Facebook Pixel Ολυμπιακός - Πέδρο Μαρτίνς: Μένει... τζάμπα στον Ολυμπιακό ο Λόπες - "Συμφωνία Σεμέδο" - Ο πρώτος που... διώχνει ο Μαρτίνς!
Ποδόσφαιρο
| 2022-05-06 13:12:00

Μένει... τζάμπα στον Ολυμπιακό ο Λόπες - "Συμφωνία Σεμέδο" - Ο πρώτος που... διώχνει ο Μαρτίνς!

του Παναγιώτη Νικολάου
Μένει... τζάμπα στον Ολυμπιακό ο Λόπες - "Συμφωνία Σεμέδο" - Ο πρώτος που... διώχνει ο Μαρτίνς!

Οι εξελίξεις με Ρόνι και ποιος έκανε σούπερ σεζόν, αλλά φεύγει! Το φετινό καλοκαίρι θα φέρει αρκετές αλλαγές στο Λιμάνι, καθώς διοίκηση και προπονητής έχουν αποφασίσει πως το ρόστερ θέλει φρεσκάρισμα. Η... ανατροπή με τον εξτρέμ της Σεβίλλης, οι πιθανότητες να παραμείνει στην Ελλάδα και ο ξένος άσος που μετά από μία καλή χρονιά, δεν βρίσκει θέση στο Λιμάνι.
 

Ο Ρόνι Λόπες είναι το πρόσωπο των ημερών στον Ολυμπιακό, αφού κατάφερε να γυρίσει εντελώς την κατάσταση υπέρ του μέσα σε μόλις τέσσερις ημέρες. Μετά το πανέμορφο... buzzer beater στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων στη δραματική νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα, ο Πορτογάλος ξεκίνησε βασικός στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και εκμεταλλεύτηκε πλήρως την ευκαιρία του, σκοράροντας εκ νέου.

Κάπως έτσι ο Λόπες αύξησε κατά πολύ τη δημοφιλία του στις τάξεις των οπαδών του Ολυμπιακού αλλά και την εκτίμηση των ανθρώπων της ομάδας, καθώς δεν το έβαλε κάτω στο διάστημα που δεν υπολογιζόταν, αντιθέτως δούλεψε και επέστρεψε δριμύτερος. Σε αντίθεση με άλλους παίκτες, όπως ο Ονιεκούρου, που πλέον δεν αγωνίζεται καθόλου.

Το κλίμα έχει αλλάξει για τον Πορτογάλο και υπάρχει ένα κύμα υποστήριξης από τους φιλάθλους για την παραμονή του στην ομάδα. Βέβαια, κάτι τέτοιο δεν είναι καθόλου εύκολο σαν εγχείρημα, μιας και ο παίκτης είναι δανεικός από τη Σεβίλλη, με τη ρήτρα αγοράς του να ανέρχετα στα 9.000.000 ευρώ.

Από την άλλη πλευρά, οι Σεβιγιάνοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν υπάρχει περίπτωση να βρουν προσφορά εννιά εκατομμυρίων για τον Λόπες ούτε από τον Ολυμπιακό ούτε από άλλη ομάδα. Συνεπώς, θα μπορούσαν να ποντάρουν σε μια καλή παρουσία του παίκτη στον Πειραιά και την επόμενη σεζόν, επεκτείνοντας τον δανεισμό του και ελπίζοντας ότι στη συνέχεια θα προκύψουν προτάσεις για τον Πορτογάλο μέσο. Άλλωστε, καμία ρήτρα δεν είναι... δεδομένη, ειδικά όταν είναι τόσο υψηλή. Αυτό το ξέρουν καλά στον Ολυμπιακό και περιμένουν άλλωστε να το «ζήσουν» και στην περίπτωση του Ρούμπεν Σεμέδο, όπου η Πόρτο αποκλείεται να δώσει τα εκατομμύρια που έχουν συμφωνήσει και θα προτείνει είτε αγορά με λιγότερα χρήματα είτε εκ νέου δανεισμό!
 

Φυσικά, η περίπτωση παραμονής του Ρόνι Λόπες δεν είναι παρά ένα σενάριο προς το παρόν και το αν θα γίνει πραγματικότητα ή όχι εξαρτάται από τη βούληση τόσο της Σεβίλλης όσο και του Ολυμπιακού, καθώς οι μαζεμένες καλές εμφανίσεις στο φινάλε της σεζόν ίσως να μην είναι αρκετές για να "σβήσουν" το μέτριο δείγμα γραφής του Λόπες καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

 

"Φευγάτος" ξανά ο Τσούμιτς

Τη στιγμή που ο Λόπες παλεύει για να κάνει την έκπληξη και να παραμείνει στην ομάδα, ένας άλλος εξτρέμ φαντάζει δύσκολο να το πετύχει. Ο λόγος για τον Νίκολα Τσούμιτς, που πραγματοποιεί αρκετά καλή σεζόν με τη φανέλα της Λουκέρνης στην Ελβετία (3 γκολ και 1 ασίστ σε 23 ματς πρωταθλήματος), αλλά δεν φαίνεται να υπολογίζεται από τον Πέδρο Μαρτίνς.

Αυτό μπορεί να αλλάξει στην προετοιμασία, αν και εφόσον ο Τσούμιτς συμμετάσχει σε αυτή, όμως τη δεδομένη χρονική στιγμή λέγεται πως ο Μαρτίνς δεν... τρελαίνεται με την προοπτική του Σέρβου μεσοεπιθετικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον Τσούμιτς παρακολουθούν στενά ομάδες από τη Β' Ισπανίας και δεν αποκλείεται να φτάσει επίσημη πρόταση για την απόκτησή του το καλοκαίρι, αφού φαίνεται πως οι μετοχές του είναι αρκετά ανεβασμένες στη χώρα της Ιβηρικής.

Ο χρόνος θα δείξει το αν ο 23χρονος άσος θα μετακομίσει στην Ισπανία, όπως ακριβώς συνέβη με τον συμπατριώτη του, Λάζαρ Ραντζέλοβιτς, ο οποίος τασ πηγαίνει εξαιρετικά ως δανεικός στη Λεγανές (5 γκολ και 3 ασίστ στο πρωτάθλημα της Segunda Division).
 


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Τινάζει στον αέρα" τα πλέι οφ ο Μαρτίνς - Αλλάζει τον Ολυμπιακό - Απόφαση για Κίτσο και Σουρλή!
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags