Facebook Pixel Άρης: Ώρα... CAS για Άρη - Τι φοβάται ο Καρυπίδης - Όλα όσα ισχύουν
Ποδόσφαιρο
| 2022-04-29 19:34:00

Ώρα... CAS για Άρη - Τι φοβάται ο Καρυπίδης - Όλα όσα ισχύουν

Sportdog Team
Ώρα... CAS για Άρη - Τι φοβάται ο Καρυπίδης - Όλα όσα ισχύουν

Πέρασαν 14 μήνες από την εκδίκαση της προσφυγής της ΠΑΕ Άρης κατά της απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της FIFA η οποία είχε επιβάλλει ποινή απαγόρευσης μεταγραφών για δύο περιόδους, ήτοι για έναν χρόνο, για την έκδοση δελτίου στον Φιορίν Ντουρμισάι. 

 

Άρης: Πέρασαν 14 μήνες από την εκδίκαση της προσφυγής της ΠΑΕ Άρης κατά της απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της FIFA η οποία είχε επιβάλλει ποινή απαγόρευσης μεταγραφών για δύο περιόδους, ήτοι για έναν χρόνο, για την έκδοση δελτίου στον Φιορίν Ντουρμισάι. 

Ποινή που είναι σε αναστολή καθώς τον τελευταίο χρόνο η μία αναβολή διαδέχεται την άλλη και ο Αρης παραμένει όμηρος σε μια κατάσταση η οποία σε αυτή τη χρονική περίοδο δεν τον βολεύει και περιμένει με αγωνία να μάθει (επιτέλους) την απόφαση του CAS. 

Η πρώτη αναβολή δόθηκε πέρυσι τον Μάιο, ακολούθησαν άλλες δύο (Ιούνιο και Ιούλιο) οι οποίες ήχησαν χαρμόσυνα στην Αλκμήνης καθώς ο Αρης είχε δικαίωμα μεταγραφών και επί της ουσίας το δικαίωμα να διαμορφώσει το τωρινό ρόστερ του. Για να φτάσουμε στην τελευταία αναβολή στις 7 Απριλίου όπου το Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάνης ενημέρωσε ότι η απόφαση θα κοινοποιηθεί στις 29 Απριλίου (σ.σ σήμερα). 

Στην Αλκμήνης ελπίζουν ότι δεν θα υπάρξει νέα αναβολή καθώς θέλουν να αποδράσουν από το καθεστώς αμφιβολίας. Με την ελπίδα βέβαια η απόφαση από το CAS να είναι θετική ή τουλάχιστον δεν θα περιλαμβάνει την επιβολή ποινής απαγόρευσης μεταγραφών. 

Τη δεδομένη χρονική στιγμή ο Αρης βρίσκεται σε κατάσταση ομηρίας, δεν μπορεί να προχωρήσει στον σχεδιασμό της νέας περιόδου και η βασική διαφορά σε σχέση με τις προηγούμενες αναβολές είναι πως η ΠΑΕ το φετινό καλοκαίρι έχει να διαχειριστεί 13 συμβόλαια ποδοσφαιριστών που ολοκληρώνονται με το τέλος της σεζόν. Συνεπώς, θέλει να γνωρίζει αν θα έχει το δικαίωμα να υλοποιήσει το πλάνο για τη δημιουργία μιας ομάδας από την αρχή, ή αν πρέπει υποχρεωτικά να αναθεωρήσει τις σκέψεις για κάποιους ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτό το πλάνο και θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε ανανεώσεις. Είναι λογικό λοιπόν όλος ο οργανισμός Αρης να “κάθεται” σε αναμμένα κάρβουνα, με την προσδοκία ότι μετά από 10 αναβολές σήμερα θα προκύψει απόφαση.

Τα πιθανά σενάρια

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν νομικοί κύκλοι η απόφαση έχει εκδοθεί αλλά καθυστερεί λόγω του μεγάλου όγκου υποθέσεων που έχει να διαχειριστεί το CAS. Όπως έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα τα πιθανά σενάρια είναι τα εξής: α) να παραμείνει η αρχική ποινή και ο Αρης να εκτίσει απαγόρευση για δύο μεταγραφικές περιόδου, ή να μειωθεί η ποινή για μία. Β) να πέσει όλο το βάρος της ποινής στην ΕΠΟ και να αθωωθεί ο Αρης, γ) να παραγραφεί η αρχική ποινή λόγω χρόνου, ή να μετατραπεί σε χρηματικό πρόστιμο.

Πηγή: Metrosport.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags