Facebook Pixel Super League: Νέος "πόλεμος" στη Super League - "Συμμαχία" Big-5 κόντρα σε όλους - Έξαλλος ο Μπέος!
Ποδόσφαιρο
| 2022-04-19 21:44:00

Νέος "πόλεμος" στη Super League - "Συμμαχία" Big-5 κόντρα σε όλους - Έξαλλος ο Μπέος!

Sportdog Team
Νέος "πόλεμος" στη Super League - "Συμμαχία" Big-5 κόντρα σε όλους - Έξαλλος ο Μπέος!

Ανέβηκαν οι τόνοι στο Δ.Σ. της Λίγκας τη Μεγάλη Τρίτη. Γιατί οι "μεγάλοι συνασπίστηκαν, ποια η αντίδραση των "μικρών" και ο λόγος που ξέσπασε ο Αχιλλέας Μπέος.

Σπάνια οι μεγάλες ομάδες της Super League (ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Άρης, Ολυμπιακός) συνασπίζονται και έχουν ενιαία στάση για ένα ζήτημα, έχοντας απέναντί τους όλες τις υπόλοιπες ομάδες.

Αυτό συνέβη στο σημερινό ΔΣ της Super League κατά το οποίο συζητήθηκαν οι προτάσεις του συνεταιρισμού για αλλαγές στους κανονισμούς της ΕΠΟ.

Αιτία της διαφωνίας "μεγάλων" - "μικρών" ήταν η εισήγηση της απάλειψης της διάταξης που προστέθηκε το περασμένο καλοκαίρι στον Πειθαρχικό Κώδικα, σύμφωνα με την οποία εφόσον η φιλοξενούμενη ομάδα δε ζητήσει εισιτήρια για τους φιλάθλους της και αυτοί τα προμηθευτούν από τη γηπεδούχο ομάδα, σε περίπτωση επεισοδίων θα τιμωρείται η γηπεδούχος ομάδα και όχι η φιλοξενούμενη.

Η συγκεκριμένη διάταξη ήρθε στην επικαιρότητα με αφορμή τα γεγονότα στον αγώνα Βόλος - Άρης. Ο Άρης δε ζήτησε εισιτήρια. Ένας αριθμός των φιλοξενούμενων φιλάθλων προμηθεύτηκε  εισιτήρια από την γηπεδούχο ΠΑΕ και οι υπόλοιποι εισήλθαν στο Πανθεσσαλικό Στάδιο χωρίς εισιτήρια.

Οι εκπρόσωποι των μικρών ομάδων, κατά τη συζήτηση στο ΔΣ της Σούπερ Λιγκ, επεδίωξαν την κατάργηση του συγκεκριμένου άρθρου ώστε να μην επέχουν ευθύνη για την παρουσία των φιλάθλων των μεγάλων ομάδων και να μην χρειάζεται να ελέγχουν αυστηρά τη διάθεση των εισιτηρίων. 

Υπενθυμίζεται ότι  στις αρχές της αγωνιστικής περιόδου, κάποιες ομάδες, όπως ο Αστέρας Τρίπολης, με αφορμή αυτή τη διάταξη είχαν αποφασίσει, προκειμένου να αποφύγουν την παρουσία φιλοξενούμενων οπαδών των οποίων οι ομάδες δεν έχουν ζητήσει εισιτήρια, δικαίωμα εισόδου, στους αγώνες με τους "μεγάλους" να έχουν μόνο οι κάτοχοι των εισιτηρίων διαρκείας. 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι τόνοι ανέβηκαν, κυρίως από τον πρόεδρο του Βόλου, Αχ Μπέο. 

Το θέμα οδηγήθηκε σε ψηφοφορία και το αποτέλεσμα ήταν 9-5. Οι πέντε ψήφοι των μεγάλων ΠΑΕ μπλόκαραν του "μικρούς", αφού προκειμένου να ληφθεί απόφαση ώστε να γίνει εισήγηση στην ΕΠΟ για την απάλειψη της εν λόγω διάταξης, έπρεπε να ψηφιστεί από τα 2/3 των ΠΑΕ της Super League.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Ψαγμένη" μεταγραφή για Ολυμπιακό - Τον... στέλνει στο Λιμάνι ο Γραμμόζης - Σε... κόντρα με την ΑΕΚ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags