Facebook Pixel Αργύρης Γιαννίκης: Μεγάλο πισωγύρισμα και σχέδια για τη Γερμανία
Ποδόσφαιρο
| 2022-04-02 19:05:00

Μεγάλο πισωγύρισμα για Γιαννίκη - Εκεί υπογράφει μετά την ΑΕΚ - Έκπληξη με τη νέα του ομάδα!

του Γιώργου Θεοδωράκη
Μεγάλο πισωγύρισμα για Γιαννίκη - Εκεί υπογράφει μετά την ΑΕΚ - Έκπληξη με τη νέα του ομάδα!

Ούτε να ακούει για Ελλάδα δεν θέλει μετά την περιπέτεια στα Σπάτα. Η απόλυσή του και η σύντομη παρουσία του στην Ένωση του στοίχισε ακριβά και για αυτό δεν συζητάει καν προτάσεις από την Super League. Στόχος του είναι να αναλάβει το καλοκαίρι σύλλογο του εξωτερικού...

Το προηγούμενο καλοκαίρι όταν ο Αργύρης Γιαννίκης αποφάσισε να αποχωρήσει από τον ΠΑΣ Γιάννινα μετά από σχεδόν δύο χρόνια έγινε ένα από τα πιο… περιζήτητα ονόματα στο ελληνικό πρωτάθλημα και όχι άδικα. Η παρουσία του Έλληνα τεχνικού στους Ηπειρώτες συνοδεύθηκε από μια άνοδο στην Super League, από την δεύτερη κατηγορία, αλλά και αξιοσημείωτα αποτελέσματα σε πρωτάθλημα και κύπελλο, με… αποκορύφωμα την πρόκριση απέναντι στον Παναθηναϊκό. Παράλληλα ο Άγιαξ της Ηπείρου, παρά το περιορισμένο μπάτζετ του, είχε προχωρήσει σε πολύ καλές μεταγραφές, παίζοντας άκρως θελκτικό ποδόσφαιρο κάτι που πιστώθηκε ο 41χρονος τεχνικός.

Τελικά αυτή που του έδωσε την ευκαιρία για το… άλμα στην καριέρα του ήταν η ΑΕΚ. Ο Αργύρης Γιαννίκης μετά από εντολή του Δημήτρη Μελισσανίδη, ανέλαβε τα ηνία της Ένωσης στις 20 Οκτωβρίου όπου και αντικατέστησε τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς και παρά την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο διοικητικός ηγέτης της ΠΑΕ, μην ξεχνάμε ότι του ανανέωσε το συμβόλαιο, μετά από 23 αγώνες και 11 νίκες, 4 ισοπαλίες και 8 ήττες ήρθε η απόλυση, μιας και η εικόνα της ομάδας δεν θύμιζε σε τίποτα τα όσα περίμεναν από εκείνον.

Η λήξη της συνεργασίας με την ΑΕΚ… τσαλάκωσε πολύ τον Αργύρη Γιαννίκη τόσο ψυχολογικά, όσο και στο θέμα της καριέρας του με τον ίδιο πλέον να είναι έτοιμος να κάνει βήμα… πίσω. Σύμφωνα με πληροφορίες που υπάρχουν ο Έλληνας τεχνικός δεν σκέφτεται την συνεργασία με άλλον ελληνικό σύλλογο ενόψει της νέας σεζόν με τον ίδιο να έχει πάρει απόφαση να επιστρέψει στην Γερμανία και να επιδιώξει να αναλάβει κάποια ομάδα ακόμα και χαμηλότερης κατηγορίας. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι ο Έλληνας τεχνικός έχει μεγαλώσει στην Γερμανία, ενώ εκεί έχει πάρει και τα πτυχία προπονητικής.

Παράλληλα έχει εικόνα από τις κατηγορίες της χώρας. Άλλωστε από το 2007 μέχρι το 2016 ήταν στην Καρλσρούη όπου και πέρασε από πολλά πόστα, όπως βοηθό προπονητή στην Κ19, στην Β' ομάδα, αλλά και στην πρώτη ως άμεσος συνεργάτης του Μάρκους Καουζνίσκι. Θα υπάρξει κι άλλη συνέχεια στην χώρα καθώς πριν βρεθεί στα Γιάννινα θα είναι βοηθός στην Ίνγκολσταντ, για πάνω από 3 μήνες, ενώ στην συνέχεια θα αναλάβει εκείνος την Έσεν και την Άαλεν, χωρίς όμως μεγάλες διακρίσεις. Όπως καταλαβαίνουμε ο Γιαννίκης είναι έτοιμος να κινηθεί σε… γνωστά νερά με στόχο να κάνει ένα restart στην καριέρα του και να αναμένει την επόμενη ευκαιρία του για νέο άλμα τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας.


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Σκούπα" στην ΑΕΚ με εντολή Μελισσανίδη - Στον... αέρα κορυφαία ονόματα - Οι πρώτες δύο μεταγραφές
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags