Facebook Pixel Ολυμπιακός - Κώστας Τσιμίκας: "Αποφασίζουν Κλοπ και Λίβερπουλ για Τσιμίκα - Τον... έκοψε ο Μπέντο - Να γυρίσει στον Ολυμπιακό..."
Ποδόσφαιρο
| 2022-04-24 15:00:00

"Αποφασίζουν Κλοπ και Λίβερπουλ για Τσιμίκα - Τον... έκοψε ο Μπέντο - Να γυρίσει στον Ολυμπιακό..."

του Γιώργου Κτενά
"Αποφασίζουν Κλοπ και Λίβερπουλ για Τσιμίκα - Τον... έκοψε ο Μπέντο - Να γυρίσει στον Ολυμπιακό..."

"Ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής, δουλευτεράς, αλλά όχι Γεωργάτος"! Ο Βασίλης Βούζας, προπονητής του Έλληνα μπακ για τρία χρόνια στα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού, μιλάει στο sportdog.gr για την... εκτόξευσή του και τα όσα θα ακολουθήσουν από εδώ και πέρα στην καριέρα του. Τι είχε δείξει στου Ρέντη και γιατί δεν έπαιξε παραπάνω στο Λιμάνι;

Ολυμπιακός - Κώστας Τσιμίκας: Με τα καλύτερα λόγια αναφέρθηκε στην περίπτωση του Έλληνα άσου ο Βασίλης Βούζας, προπονητής του για τρία χρόνια στα τμήματα υποδομής των Ερυθρόλευκων, καθώς ήταν εκείνος που του έδωσε όλα τα εφόδια για να στηρίξει τη μεγάλη καριέρα του.

Ο έμπειρος προπονητής αναφέρθηκε στην κοινή τους θητεία στο Λιμάνι, στην απόφαση του Πάουλο Μπέντο να μην τον πάρει στην πρώτη ομάδα, αλλά και στο άλμα που έχει κάνει στην καριέρα του τα τελευταία χρόνια με τη Λίβερπουλ.

"Για αυτά ξεχώριζε στον Ολυμπιακό - Αξιοποίησε το ταλέντο του - Δεν τον πίστευε ο Μπέντο"

Κύριε Βούζα, τι ήταν εκείνο που έκανε τον Τσιμίκα να ξεχωρίζει, σε μια φουρνιά παικτών όπως ο Νικολάου, ο Μανθάτης κ..α. που είχαν ταλέντο;

"Νομίζω ότι τα φυσικά του προσόντα τον έκαναν να ξεχωρίζει στις υποδομές του Ολυμπιακού, διέθετε ταχύτητα, είχε επιθετικό πνεύμα - Αμυντικός που του αρέσουν οι προωθήσεις και φυσικά έχει την ικανότητα να δημιουργεί προϋποθέσεις με ατομικές ενέργειες και σέντρες για να μπουν γκολ".

Πώς θυμάστε την επαφή μαζί του;

"Ήταν παιδί μέσα στην καλή χαρά, πολύ επίμονο, δουλευταράς, αξιοποίησε στο έπακρο το ταλεντο του και έγινε παράδειγμα για μια ολόκληρη γενιά νεαρών ποδοσφαιριστών".

Τον είχε κόψει ο Μπέντο από την πρώτη ομάδα αλλά δεν απογοητεύτηκε και συνέχισε να προσπαθεί.

"Παρόλο που ήταν ήδη επαγγελματίας, ο Μπέντο δεν πίστευε στο ταλέντο του. Αυτός όμως δούλεψε πολύ καλά και συνέχισε μετά με τους δανεισμούς του να προσθέτει αγωνιστικές εμπειρίες και να βελτιώνει τα στοιχεία εκείνα που ήταν απαραίτητο".

"Κανείς δεν περίμενε να φτάσει τόσο ψηλά - Στημένα και ασίστ - Δεν είναι Γεωργάτος"

Είχατε σε κάποια άκρη τού μυαλού σας ότι θα μπορούσε να φτάσει σε αυτό το επίπεδο;

"Είχε δυνατότητες για να ξεχωρίσει και η τεχνική του ήταν σε πάρα πολύ καλό επίπεδο. Είχε φυσικές ικανότητες, σωστή νοοτροπία. Κανείς δεν περίμενε να φτάσει τόσο ψηλά βέβαια. Αυτό είναι αποτέλεσμα της δικής του πινελιάς στο ποδοσφαιρικό του μέγεθος".

Ποια είναι η άποψη που έχετε σχηματίσει για τον παίκτη που βλέπουμε τώρα;

"Είναι ολοκληρωμένος αριστερός πλάγιος αμυντικός, πολύ επιθετικογενής και δεν το συναντάς εύκολα αυτό. Χωρίς να έχει προβλήματα στα αμυντικά του καθήκοντα. Εκτελεί στατικές φάσεις, όντας πλάγιος αμυντικό μάλιστα, είναι και αυτό ένα επίτευγμα και μάλιστα να δίνει και ασίστ από πάνω για γκολ. Νομίζω ότι είναι ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής και, με την πάροδο του χρόνου, θα παρουσιάζεται όλο και καλύτερος".

Μοιάζει με τον Γεωργάτο;

"Ο Γεωργάτος είχε ένα διαφορετικό touch της μπάλας, ήταν πιο ραφιναρισμένη η τεχνική του. Ο Τσιμίκας δεν είναι σε αυτό το επίπεδο αλλά κάνει πάρα πολύ καλά αυτά που πρέπει να κάνει ένας αριστερός οπισθοφύλακας - Μεταβιβάζει σωστά την μπάλα, προωθείται και από εκεί να εκτελεί σέντρες και ασίστ με ακρίβεια".

"Κέρδισε τον Κλοπ - Απόφαση της Λίβερπουλ το μέλλον του - Να γυρίσει στον Ολυμπιακό όταν..."

Υπάρχει μια ολόκληρη κουβέντα αν πρέπει να μείνει στη Λίβερπουλ, και να μοιράζεται τον χρόνο του με τον Ρόμπερτσον, ή να πάει σε άλλη ομάδα το προσεχές καλοκαίρι για να είναι βασικός.

"Σε πρώτη φάση αυτό που έχει καταφέρει να κερδίσει είναι την εκτίμηση του Κλοπ και των φιλάθλων Λίβερπουλ. Μάλιστα, είναι στο ίδιο επίπεδο με τον Ρόμπερτσον. Τώρα, το πώς θα το χειριστεί ο Κλοπ και αν θα τον κρατήσει στην ομάδα ή θα τον αφήσει να φύγει, είναι θέμα πολιτικής του συλλόγου και επιθυμίας του προπονητή".

Τέλος, πείτε μου, θεωρείται ότι θα μπορούσαμε να τον ξαναδούμε στην Ελλάδα;

"Δεν του το εύχομαι, να παραμείνει όσο μπορεί περισσότερο στο υψηλότερο επίπεδο του αγγλικού ποδοσφαίρου. Αν θέλει να γυρίσει στον Ολυμπιακό κάποια στιγμή, καλό θα είναι να το κάνει όταν θα έχει ολοκληρώσει έναν ποδοσφαιρικό κύκλο με διακρίσεις, τρόπαια και καταξίωση".

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Τούμπα… φέρνει μεταγραφή στον Ολυμπιακό - Έπαιξε με ΠΑΟΚ και φεύγει - Οι πρώτες δύο κινήσεις

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags