Facebook Pixel Ολυμπιακός - Μάντσεστερ Σίτι: "Ψωνίζει" από Μάντσεστερ Σίτι ο Ολυμπιακός - Διεθνή Βραζιλιάνο αμυντικό - Κυνηγάει... Ευρωκούπα
Ποδόσφαιρο
| 2022-04-10 10:00:00

"Ψωνίζει" από Μάντσεστερ Σίτι ο Ολυμπιακός - Διεθνή Βραζιλιάνο αμυντικό - Κυνηγάει... Ευρωκούπα!

του Παναγιώτη Νικολάου
"Ψωνίζει" από Μάντσεστερ Σίτι ο Ολυμπιακός - Διεθνή Βραζιλιάνο αμυντικό - Κυνηγάει... Ευρωκούπα!

Το όνομα που "κύκλωσαν" στον Πειραιά για να καλύψουν την τρύπα! Ποιος είναι ο ποδοσφαιριστής που αρέσει πολύ, το συμβόλαιό του με τον αγγλικό σύλλογο και ο δανεισμός στην Πορτογαλία. Ποιότητα και εμπειρία, παρότι είναι μόλις 19 ετών.

Ο Ολυμπιακός ξεχωρίζει από τον εγχώριο ανταγωνισμό σε μεταγραφικό επίπεδο, αφού έχει φροντίσει να δημιουργήσει σχέσεις με κορυφαίους μάνατζερ και μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες.

Το εν λόγω δίκτυο επαφών που έχουν "χτίσει" οι Πειραιώτες αναμένεται να αξιοποιηθεί και το προσεχές καλοκαίρι, κατά το οποίο ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να ενισχυθεί, διορθώνοντας τις όποιες μεταγραφικές αστοχίες του 2021.

Στο πλαίσιο αυτό, δεν είναι τυχαίο που οι Ερυθρόλευκοι συνδέονται βάσει ρεπορτάζ με τον Γιάν Κόουτο, ποδοσφαιριστή που ανήκει στη Μάντσεστερ Σίτι.

Πρόκειται για ταλαντούχο δεξιό μπακ, ο οποίος είναι 19 ετών και έχει υπάρξει διεθνής με όλες τις μικρές ομάδες της Βραζιλίας. Ο νεαρός άσος αγωνίζεται ως δανεικός από τη Μάντσεστερ Σίτι στη Μπράγκα, ενώ έχει συμβόλαιο σε ισχύ με την αγγλική ομάδα μέχρι το 2025.



Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Κόουτο αποτελεί πολύ σημαντική μονάδα για την Μπράγκα. Μετρά 34 συμμετοχές με απολογισμό ένα γκολ και τρεις ασίστ τη φετινή σεζόν, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως έχει αγωνιστεί σε 9 από 11 παιχνίδια της ομάδας του στο Europa League. Κάτι που αποδεικνύει πως είναι ήδη αρκετά "ψημένος" σε αγώνες υψηλού επιπέδου. Η Μπράγκα συνεχίζει στα προημιτελικά, έχοντας βλέψεις να προχωρήσει κι άλλο στη διοργάνωση, αφού απέφυγε τη Μπαρτσελόνα στην κλήρωση για τους 8 και αντιμετωπίζει τη Ρέιντζερς, την οποία νίκησε 1-0 στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι.

Τα επιτεύγματα του Γιάν Κόουτο σε Μπράγκα και Βραζιλία, καθώς και το γεγονός ότι ένα "μεγαθήριο" όπως η Μάντσεστερ Σίτι επέλεξε να επενδύσει πάνω του, μιλούν από μόνα τους για την ποιότητα και τις μεγάλες προοπτικές του παίκτη. Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε κάλλιστα να τον αποκτήσει με τη μορφή δανεισμού, ώστε να προσθέσει έναν ποιοτικό και εξελίξιμο μπακ στο ρόστερ του.

Αφενός ο Ανδρούτσος θα αποχωρήσει αφήνοντας τον Λαλά ως μοναδικό διαθέσιμο δεξιό μπακ στο ρόστερ και αφετέρου οι Ερυθρόλευκοι αποδεικνύουν συνεχώς τα τελευταία χρόνια ότι αρέσκονται να αποκτούν νεαρούς ποδοσφαιριστές με υψηλό "ταβάνι".

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δυνατά για Μιλιβόγεβιτς ο Ολυμπιακός - "Με 3 εκατομμύρια φεύγει από Αγγλία - Τον...διώχνει ο Βιεϊρά"
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags