαδικό, δεν γίνεται ένας παίκτης να τραβήξει μόνος του μια ομάδα. Η ΑΕΚ έχει δύο αλλαγές προπονητή, τώρα είναι με υπηρεσιακό για να μην καεί ο επόμενος, δεν μπορεί να κριθεί ένας παίκτης επειδή είναι κακός για ένα τρίμηνο. Βλέπεις αν έχει προοπτική για να βοηθήσει την ομάδα. Προφανώς έχει προοπτική για τα ελληνικά δεδομένα έχει ο Τσούμπερ - Ειδικά από τη στιγμή που έχει μπροστά του το Μουντιάλ".

"Αδούλευτη από τη μέση και μπροστά - Θα πάρεις 10 γκολ από Τσούμπερ, αν... - Πρεστίζ λόγω Μουντιάλ"

Τι λάθος θεωρείς ότι έχουν κάνει στην ΑΕΚ με τον Τσούμπερ;

"Ο Τσούμπερ έχει μάθει να παίζει σε ομάδες που έχουν ξεκάθαρο επιθετικό πλάνο. Από την άλλη η ΑΕΚ είναι ομάδα που δεν είναι δουλεμένη από τη μέση μπροστά, έχει ποιότητα, αλλά ο καθένας παίζει ατομικά. Έτσι δεν βγαίνει και δεν μπορεί να αναδειχθεί ένας παίκτης. Μόνο μέσα από το σύνολο αναδεικνύεις έναν παίκτη, ο Τσούμπερ άλλωστε δεν περνάει αντιπάλους με 15 ντρίμπλες κ.λπ., είναι πολύ ομαδικός και έτσι αναδεικνύεται. Αλλά αυτό δεν το είδαμε φέτος στην ΑΕΚ".

Ποια είναι η θέση του - Πού θεωρείς ότι μπορεί να αποδώσει καλύτερα;

"Έχει παίξει και έξω αριστερά σε τριάδα στόπερ, ως μπακ-χαφ δηλαδή, για σύγκλιση με το δεξί πόδι. Πιο νέος τότε, βέβαια, με περισσότερα τρεξίματα. Αλλά είναι παίκτης που πρέπει να βρεθεί κοντά στην περιοχή για να εκτελεί από καλές θέσεις. Αν εκτελέσει από καλές θέσεις, έχει ποσοστά που αγγίζουν τους καλούς επιθετικούς. Στην ΑΕΚ δεν το είδαμε αυτό, τον είδαμε να αναλώνεται σε άλλα πράγματα. Πρέπει να τον φέρεις σε πλάνο να εκτελέσει, θα πάρεις πάνω από 10 γκολ από τον εξτρέμ μέσα στη σεζόν με αυτόν τον τρόπο".

Ανέστη, είναι δυνατόν για διεθνή Ελβετό ποδοσφαιριστή, που ξεχώρισε στο τελευταίο Euro, προετοιμάζεται για το επόμενο Μουντιάλ, έχει τόσα χρόνια σε υψηλό επίπεδο, αν θα δώσει 1,6 εκατ. ευρώ για να τον κρατήσει; 

"Είναι η κοντόφθαλμη λογική που υπάρχει στην Ελλάδα, αν δεν "πηγαίνει" για τρεις μήνες καλά ένας ποδοσφαιριστής παρατάμε την περίπτωσή του και πάμε παρακάτω. Και αυτό δεν αφορά μόνο την ΑΕΚ, αλλά πώς λειτουργούν οι ελληνικές ομάδες. Δεν γίνεται να κρίνεις έναν παίκτη για τρεις μήνες - Ουσιαστικά ψάχνεις λαχεία και αν σου κάτσουν. Προφανώς το πρώτο που πρέπει να κάνουν στην ομάδα είναι να θα βρουν προπονητή και αυτός να αξιολογήσει το ρόστερ. Αν είναι ο Φερνάντο Σάντος, θα αποφασίσει αυτός. Αλλά θεωρώ ότι, πλην των άλλων, ένας παίκτης σαν τον Τσούμπερ δίνει και πρεστίζ στον σύλλογο, καθώς θα έχει η ΑΕΚ παίκτη στο προσεχές Μουντιάλ για να την εκπροσωπεί".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "ΑΕΚ με φιλοσοφία Ντόρτμουντ - Συμφώνησε για Τζόλη και Γιαννούλη - Είπε.. όχι στον πόλεμο"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags