Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Για αυτό περνάει ο ΠΑΟΚ - Βούτυρο στο... ψωμί του Ραζβάν η ρεβάνς - Δύο τα αγκάθια για τον Ρουμάνο
Ποδόσφαιρο
| 2022-04-21 22:26:00

Γι' αυτό περνάει ο ΠΑΟΚ - Βούτυρο στο... ψωμί του Ραζβάν η ρεβάνς - Δύο "αγκάθια"

του Λάζαρου Γεωργίδη
Γι' αυτό περνάει ο ΠΑΟΚ - Βούτυρο στο... ψωμί του Ραζβάν η ρεβάνς - Δύο "αγκάθια"

Η επιστροφή που αλλάζει την 11αδα και ο Ολυμπιακός που δεν φοβίζει! Μπορεί την πρόκριση στο Φάληρο ο Δικέφαλος του Βορρά, παρά τη λευκή ισοπαλία στην Τούμππα. Το μεγάλο πρόβλημα στο γκολ και πως μπορεί να αλλάξει ενόψει του επαναληπτικού.

ΠΑΟΚ: Μπορεί ο Δικέφαλος του Βορρά να μην κατάφερε να σπάσει το… ρόδι και να πάρει τη νίκη μετά από τέσσερις σερί ήττες σε Ελλάδα και Ευρώπη, στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου στην Τούμπα, όμως και πάλι έχει ένα πολύ βασικό λόγο να… χαμογελάει ενόψει της ρεβάνς σε 6 βράδια στο Φάληρο.

Το σύνολο του Λουτσέσκου μένοντας στο 0-0 με τους Πειραιώτες και σύμφωνα με την εικόνα του πρώτου ημιτελικού έχουν μεγάλες πιθανότητες να βρεθούν στον τελικό του ΟΑΚΑ, μιας και κατεβαίνουν στο Καραϊσκάκης για δύο αποτελέσματα, ενώ σε όλες τις ισοπαλίες με γκολ κάνουν τους Ασπρόμαυρους να είναι αυτοί που θα προκριθούν, αφού στο Κύπελλο Ελλάδας ο κανόνας του εκτός έδρας γκολ συνεχίζει να ισχύει, ενώ η παρουσία του Βιεϊρίνια στην ενδεκάδα θα δώσει σίγουρα πράγματα στους συμπαίκτες του.

Ο ΠΑΟΚ αν και άρχισε αρκετά προβληματικά, με τους Ερυθρόλευκους να προσπαθούν να αιφνιδιάσουν στην αρχή, κάτι που έκαναν μόλις στην πρώτη φάση του αγώνα με τον Μασούρα να φτάνει μια ανάσα από το να σκοράρει, όμως μετά το πρώτο εικοσάλεπτο ανέκτησαν τον έλεγχο του αγώνα μέχρι και το τέλος. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έκανε την πρώτη του τελική μετά το 65ο λεπτό της αναμέτρησης, ενώ την ίδια στιγμή οι γηπεδούχοι μετρούσαν πέντε προσπάθειες για γκολ. Παράλληλα αυτό που κάνει τον Δικέφαλο του Βορρά να πιστεύει ότι μπορεί να πάρει την πρόκριση στον τελικό είναι το γεγονός ότι παρά τα παραπάνω παιχνίδια που έχουν οι ποδοσφαιριστές του, μοιάζουν πολύ πιο φρέσκοι από τους Πειραιώτες. Το συγκεκριμένο γεγονός φαίνεται σε πολλά από τα παιχνίδια του τελευταίου καιρού, ενώ έβγαλε… μάτια στην Τούμπα με τους γηπεδούχους να τρέχουν μέχρι το 90', σε αντίθεση με τους παίκτες του Μαρτίνς που έδειχναν… σκασμένοι.

Εκτός όμως από τα θετικά ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα πρέπει να προβληματιστεί για δύο θέματα, αρκετά, ενόψει της ρεβάνς που ακολουθεί. Ο ΠΑΟΚ έμεινε χωρίς γκολ για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι, κάτι που δεν μας είχε συνηθίσει μέχρι τώρα. Για ακόμα ένα παιχνίδι ο Άκπομ έκανε τα πάντα μέσα στο γήπεδο, αλλά χωρίς να βρει δίχτυα. Ο Βρετανός κατάφερε να κερδίσει σχεδόν όλες τις μονομαχίες με Μανωλά – Παπασταθόπουλο, μοίραζε πολύ καλά την μπάλα στο πλάι, όμως εκτός από μια κεφαλιά που έφυγε αρκετά άουτ δεν είχε άλλη τελική. Την ίδια στιγμή ο Ζαμπά ήταν και πάλι σε μέτρια βραδιά, με τον Μιτρίτσα που τον αντικατέστησε να είναι περισσότερο απειλητικός, ενώ ο Ζίβκοβιτς θα μπορούσε με το σουτ του στο πρώτο ημίχρονο να έχει σκοράρει και υπάρχει άλλος αγώνας, όμως παρά την πολύ καλή προσπάθεια ο Βατσλίκ απέκρουσε εντυπωσιακά. Έτσι ενόψει της ρεβάνς ο Ρουμάνος ίσως θα πρέπει να σκεφτεί να χρησιμοποιήσει από την αρχή τον Ολιβέιρα, αν η κατάστασή του το επιτρέπει.

Τέλος αυτό που πλέον φαίνεται και σε κάποιον που δεν έχει παρακολουθήσει τον Δικέφαλο αρκετά είναι το γεγονός πως ο Κούρτιτς τον τελευταίο καιρό είναι… σκασμένος και συνεχίζει να παίζει 90 λεπτά. Ο Σλοβένος και με τον Ολυμπιακό μετά από τα πρώτα 30 λεπτά άρχισε σταδιακά να ρίχνει την απόδοσή του, κάτι που έρχεται από την κούραση, και ο Λουτσέσκου θα πρέπει να σκεφτεί τι μπορεί να κάνει για αυτό, μιας και μπορεί η απόδοση του Σβαμπ να μην είναι η αναμενόμενη φέτος, όμως ίσως να έδινε κάτι περισσότερο και παράλληλα να έδινε ανάσες και στον Κούρτιτς.

Όπως και να έχει ο ΠΑΟΚ κατεβαίνει στο Φάληρο για έναν τελικό, με τον Ρουμάνο να έχει στα χέρια του ένα σκορ που τον κάνει να παίξει το αγαπημένο του παιχνίδι, αυτό της κόντρας και μια εικόνα ομάδας καλύτερη από του Ολυμπιακού, οπότε σε μια ενδεχόμενη πρόκριση δεν πρέπει να θεωρούμε ότι είδαμε κάποια έκπληξη.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Φοβισμένος" ο Ολυμπιακός - "Ξεχάστηκε" ο Μαρτίνς - Χειρότερος και από Λαλά ο Μπουχαλάκης
 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags