Facebook Pixel Ολυμπιακός: Γι’ αυτό δεν είχε αντίπαλο ο Ολυμπιακός - Η πρώτη μεταγραφή καλοκαιριού - Δύο... Τικίνιο ο Ελ Αραμπί!
Ποδόσφαιρο
| 2022-05-04 22:12:00

Γι’ αυτό δεν είχε αντίπαλο ο Ολυμπιακός - Η πρώτη μεταγραφή καλοκαιριού - Δύο... Τικίνιο ο Ελ Αραμπί

του Παναγιώτη Νικολάου
Γι’ αυτό δεν είχε αντίπαλο ο Ολυμπιακός - Η πρώτη μεταγραφή καλοκαιριού - Δύο... Τικίνιο ο Ελ Αραμπί

Οι απαντήσεις Μαρτίνς, ο... θολωμένος φορ και τα "καμπανάκια"! Ο Πορτογάλος κόουτς τα άλλαξε όλα και οι Ερυθρόλευκοι σήκωσαν το πρωτάθλημα στην Τούμπα. Ποιοι ποδοσφαιριστές είναι φανερά ντεφορμέ και τι θα γίνει τη νέα σεζόν.

Ολυμπιακός: Μπορεί να το έκανε με… περιπέτεια και αρκετό… σασπένς όμως ο Ολυμπιακός κατάφερε να κατακτήσει μέσα στην Τούμπα το 47ο και τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα της ιστορίας του, "κλείνοντας" έτσι αρκετά στόματα για την αμφισβήτηση που δέχθηκε σχεδόν όλη την φετινή χρονιά.

Για να φτάσουν βέβαια οι Ερυθρόλευκοι στο διπλό και την εξασφάλιση του τίτλου χρειάστηκαν να γίνουν και να αλλάξουν αρκετά πράγματα. Οι παίκτες του Μαρτίνς για ακόμα μια φορά στο πρώτο ημίχρονο χρειάστηκαν αρκετό χρόνο για να μπουν σε κλίμα ντέρμπι, με αποτέλεσμα μετά από ένα τραγικό λάθος του Μπα, που δεν έχει δικαιώσει σε καμία περίπτωση τις ευκαιρίες που του δίνει ο Μαρτίνς, ο ΠΑΟΚ να πάρει προβάδισμα.

Οι Πειραιώτες προσπάθησαν στη συνέχεια να ανεβάσουν την απόδοσή τους, όμως ο τρόπος παιχνιδιού που ήθελε ο Πορτογάλος  κόουτς να δει από την ομάδα του δεν φάνηκε καμία στιγμή. Ο λόγος ήταν για ακόμα μια φορά η πολύ μέτρια βραδιά που βρέθηκαν παίκτες – κλειδιά του Ολυμπιακού. Ο Μασούρας συνεχίζει να διανύει πολύ κακή περίοδο, "φωνάζοντας" με την απόδοσή του τον τελευταίο καιρό ότι είναι εκτός φόρμας και μάλιστα τα νεύρα προς τον διαιτητή στο τέλος του πρώτου μέρους, εκτός από τις φάσεις που θεώρησε πως αδικήθηκε η ομάδα του, ήταν σίγουρα απόρροια της κακής εικόνας που είχε. Σε ρηχά… νερά κινήθηκε για ακόμα ένα βράδυ και ο Μπουχαλάκης, που και αυτός δεν μπορεί να βρει ρυθμό, κάνοντας αρκετά λάθη κάτι που τον κάνει τόσο να μην μπορεί να είναι σωστός ανασταλτικά, αλλά ούτε να δίνει ηρεμία επιθετικά στους συμπαίκτες του όπως έκανε κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Παράλληλα και ο Τικίνιο ήταν πολύ μέτριος στο πρώτο ημίχρονο κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα οι αμυντικοί του ΠΑΟΚ να έχουν ένα πολύ ήρεμο πρώτο 45λεπτο και τους Ερυθρόλευκους να έχουν ελάχιστες φάσεις μπροστά από την εστία του Μπουχαλάκη. Φυσικά τα πάντα άλλαξαν κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου. Ο Μαρτίνς περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τους Ελ Αραμπί και Γκάρι Ροντρίγκες κατάφερε να μεταμορφώσει την ομάδα του και να δούμε κάτι τελείως διαφορετικό από ό,τι είχαμε παρακολουθήσει στις τελευταίες αναμετρήσεις των Πειραιωτών. Τόσο ο Μαροκινός φορ, όσο και ο Αφρικανός εξτρέμ, μαζί με τους Ρόνι Λόπες και Μαντί Καμαρά κατάφεραν να παίξουν με εκπληκτικό τρόπο από τα πλάγια και όχι απλά να σκοράρουν δύο γκολ σε 11 λεπτά, αλλά να δημιουργούν πολλούς κινδύνους στην άμυνα του Δικεφάλου του Βορρά. Παίζοντας λοιπόν ποιοτικό ποδόσφαιρο για περίπου 15 λεπτά, οι Ερυθρόλευκοι.. καθάρισαν και απέδειξαν πως στην καλή τους μέρα, όντως δεν έχουν αντίπαλο στην Ελλάδα.

Το δεύτερο 45λεπτό πρέπει να αποτελέσει οδηγό όχι μόνο για τα υπόλοιπα ντέρμπι που ακολουθούν για τους Ερυθρόλευκους αλλά και για την επόμενη σεζόν. Ο Μαρτίνς έχει δείξει όσα χρόνια είναι στην χώρα μας ότι θέλει να παίζει από τα πλάγια και σήμερα είδαμε πόσο διαφορετικός θα μπορούσε να είναι ο Ολυμπιακός αν τα εξτρέμ και τα μπακ έδειχναν παρόμοια εικόνα και σε προηγούμενες αναμετρήσεις. Είναι πλέον δεδομένο ότι παρά τις όποιες ευκαιρίες δώσει ο Πορτογάλος τεχνικός σε ποδοσφαιριστές στα επόμενα παιχνίδια πως αυτό θα αποτελέσει… τεστ ενόψει της νέας χρονιάς και σίγουρα ο τρόπος που θα θέλει ο Πορτογάλος να παίξει η ομάδα του δεν πρόκειται να αλλάξει από την προσέγγιση στο δεύτερο ημίχρονο της Τούμπας, ειδικά τώρα που βαθμολογικά έχει τελειώσει το πρωτάθλημα. Το μόνο που μπορεί να αλλάξει είναι η άποψη που θα έχει ο Πορτογάλος για ποδοσφαιριστές αν η απόδοσή τους δεν τον ικανοποιήσει.

Γκάρι Ροντρίγκες και Ρόνι Λόπες δείχνουν πως μπορούν να παίξουν σε έναν κανονικό Ολυμπιακό, εάν βέβαια βγάλουν κι ένα σερί αγώνων χωρίς προβλήματα κάτι που δεν έγινε φέτος. Γι' αυτό λοιπόν στο Λιμάνι θα πρέπει να σκεφτούν αν τους.. κάνουν οι δύο εξτρέμ για τη νέα σεζόν και φυσικά να ψάξουν τουλάχιστον έναν ακόμα, που θα κάνει τη διαφορά στο γήπεδο και θα βοηθάει όλη την ομάδα στα δύσκολα ή αν θα πρέπει να οδηγηθούν σε ολική ανανέωση στα άκρα. Πάντως να μείνουν χωρίς εξτρέμ, δεν γίνεται!

Από εκεί και πέρα και ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί έδειξε να... ταιριάζει καλύτερα στην ομάδα από τον Τικίνιο, παρότι είναι φανερό πως έχει «χαλάσει» το μυαλό του και ψάχνει μονίμως το γκολ. Στη φάση του 2-1 έχει... σταματήσει για λίγο να παίζει και φωνάζει γιατί δεν του έδωσαν την μπάλα, ενώ στο 92' δεν δίνει την μπάλα σε αντεπίθεση τριών εναντίον ενός, γιατί αποφασίζει να πάει μόνος του και τελικά κερδίζει ένα φάουλ εκτός περιοχής!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπόσχεση Αλμέιδα σε Τσούμπερ - Γκρίνια παικτών για Γιοβάνοβιτς - Καραμπόλα 33 εκατομμυρίων για Σισέ 
 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags