Facebook Pixel ΑΕΚ - Ματίας Αλμέιδα: Από Ισπανία με... βοήθεια Κουντέτ ο αντι-Μάνταλος - Έρχονται 4 Λατίνοι - "Ναι" Αλμέιδα σε παίκτη Ταυλαρίδη!
Ποδόσφαιρο
| 2022-05-13 15:19:00

Από Ισπανία μέσω... Κουντέτ ο αντι-Μάνταλος - 4 Λατίνοι στην ΑΕΚ -"Ναι" Αλμέιδα σε παίκτη Ταυλαρίδη!

GOALάρες by Εvaggelistis
Από Ισπανία μέσω... Κουντέτ ο αντι-Μάνταλος - 4 Λατίνοι στην ΑΕΚ -"Ναι" Αλμέιδα σε παίκτη Ταυλαρίδη!

Ο ένας σίγουρος στα χαφ, η... Λίβερπουλ και οι ελπίδες για Κριχόβιακ. Ο Ευάγγελος Μίχος παρουσιάζει αναλυτικά τον μεταγραφικό σχεδιασμό της Ένωσης, μετά από τις εισηγήσεις και του Ματίας Αλμέδια. Πόσοι χαφ θα φύγουν και πόσοι θα αποκτηθούν, η δύσκολη περίπτωση του Πολωνού σταρ, το αναλυτικό κιτρινόμαυρο scouting report του Αλιέντρο, η… σχέση με τη Λίβερπουλ και οι τέσσερις Λατίνοι που θα αποκτηθούν!

O Ματίας Αλμέιδα μπορεί να έφυγε απο την Ελλάδα χωρίς να δεί την ΑΕΚ να κερδίζει δια ζώσης (τον ΠΑΣ) αλλά θα γυρίσει σύντομα για να παρουσιαστεί και να την αναλάβει. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως η... δουλειά σταματάει, όσο αφορά στον προγραμματισμό και στον σχεδιασμό της νέας ομάδας.

Όπως έχει αποκαλύψει η στήλη, ο Αργεντινός κόουτς βλέπει/παρακολουθεί την ΑΕΚ απο τον Απρίλιο. Επίσης, ζήτησε την ενεργόποιηση της οψιόν αγοράς του Τσούμπερ (η επιθυμία του αποδείχτηκε...διαταγή για το κλάμπ).Δεν θέλει βασικό σέντερ φορ αφού "λατρεύει" τον Αραούχο ενω ...ψηφίζει "δαγκωτό" Κριχόβιακ. Για αυτό και οι "κιτρινόμαυροι" υπεύθυνοι  ξεκίνησαν ήδη -με τους ατζεντηδές του - με... ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα να μείνει ο Πολωνός και στο νέο ρόστερ. 

Πολύ δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο σε...βάθος χρόνου.

Και αυτό είναι που προβληματίζει περισσότερο, πως για να "κλείσει"ο Κριχόβιακ ίσως χρειαστεί και ο Ιούλιος!! Το σημαντικότερο πάντως σε αυτό την προσπάθεια - πέρα απο το οικονομικό -θα είναι να "ψηστεί" πρώτα ο Πολωνός σταρ (ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΣΥΜΒΕΊ ΑΚΌΜΗ) και κυρίως η γυναίκα του για την παραμονή τους στην Ελλάδα ( "η σύντροφος του Κριχόβιακ ίσως να είναι και το "κλειδί" της υπόθεσης αφού τον επηρεάζει σημαντικά σε αποφάσεις καριέρας", λένε αυτοί που γνωρίζουν).

Ο Αλμέιδα,όπως έχουμε ξαναγράψει, έχει δώσει προτεραιότητα σε 3+1 προσθήκες, όλες στην άξονα. Δηλαδή ηγετικό/καθοδηγητικό "4άρι", "10άρι με ...κοχόνες" και "6άρι". Μιλάμε για ενδεκαδάτους και φυσικά 8άρι, εφόσον ο Κριχόβιακ δεν μείνει. Βέβαια το καλοκαίρι η μεσαία γραμμή της ΑΕΚ κυριολεκτικά θα αδειάσει, ανεξάρτητα απο την κατάληξη της υπόθεσης Κριχόβιακ. 

Εχουμε και λέμε λοιπόν: δεν θα ανανεώσουν τους Σιμόες - Σάκχοφ! Ο δανεικός Γέβτιτς ουσιαστικά έχει ήδη φύγει ενώ ο Λε Ταλέκ δεν φαίνεται να υπολογίζεται έχει όμως, υψηλό συμβόλαιο (πάνω απο 600άρα) και θα πρέπει να βρεθεί ομάδα να το καλύψει για να φύγει. Ο Γαλανόπουλος έχει να παίξει μπάλα σχεδόν μια 2ετία λόγω του τραυματισμού και των λάθων που έγιναν. Ο Φράντσον που ήρθε ως "τσόντα"- προσθήκη για να πουν ότι έγινε μεταγραφή τον Γενάρη και έχει υπογράψει ως το 2023 θα πρέπει να κάνει τεράστια ανατροπή για να παραμείνει μετά το καλοκαίρι. Όσον αφορά στον αρχηγό Μάνταλο είναι ένα πολύ μεγάλο ερωτηματικό και η παραμονή του (για τους  λίγο, πολύ γνωστούς λόγους) παίζεται χωρίς...υπερβολή 1-2-Χ!!

Στο δια ταύτα: από τους 9 μέσους που υπάρχουν αυτή την στιγμή στο ρόστερ της ΑΕΚ, ο μοναδικός σίγουρος για την νέα σεζόν είναι ο Νταμιάν Σιμάνσκι. Με τον Πολωνό παρεμπιπτόντως στα πλέι οφ, ως 6άρι και με μπροστα τον συμπατριώτη του Κριχόβιακ, κάνει μεγάλες εμφανίσεις! 

Κάτι που σημαίνει πως οι "κιτρινόμαυροι" πρέπει να κινηθούν όχι μόνο για ενδεκαδάτες λύσεις χαφ αλλά και για μέσους που θα συμπληρώνουν το ρόστερ και θα υπολογίζονται στο βασικό ροτέισον!!

Όλος αυτός ο τεράστιος πρόλογος για να μπούμε στο ...ψητό, που αφορά την... τρίτη φουρνιά ονομάτων παικτών απο την Λατινίκη Αμερική (βασικά Αργεντινών) που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας, ως μεταγραφικοί στόχοι της ΑΕΚ.

 Όχι τυχαία ασφαλώς αφού λόγω Αλμέιδα οι "κιτρινόμαυροι" θα ψωνισουν τουλάχιστον 4 Λατίνους (!!) ενω μην ξεχνάμε πως σε Αργεντινή - Ουρουγουάη - Παραγουάη είχε βρεθεί για 4 εβδομάδες σκάναροντας παίκτες ο σκάουτ της Ένωσης Στάθης Ταυλαρίδης.

Πάμε να τους πάρουμε με την σειρά:

ΜΑΡΚΟ ΦΑΜΠΙΑΝ: ο σχεδόν 33χρονος επιτελικός μέσος της Μαζατλάν, διεθνής κοντούλης Μεξικάνος που έχει συνεργαστεί με τον Αλμέιδα στην Τσίβας, έπαιξε στο MLS και για μια 3ετία (2016-19) στην Αιντραχτ Φρανκφούρτης, έχει όντως προταθεί στην ΑΕΚ αλλά αντιμετωπίζεται περίπου σαν... βετεράνος!

ΟΡΜΠΕΛΙΝ ΠΙΝΕΔΑ :επίσης Μεξικάνος, εν ενεργεία διεθνής με 44 συμμετοχές και 6 γκολ(!), "8άρι" που αν και δεξιοπόδαρος παίζει κυρίως ως αριστερός εσωτερικός χαφ σε 3άδα (αλλά και 10άρι), με χρηματιστηριακή αξία 6.000.000 ευρώ!

Μόλις τον περασμένο Γενάρη ήρθε για πρώτη φορά στην Ευρώπη για λογαριασμό της Θέλτα. Πήγε ως ελεύθερος κι αφού προηγουμένως στο Μεξικό δυο μεγάλες ομάδες, η Τσίβας του κόουτς Αλμέϊδα(!) και η Κρουζ Αζούλ είχαν σκάσει συνολικά ως transfer fee 16.600.000 ευρώ! Στην Θέλτα ο ύψους 1,69 Πινέδα  μετράει μόλις 73' συμμετοχής σε συνολικά 6 ματς που μπήκε αλλαγή. Βέβαια έχει συμβόλαιο ως το 2027 με τον σύλλογο του Βίγκο. 

Ο Πινέδα θα μπορούσε να αποτελέσει τον "αντι-Μάνταλο" στην ΑΕΚ του ΑλμεϊδαΟ τελευταίος τον ξέρει πολύ καλά, μιλάει μαζί του και θα έχει πιθανότητες να τον πάρει εφόσον και την νέα σεζόν δεν θα υπολογίζεται έστω στο βασικό ροτέισον της Θέλτα. Σε αυτή, λοιπόν, την περίπτωση  μπορεί να φύγει ως δανεικός με ενδεχόμενη οψιόν αγοράς. Πρέπει βέβαια να ολοκληρωθεί η σεζόν και στην Πριμέρα και να ξεκαθαρίσει η κατάσταση στην Θέλτα.

Δώστε βάση σε μια λεπτομέρεια που μπορεί να ειναι και σημαντική: προπονητής του Ορμπελίν Πινέδα στην Θέλτα είναι ο Αργεντινός, πρώην διεθνή μέσος, που πέρασε επίσης απο Μεξικό κι Αργεντινή ενώ έχει μια...σχέση και με την Ρίβερ Πλέιτ, Εντουάρντο Χερμάν Κουντέτ! Μόνο που ο Κουντέτ δεν είναι απλά συμπατριώτης με τον Ματίας Αλμέϊδα αλλά έχουν και φιλική σχέση...

ΡΟΝΤΡΙΓΚΟ  ΑΛΙΕΝΤΡΟ: τον περασμένο Φεβρουάριο έκλεισε τα 31 του χρόνια. Είναι ο δεύτερος (μετά το τεράστιο ταλέντο Φαρίας, των 13 εκατ.) πιο ακριβός παίκτης της μικρομεσαίας Κολόν Σαντά Φε, με χρηματιστηριακή αξία 2.500.000 ευρώ! Υψηλότατη πάντως για την ηλικία του, το κλάμπ που ανήκει και το γεγονός πως πότε δεν βγήκε εκτός συνόρων (Αργεντινής)  παίζοντας σε ομάδες όπως η Τσακαρίτα, η Ατλέτικο Τουκουμαν και η Κολόν...

Ο Ροντρίγκο Αλιέντρο μένει ελεύθερος απο την Κολόν, έχει ήδη προτάσεις απο Μεξικό, MLS, Oλλανδία ενώ είναι "ομόσταβλος" (στο ίδιο μανατζερικό Γραφείο) με τον Τζέιμς Μίλνερ. Μάλιστα ο Αργεντινός μέσος είναι αυτή την στιγμή πιο ακριβός απο τον 35χρονο μέσο της Λίβερπουλ (2,5 vs 2 εκατ. ευρώ)!!!Παρεμπιπτόντως όπως του Αλιέντρο έτσι και του διεθνή Άγγλου μέσου το συμβόλαιο με τους "reds" τελειώνει τον Ιούνιο!

Τι ισχύει με τον Ροντρίγκο Αλιέντρο; Είναι εισήγηση του τμηματος σκάουτινγκ της ΑΕΚ και συγκεκριμένα του Στάθη Ταυλαρίδη και έγκρισης του νέου προπονητή.

Είναι μέσος με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που λείπουν απο το υπάρχον "κιτρινόμαυρο" ρόστερ, θεωρείται καλή ευκαιρία αφού μένει ελεύθερος και... κάνει απόλυτα στον Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος ενημερώθηκε κι άναψε "πράσινο" για την απόκτησή του. Λέγεται μάλιστα πως ο κόους Αλμέιδα είχει ήδη μιλήσει και με τον ίδιο, τον Αλιέντρο!

Πάμε και στο... παρασύνθημα/wscouting report για τον Αργεντινό μέσο: ο Ροντρίγκο Αλιέντρο είναι μέσος που παίζει και στο "6" και στο "8", Ξεκινάει απο την περιοχή της ομάδας του και φτάνει/πάτάει μέχρι την αντίπαλη περιοχή, παίκτης έντασης, με καλή πρώτη επαφή και καλή κάθετη μεταβίβαση. Είναι δυναμικός/αγκρέσιβ, παίρνει εύκολα κάρτες...

Λογικά έρχεται - αν κλείσει το deal βεβαίως - για  συμπληρώσει το βασικό ροτέισον και σαν μια αξιοπιστη  λύση που θα είναι απο την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας στην διάθεση του κόουτς Αλμέιδα και θα είναι ο μπάκ απ του Σιμάνσκι (ή το αντίστροφο). 

Άλλωστε έχοντας πάρει τον  Αλιέντρο θα υπάρχει περισσότερος χρόνος για να κυνηγήσουν περισσότερο την παραμονή του Κριχόβιακ...

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διώχνει… αγαπημένο παιδί του Μελισσανίδη ο Αλμέιδα - Τέλος δύο Έλληνες

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags