Facebook Pixel Νέα στοιχεία για το τραγικό δυστύχημα που στοίχισε την ζωή στον Ρινκόν
| 2022-04-21 10:29:00

Νέα στοιχεία για το τραγικό δυστύχημα που στοίχισε την ζωή στον Ρινκόν

Sportdog Team
Νέα στοιχεία για το τραγικό δυστύχημα που στοίχισε την ζωή στον Ρινκόν

Ο Φρέντι Ρινκόν, ο οποίος σκοτώθηκε, στην πόλη Κάλι την περασμένη εβδομάδα, οδηγούσε την ώρα του τροχαίου δυστυχήματος, όπως ανακοινώθηκε από τους αρμόδιους εισαγγελείς της Κολομβίας.

Η εκδοχή των ανακριτών έρχεται σε αντίθεση με τους συγγενείς του πρώην παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης και της Νάπολι, οι οποίοι δεν ήταν παρόντες στο δυστύχημα.

«Το όχημα στο οποίο επέβαινε ο Φρέντι Ρινκόν, οδηγούσε ο τελευταίος», δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας, Φρανσίσκο Μπαρμπόσα, σε βίντεο που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του ιδρύματός του στο Twitter.

Το συμπέρασμα των ερευνητών, βασίζεται σε «ιατροδικαστική εμπειρογνωμοσύνη, τεχνικές μελέτες και επιβεβαιώθηκε από μάρτυρες που βρίσκονταν μέσα στο όχημα και κάμερες», πρόσθεσε ο Μπαρμπόσα.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 11ης Απριλίου, το αυτοκίνητο χτυπήθηκε από λεωφορείο της δημόσιας συγκοινωνίας σε μια σφοδρή σύγκρουση που είχε τραγικό απολογισμό πέντε τραυματίες, εκ των οποίων πιο σοβαρά ήταν ο Ρινκόν, ο οποίος υπέστη σοβαρή εγκεφαλική κάκωση και τελικά απεβίωσε στις 13 Απριλίου.

Εικόνες που κυκλοφόρησαν στον τοπικό Τύπο, δείχνουν ότι το όχημα του Ρινκόν παραβίασε ερυθρό σηματοδότη, πριν την μοιραία σύγκρουση. Ο πρώην σταρ των «Καφετέρος», πέθανε δύο μέρες αργότερα σε νοσοκομείο του Κάλι, σε ηλικία 55 ετών.

Αρχικά, ένας από τους επιβαίνοντες είπε στις αρχές ότι οδηγούσε ο Ρινκόν, αλλά ένας από τους γιους του Κολομβιανού, ο Σεμπάστιαν, απέρριψε αυτήν την εκδοχή.

Ο Ρινκόν, υπήρξε ένας από τους καλύτερους μέσους στην Ιστορία της εθνικής ομάδας της Κολομβίας και ήταν μέλος της «χρυσής γενιάς», που συμμετείχε σε τρία διαδοχικά Παγκόσμια Κύπελλα (1990, 1994 και 1998). Επίσης, ο Ρινκόν, ήταν αρχηγός της βραζιλιάνικης ομάδας Κορίνθιανς, που κατέκτησε το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων της FIFA, το 2000.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags