Facebook Pixel Sportdog.gr | Φικάγιο Τομόρι: Ένας σπουδαίος αμυντικός στην χώρα της… άμυνας
| 2022-04-21 04:33:00

Φικάγιο Τομόρι: Ένας σπουδαίος αμυντικός στην χώρα της… άμυνας

Sportdog Team
Φικάγιο Τομόρι: Ένας σπουδαίος αμυντικός στην χώρα της… άμυνας

Όπως τα περισσότερα ταλέντα της Τσέλσι τα τελευταία χρόνια, έτσι και ο Φικάγιο Τομόρι, έζησε τέσσερις δανεισμούς, πήρε την ευκαιρία του στην πρώτη ομάδα και τελικά αναδεικνύεται αλλού, στην ιταλική Μίλαν.

Η ιταλική σχολή ποδοσφαίρου είναι ιδιαίτερα γνωστή για τον αμυντικό τρόπο παιχνιδιού της, ο οποίος έχει φέρει στη χώρα πολλές επιτυχίες σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο. Η εξέλιξη του ποδοσφαίρου δεν θα μπορούσε όμως να αφήσει ανεπηρέαστους τους Ιταλούς. Τη φετινή σεζόν παρατηρούμε ένα από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα των τελευταίων ετών στη γειτονική χώρα με τρεις ομάδες να το διεκδικούν. Παραδόξως αυτό συμβαίνει, ενώ παίζουν και ωραίο ποδόσφαιρο. Οι ρίζες όμως δεν ξεχνιούνται εύκολα κι έτσι ο Στέφανο Πιόλι το τελευταίο διάστημα παρουσιάζει μία Μίλαν πιο σφιχτή και κυνική απ’ ότι έχουμε συνηθίσει, με τον Φικάγιο Τομόρι σε κεντρικό ρόλο.

Ο σχετικά άγουρος Άγγλος, σε συνθήκες πρωταθλητισμού, είναι φέτος καταλυτικός και μένει να αποδειχθεί το επόμενο μεγάλο «λάθος» της Τσέλσι, που αφέθηκε να φύγει. Η ιστορία μας ξεκινά πίσω στο 1997 στο Καλγκάρι της Αλμπέρτα, στο Καναδά, όπου γεννιέται ο Τομόρι από Νιγηριανούς γονείς. Πριν συμπληρώσει ένα έτος ζωής η οικογένεια του μετακομίζει στην Αγγλία. Από την ηλικία των οχτώ εντάσσεται στα τμήματα υποδομής της Τσέλσι και πριν ξεκινήσει τις επαγγελματικές… δοκιμές, αποτελεί μέλος της «χρυσής» φουρνιάς των «Μπλε» η οποία θα κατακτήσει δύο σερί χρονιές το UEFA Youth League το 2015 και το 2016.

Όπως και οι περισσότεροι παίκτες των ακαδημιών της Τσέλσι, έτσι κι ο Τομόρι ξεκίνησε μία σειρά από δανεισμούς με σκοπό να αποκτήσει εμπειρία μέσω των συμμετοχών του στην ιδιαίτερα σκληρή κι ανταγωνιστική Τσάμπιονσιπ. Το χειμώνα του 2017 ανακοινώνεται ο δανεισμός του στη Μπράιτον, η οποία στοχεύει στην απευθείας άνοδο εκείνη τη σεζόν. Η ομάδα θα φτάσει τελικά στον προβιβασμό, όμως ο νεαρός αμυντικός θα αγωνιστεί μόνο σε εννέα παιχνίδια με κυρίως ολιγόλεπτες συμμετοχές και αρκετά συχνά ως πλάγιος οπισθοφύλακας, που δεν είναι η φυσικη του θέση.

Διαβάστε τη συνέχεια στο eyap.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags