Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Χτίζουν τον νέο ΠΑΟΚ Μπότο-Λουτσέσκου! 4+1 συμβόλαια και μεγάλη πωλήση - Στον… αέρα top άσος
Ποδόσφαιρο
| 2022-05-02 12:31:00

Χτίζουν τον νέο ΠΑΟΚ Μπότο-Λουτσέσκου! 4+1 συμβόλαια και μεγάλη πωλήση - Στον… αέρα top άσος!

του Λάζαρου Γεωργίδη
Χτίζουν τον νέο ΠΑΟΚ Μπότο-Λουτσέσκου! 4+1 συμβόλαια και μεγάλη πωλήση - Στον… αέρα top άσος!

Προβληματισμός στον Δικέφαλο για ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή! Ποιοι ανανεώνουν μετά από πρόταση του Ρουμάνου προπονητή, ποιον ζήτησε να κρατήσουν στην ομάδα και ποιος είναι πολύ πιθανό να αποχωρήσει, παρότι υπέγραψε νέα συμφωνία πέρυσι το καλοκαίρι. Η νέα στρατηγική στις μεταγραφές και ο ρόλος του Ζοσέ Μπότο.

Σε πλήρη εξέλιξη φαίνεται ότι βρίσκεται ο μεταγραφικός σχεδιασμός του ΠΑΟΚ, παρά το γεγονός ότι ακόμα η σεζόν βρίσκεται σε εξέλιξη και, κυρίως, η ομάδα διεκδικεί το Κύπελλο.

Παρόλα αυτά ο Ζοσέ Μπόρτο φαίνεται ότι έχει πιάσει δουλειά, καθώς οι εισηγήσεις τού Ραζβάν Λουτσέσκου για την παραμονή των Αντελίνο Βιεϊρίνια, Ντίεγκο Μπίσεσβαρ και Άνχελ Κρέσπο ήδη έχουν μπει σε σειρά: Και οι τρεις βρίσκονται σε επαφές ώστε να ανανεώσουν για έναν ακόμα χρόνο και μέσα στο επόμενο διάστημα θα υπάρξουν εξελίξεις, ενώ σύντομα θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις και για τον Αλεξάντρου Μιτρίτσα (ζήτησε την παραμονή του ο Ρουμάνος!) που έχει έρθει ως δανεικός και θα γίνει… παζάρι για την αγορά του, όπως σας έχει αποκαλύψει το sportdog.gr.

Παράλληλα, ο Μπότο συνεχίζει να επιλέγει νεαρούς και πολλά υποσχόμενους για τον Δικέφαλο, με την περίπτωση του Νικολάς Κουαλιάτα να βρίσκεται σε αυτό ακριβώς το πλάνο: Νεαρός και πολλά υποσχόμενος, που η ομάδα τον αγοράζει με ένα Χ ποσό και μέσα στα επόμενα χρόνια αυξάνει την τιμή του και τον πουλάει σε ένα Χ+ ποσό.

Κάτι που προσπάθησε να κάνει τον περασμένο Γενάρη και με τον Φελίπε Σοάρες, αν και για την ώρα δεν υπάρχει ικανοποίηση για τη μεταγραφή του Πορτογάλου, που στοίχισε αρκετά στα ταμεία του ΠΑΟΚ. Βέβαια, υπάρχει η δικαιολογία ότι ο νεαρός άσος έφυγε για πρώτη φορά από την Πορτογαλία αλλά και το γεγονός ότι δεν είχε κάνει προετοιμασία με την ομάδα. 

Παρόλα αυτά ευρύτερα οι περιπτώσεις των νεαρών και πολλά υποσχόμενων χρειάζονται προσοχή, ο Μπότο γνωρίζει ότι δεν είναι εύκολο να επιλέγεις ταλέντα και το προσεχές καλοκαίρι θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον για το πώς θα κινηθεί μαζί με τον Λουτσέσκου... 

Στον… αέρα ο Ελ Καντουρί

Mεγάλος προβληματισμός υπάρχει στους ανθρώπους τού Δικέφαλου για τον Ελ Καντουρί και το μέλλον του στην ομάδα, γιατί δεν είναι μόνο το πρόβλημα τραυματισμού που έχει τώρα και θα μείνει εκτός δράσης μέχρι το τέλος της σεζόν. Σε μια περίοδο, μάλιστα, που ο σύλλογος έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ τις λύσεις με ποιότητα μεσοεπιθετικά.

Αλλά το γεγονός ότι σταθερά βγάζει τραυματισμούς και, παρά τη μεγάλη ποιότητα που έχει, δεν φαίνεται ότι μπορεί να βοηθήσει/στηριχτεί ο προπονητής πάνω του για ένα σερί 8-10 αγώνων. Η ευπάθεια στους τραυματισμούς, άλλωστε, είναι που του στέρησε τη μεγάλη καριέρα στην Ιταλία (δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είχε για πέντε χρόνια συμβόλαιο με την Νάπολι!), καθώς κανείς δεν παραγνωρίζει την ποιότητά του. Αλλά είναι ζήτημα κατά πόσο μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις ομάδας που κάνει πρωταθλητισμό.

Γιατί το 1 μέσα 3 έξω (και πολύ περισσότερο μάλιστα!) δεν βοηθάει τον ΠΑΟΚ, παρά το γεγονός ότι είχε υπογράψει νέο συμβόλαιο με τον Δικέφαλο. Για όποιον δεν τον θυμάται μόλις το περασμένο καλοκαίρι είχε ανανεώσει για 2+1 χρόνια, αλλά φαίνεται ότι η περίπτωσή του είναι από αυτές που όταν τελειώσει η σεζόν θα εξεταστεί από την αρχή.

Ο Μαροκινός είναι παιχταράς, δεν το αμφισβητεί κανείς, αλλά στον βαθμό που τον περισσότερο καιρό τον περνάει στο αναρρωτήριο, όσο μεγάλη αδυναμία και να του έχει ο Λουτσέσκου, θα περάσει από ψιλό κόσκινο η παραμονή του στην ομάδα... Και, όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από τη Θεσσαλονίκη, οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ του.
 


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μανούρα ο Τζαβέλλας, πουθενά ο Τσούμπερ - Κορόιδευε ο Κριχόβιακ - Αυτός είναι το... παλτό του ΠΑΟΚ!
 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags