Facebook Pixel ΑΕΚ: Αργεντίνικη παροικία στην ΑΕΚ! Το τρελό όνειρο με Αραούχο-Πόνσε - Ο άτυχος και η χαμένη ταλεντάρα
Ποδόσφαιρο
| 2022-04-21 10:00:00

Αργεντίνικη παροικία στην ΑΕΚ! Το τρελό όνειρο με Αραούχο-Πόνσε - Ο άτυχος και η χαμένη ταλεντάρα

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Αργεντίνικη παροικία στην ΑΕΚ! Το τρελό όνειρο με Αραούχο-Πόνσε - Ο άτυχος και η χαμένη ταλεντάρα

Ο Ματίας Αλμέιδα αναμένεται να φέρει και παίκτες από Αργεντινή στα Σπάτα! Το Sportdog θυμάται τους Αργεντινούς που έπαιξαν πολύ δυνατά εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων για την Ένωση...

Ο Ματίας Αλμέιδα παίζει πολύ δυνατά στο ρεπορτάζ της ΑΕΚ να αναλάβει τον κιτρινόμαυρο πάγκο. Ο Αργεντινός τεχνικός αποχώρησε από την San Jose Earthquakes, ταξίδεψε στην Ελλάδα και συναντήθηκε με τον Δημήτρη Μελισσανίδη ώστε να συζητήσουν το ενδεχόμενο να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Ένωσης. Πρόκειται για έναν προπονητή με τα χαρακτηριστικά που διακρίνουν το ποδόσφαιρο της πατρίδας του. Μετάφερει πάθος στους παίκτες με τους οποίους συνεργάζεται και καταφέρνει και παίρνει το 100%.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Sportdog, στις ομάδες που δουλεύει φροντίζει πάντα να έχει Αργεντινούς παίκτες και ειδικά στη μεσαία γραμμή. Εξάλλου από την ΑΕΚ έχουν περάσει πάμπολλοι συμπατριώτες του Αλμέιδα. Άλλοι κατάφεραν να καθιερωθούν για χρόνια και άλλοι δεν κατάφεραν να βγάλουν δεύτερη συνεχόμενη σεζόν (δες εδώ τη λίστα με τους Αργεντινούς παίκτες που πέρασαν από την ομάδα).

Οι παλαιότεροι δεν ξεχνούν τον Νέστορ Ερέα, τον τερματοφύλακα που ήρθε στη Νέα Φιλαδέλφεια επί εποχής Μπάρλου και έμεινε για μία διετία. Οι νεώτεροι θυμούνται με νοσταλγία την εποχή που φόρεσε την κιτρινόμαυρη φανέλα ο Φερνάντο Νάβας, ο οποίος ήταν μεγάλη παιχτάρα, αλλά δεν κατάφερε για εξωαγωνιστικούς λόγους να κάνει καριέρα στην Ένωση.

Ακολούθως επί προεδρίας Ντέμη Νικολαΐδη αγωνίστηκαν με τον Δικέφαλο στο στήθος Μάρτιν Παουτάσο, Μάρτιν Αρουαμπαρένα, Ακουστίν Πελετιέρι, Σεμπάστιαν Σάχα, ενώ Ίσμαελ Μπλάνκο και Νάτσο Σκόκο άφησαν ισχυρό αποτύπωμα στον κιτρινόμαυρο οργανισμό, ο οποίος όσα χρόνια και να περάσουν, δεν λησμονεί το ποδοσφαιρικό τους ταλέντο και τις χαρές που πρόσφεραν στους Ενωσίτες.

Μην πάμε μακρυά! Από το 2013 που ο Δημήτρης Μελισσανίδης επέστρεψε στα διοικητικά της ΑΕΚ, έχουν περάσει επίσης αρκετοί Αργεντινοί ποδοσφαιριστές.

Μπουονανότε και Σουκουλίνι

Ο Ντιέγκο Μπουονανότε ήταν ο πρώτος Αργεντινός που φόρεσε την κιτρινόμαυρη φανέλα μετά την επιστροφή της ομάδας στη Super League τη σεζόν 2015-2016. Ο βραχύσωμος επιθετικός υπέγραψε διετές συμβόλαιο, έπαιξε 35 ματς, σκόραρε 11 γκολ, μοίρασε 2 ασίστ, αλλά δεν συνέχισε για δεύτερη αγωνιστική περίοδο στην Ένωση, καθώς δεν υπολογιζόταν. Το δεύτερο μισό της ίδιας χρονιάς ήρθε στην ΑΕΚ ως δανεικός από τη Μάντσεστερ Σίτι ο Μπρούνο Σουκουλίνι. Στάθηκε όμως φοβερά άτυχος!

Ήταν ένας παίκτης, στον οποίο υπολόγιζε πολύ ο Γκουστάβο Πογέτ. Έκανε το ντεμπούτο του κόντρα στον Ατρόμητο, πήρε φανέλα βασικού στο Κύπελλο με τον Ηρακλή και ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, στο οποίο η Ένωση πανηγύρισε τη νίκη με 1-0 με γκολ του Ρόναλντ Βάργκας. Ωστόσο, πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, o Αργεντινός υπέστη κάταγμα στο πέμπτο μετατάρσιο κατά τη διάρκεια της προπόνησης, η οποία (τί τραγική ειρωνεία) ήταν προαιρετική! Ακολούθησε αποθεραπεία στην Αγγλία και επέστρεψε μετά από μερικούς μήνες, για να πάρει ένα 45λεπτο κόντρα στον Πανιώνιο στα πλέι οφ, το οποίο ήταν και το τελευταίο του παιχνίδι στην Ελλάδα.

Μόνο ταλέντο ο Πατίτο

Ο Πατίτο Ροντρίγκεζ ήρθε στη χώρα μας τον Ιούλιο του 2016. Αγωνίστηκε 31 φορές, σκόραρε 4 γκολ και μοίρασε 6 ασίστ τη σεζόν 2016-2017, κατά την οποία τιμωρήθηκε για τρεις αγωνιστικές επειδή χτύπησε με μπουνιά τον Φιγκέιρας στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» (τον τιμώρησε με πρόστιμο για τον ίδιο λόγο η ομάδα). Η επόμενη χρονιά δεν πήγε τόσο καλά για τον Αργεντινό εξτρέμ, ο οποίος φαινόταν να διακατέχεται από μία ανασφάλεια. Τον Σεπτέμβριο του 2017 δέχτηκε πρόταση από Αυστραλία και τον Δεκέμβριο έσπασε το συμβόλαιό του με την ελληνική ομάδα προκειμένου να παίξει με τη Νιούκαστλ Γιουνάιτεντ Τζετς. Είναι παίκτης με φοβερό ταλέντο, αλλά χωρίς ωριμότητα.

Ο Πόνσε νίκησε τον «Τσίνο»

Ήρθε στην ΑΕΚ ως δανεικός από τη Ρόμα, έναν χρόνο μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος σε μία συγκυρία περίεργη, καθότι η μεταγραφή του έγινε προκειμένου να αποτελέσει αντικαταστάτης του Σέρχιο Αραούχο, o οποίος τη σεζόν 2017-2018 είχε σημειώσε 14 γκολ με τη φανέλα της Ένωσης. Ο συμπατριώτης του «Κινέζου» ανταποκρίθηκε στην πρόκληση. Σκόραρε 21 γκολ (16 στο πρωτάθλημα και 5 στο Κύπελλο) σε 43 εμφανίσεις με την κιτρινόμαυρη φανέλα, γι'αυτό και οι Ενωσίτες έχουν πολύ ευχάριστες αναμνήσεις. Μάλιστα στην κιτρινόμαυρη αρθρογραφία υπήρχε αναφορά στο όνομά του και στο γεγονός, ότι πρόκειται για μία περίπτωση που θα μπορούσε να παίξει για την ενίσχυση της ΑΕΚ στην αιχμή του δόρατος για το επόμενο καλοκαίρι (υπέγραψε όμως στην Έλτσε). Φανταστείτε δηλαδή Πόνσε και Αραούχο μαζί στην επίθεση. Ούτε στο πιο τρελό όνειρο δεν θα έπαιζε τέτοιο σενάριο.

Ο Μπογιέ άργησε αλλά έδειξε τα διαπιστευτήρια του

Με τον Πόνσε συνυπήρχε την ίδια χρονιά στην Ένωση και ο Λούκας Μπογιέ ως δανεικός από την Τορίνο. Ο μεσοεπιθετικός άργησε να μπει, γιατί είχε τραυματισμό μυϊκό στην αρχή της σεζόν. Σταδιακά μπήκε στο ροτέισον και συμπλήρωσε 36 ματς, με 6 γκολ και 2 ασίστ. Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο Πόνσε κατά την παρουσίασή του στην ισπανική Έλτσε (όπου ήταν ήδη ο Μπογέ), θυμήθηκε τη συνύπαρξή του με τον Μπογέ στην ομάδα του Δικέφαλου αετού. «Είμαι πολύ χαρούμενος αν θα παίξω μαζί του. Μοιράστηκα την επίθεση με τον Λούκας στην ΑΕΚ. Εκεί ήταν ένα πιο ελεύθερο σύστημα για τους επιτιθέμενους. Να είμαστε μπροστά, να καταλαμβάνουμε θέσεις όπου νιώθαμε άνετα. Είμαστε δύο φορ που θέλουμε να εξελιχθούμε ενωμένοι και συνδεδεμένοι ώστε να λειτουργεί καλά το παιχνίδι της ομάδας. Είναι σημαντικό να υπάρχει καλή επικοινωνία και συντροφικότητα. Αν πάει καλά αυτό, τότε θα είναι καλό και για την ομάδα», ήταν τα λόγια του.

Δεν βγήκε ο Ινσούα

Μετά από μία γεμάτη τριετία (2017-2020) στον Παναθηναϊκό, όπου διακρίθηκε για τη μαχητικότητά του και το πάθος του, ο Εμάνουελ Ινσούα πήρε μεταγραφή στην ΑΕΚ. Δεν μπορούσε όμως να ανταποκριθεί στο ρόλο του αριστερού μπακ. Γι'αυτό δόθηκε δανεικός στην Αλδοσίβι, ενώ τον Ιανουάριο του 2022 λύθηκε το συμβόλαιό του και υπέγραψε στη Βελές. Ομολογουμένως ο αμυντικός ήταν από τις μεταγραφές που δεν βγήκαν.

Για πάντα στις καρδιές των ΑΕΚτζήδων ο Αραούχο

Τελευταίο αφήσαμε τον Αργεντινό, ο οποίος έχει βάλει φαρδιά πλατιά τη σφραγίδα του στην ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια. Ο λόγος για τον Σέρχιο Αραούχο. Ο «Κινέζος» ήρθε για πρώτη φορά ως δανεικός από τη Λας Πάλμας στο δεύτερο μισό της σεζόν 2016-2017. Σε 21 ματς σκόραρε 9 γκολ, μοίρασε 6 ασίστ και μπήκε για τα καλά στις καρδιές των οπαδών.

Η ομάδα του Δικέφαλου αετού πίεσε και κατάφερε έναν νέο δανεισμό και τη σεζόν 2017-2018, με τον Αραούχο να γίνεται εκ των πρωταγωνιστών (14 γκολ 5 ασίστ) της κατάκτησης του τίτλου μετά από 24 χρόνια! Επέστρεψε και πάλι ως δανεικός το δεύτερο μισό της σεζόν 2019-2020 (19 συμμετοχές, 3 γκολ, 2 ασίστ), αλλά η ελληνική ομάδα κατάφερε να τον κάνει δικό της το καλοκαίρι του 2021 για 3+1 χρόνια. Η Ένωση πλήρωσε 1,5 εκατ.Ευρώ (το 20% πήγε στη Μπόκα Τζούνιορς) με τον αγαπημένο γκολεαδόρ των ΑΕΚτζήδων να παίρνει τη φανέλα με το νούμερο 11... σπίτι του και όχι άδικα, μιας και φέτος μετρά 12 γκολ και 3 ασίστ σε 30 αναμετρήσεις.

Η ιστορία δείχνει, ότι η Αργεντινή πηγαίνει πολύ στην ΑΕΚ! Άλλωστε κατά το παρελθόν (εποχή συνύπαρξης Σάχα, Πελετιέρι, Σκόκο, Μπλάνκο) γινόταν λόγος για παρουσία αργεντίνικης παροικίας στην ομάδα. Μένει να δούμε αν ο Ματίας Αλμέιδα θα γίνει ο επόμενος προπονητής της Ένωσης, κάτι που σημαίνει, ότι οι σχέσεις με τη χώρα της Λατινικής Αμερικής θα ενδυναμωθούν περισσότερο.



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Με συμβόλαιο ρεκόρ στην ΑΕΚ ο Αλμέιδα- Ίδιο ατζέντη με Σκόκο - Φαν και φίλος του… Λιβάγια ο Λέκο! 


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags