Facebook Pixel Ελιφ Ελμάς - ΑΕΚ: Μία… ανάσα από ΑΕΚ ο Ελμάς - Παίκτης 25 εκατ., χάθηκε για 200.000 - Δεν το είπαν σε Μελισσανίδη!
Ποδόσφαιρο
| 2022-05-10 10:00:00

Μία… ανάσα από ΑΕΚ ο Ελμάς - Παίκτης 25 εκατ., χάθηκε για 200.000 - Δεν το είπαν σε Μελισσανίδη!

GOALάρες by Εvaggelistis
Μία… ανάσα από ΑΕΚ ο Ελμάς - Παίκτης 25 εκατ., χάθηκε για 200.000 - Δεν το είπαν σε Μελισσανίδη!

Ποιος είχε σχεδόν κλείσει τον παικταρά της Νάπολι για την Ένωση; Ο Ευάγγελος Μίχος αποκαλύπτει στο Sportdog.gr μία μεταγραφική ιστορία από το παρελθόν, που δείχνει πώς ένα λάθος, μπορεί να... κοστίσει εκατομμύρια. Και όμως, ο  Ελμάς θα μπορούσε στα 17 του χρόνια, όταν ακόμη έπαιζε στην Ραμποτνίσκι, να είχε έρθει στην Ελλάδα. Για την ακρίβεια έφτασε πολύ κοντά στους "κιτρινόμαυρους" αλλά το deal χάλασε τότε για ένα ποσό περίπου 150/200.000 ευρώ...

Στο παρελθόν έχουν καταγραφεί περιπτώσεις ξένων σπουδαίων ποδοσφαιριστών που έκαναν μεγάλη καριέρα αν και ως ταλέντα, στο ξεκινημά τους, για διάφορους λόγους, ενώ έφτασαν πολύ κοντά στο να αγωνιστούν σε ελληνικές ομάδες, δεν τους...θαυμάσαμε ποτέ στα μέρη μας.

Άλλοι βέβαια θεωρούνται αστικοί μύθοι κι άλλοι όντως έπαιξαν πολύ δυνατά για ομάδα μας. Μια τέτοια,σχετική πρόσφατη περίπτωση, που χάθηκε για λογαριασμό της ΑΕΚ ήταν και ο Εντζιφ Ελμάς! Παρότι το "κιτρινόμαυρο" σκάουτινγκ τον είχε ανακαλύψει/εντοπίσει όταν ακόμη ήταν ανηλικος!

Ο 23χρονος μέσος της Νάπολι είναι - μακράν του δεύτερου - ο  Σκοπιανός ποδοσφαιριστής με την μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία (24.000.000 ευρώ). Στούς "παρτενοπέϊ' πήγε τον Ιούλιο του 2019 αντί 16.200.000 ευρώ από την Φενέρ. 

Και όμως, ο  Ελμάς θα μπορούσε στα 17 του χρόνια, όταν ακόμη έπαιζε στην Ραμποτνίσκι, να είχε έρθει στην ΑΕΚ. Για την ακρίβεια έφτασε πολύ κοντά στους "κιτρινόμαυρους" αλλά το deal χάλασε τότε για ένα ποσό περίπου 150/200.000 ευρώ. Τόσα ζητούσε ο πατέρας του Ελμάς ενώ ο σύλλογος της Βόρειας Μακεδονίας ήθελε άλλα 150 χιλιάρικα για να τον παραχωρήσει...

Τεχνικός διευθυντής τότε στην ΑΕΚ ήταν ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς. Για πολλούς ο πιο επιτυχημένος στην θέση αυτή, μαζί με τον Ιλια Ιβιτς της πρώτης του θητείας (επί Ντέμη) στην Ένωση. Επί θητείας Μαϊστόροβιτς είχαν πάει οι Λιβάγια, Αραούχο, Βράνιες, Έλντερ Λόπες, Γιακουμάκης αλλά και ο... Αιντάρεβιτς. 

Πάμε και στο... παρασύνθημα: Έλληνας σκάουτ/δεξί χέρι του Μαϊστόροβιτς το φθινόπωρο του 2016 είχε ανακαλύψει σε αγώνα της Ελπίδων της Βόρειας Μακεδονίας τον Ελμάς. Αν και μόλις 16 χρονών αγωνιζόταν στην Κ21 της γειτονικής χώρας! Ο σκάουτ της ΑΕΚ βασικά είχε πάει τότε για τον Μπαμπούνσκι αλλά εντυπωσιάστηκε με τον πιτσιρικά Ελμάς!

Το "κιτρινόμαυρο" σκανάρισμα του σύντομα προχώρησε σε κινήσεις. Ήρθαν σε επαφή τόσο με την οικογένεια του άσου, όσο και με τον ατζέντη του (παλαίμαχο Γιούγκο ποδοσφαιριστής, που είχε αγωνιστεί και στην  Α' Εθνική), τον "εψησαν"  για την ΑΕΚ λόγω και της παρουσίας στον παρελθόν του (πλέον αγαπημένου Σκοπιανού στην Ελλάδα) Τόνι Σαβέβσκι, με την υπόθεση μάλιστα να φαίνεται πως μπορούσε να προχωρήσει...

Ο Μαϊστόροβιτς ως τεχνικός διευθυντής άναψε το "πράσινο" αλλά η δουλειά κόλλησε όταν έπρεπε να δοθούν επιπλέον περίπου 200 χιλιάρικα στην οικογένεια/ατζέντη του. Κρίθηκε υπερβολικό ποσό για έναν ταλαντούχο αλλά άγνωστο 17χρονο ποδοσφαιριστή από την Βόρεια Μακεδονία.

Μάλιστα η συγκεκριμένη υπόθεση δεν έφτασε ποτέ μέχρι τον Μελισσανίδη αφού "κόπηκε" (προφανως ως αχρείαστο οικονομικό ρίσκο) απο τον στενό συνεργάτη του "αφεντικού" στην Ένωση. Με τον Ελμάς να ανακοινώνεται στις 28 Ιουλίου του 2017 απο την Φενέρ, στην οποία στοίχισε 180.000 ευρώ (τόσα πήρε τουλάχιστον η Ραμποτνίσκι). Και μετά πήρε τον (γνωστό) δρόμο του...



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεταγραφή-ρεκόρ Μελισσανίδη - Στόπερ ενός εκατομμυρίου - Ρίχνει χρήμα και για τον χαφ του Αλμέιδα! 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags