Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Σίγουρος για το Κύπελλο ο Λουτσέσκου - Δεν θέλει να γίνει… Ολυμπιακός ο ΠΑΟΚ - Φέρνει... Βιεϊρίνια!
Ποδόσφαιρο
| 2022-05-13 18:34:00

Σίγουρος για το Κύπελλο ο Λουτσέσκου - Δεν θέλει να γίνει… Ολυμπιακός ο ΠΑΟΚ - Φέρνει... Βιεϊρίνια!

του Λάζαρου Γεωργίδη
Σίγουρος για το Κύπελλο ο Λουτσέσκου - Δεν θέλει να γίνει… Ολυμπιακός ο ΠΑΟΚ - Φέρνει... Βιεϊρίνια!

Η απόφαση Σαββίδη και οι πρώτες μεταγραφές της νέας σεζόν. Γιατί οι Θεσσαλονικείς, κόντρα στα προγνωστικά, πιστεύουν πως θα πάρουν την κούπα στην Αθήνα απέναντι στον Παναθηναϊκό και ο σχεδιασμός για την επόμενη χρονιά που ήδη έχει ξεκινήσει.

ΠΑΟΚ - Ραζβάν Λουτσέσκου: Τα πάντα καλύπτει στον Δικέφαλο ο Ρουμάνος τεχνικός, έχει ακτινοβολία, εκτόπισμα και αυτός ήταν ο λόγος που οι φίλαθλοι της ομάδας ήθελαν να τους εξηγήσει τι γίνεται, μετά από την ήττα στο ντέρμπι με τον Άρη.

Στο τέλος τής γραφής ο Λουτσέσκου έχει να διαχειριστεί ένα περίεργο ρόστερ φέτος, καθώς λόγω συνθηκών οι περσινοί αναπληρωματικοί έχουν γίνει βασικοί και δεν υπάρχει παίκτης με κάτω από τις 20 συμμετοχές.

Έχουν ξεπεράσει τους εαυτούς τους και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν υπήρχε κίνητρο σε πολλούς από αυτούς, καθώς τα συμβόλαιά τους ολοκληρώνονται και δεν θα ανανεωθούν. Ο Ραζβάν θέλει νίκες παντού, αλλά το θέμα είναι κατά πόσο μπορεί να πηγαίνει Κυριακή-Τετάρτη μετά από 60+ παιχνίδια για τη νίκη.

Για παράδειγμα, ήδη ο Μουργκ έχει 45 ματς φέτος (που από πολλούς δεν θεωρείται ως λύση πρώτης γραμμής), ο Σιντκλεϊ 44, ο Άκπομ 47, ο Παχαλάκης 52, ο Σβαμπ (που λήγει και το συμβόλαιό του) ήδη 49!

Αυτό που έχει αποκλειστικά σημασία στον ΠΑΟΚ, τώρα, είναι το Κύπελλο. Και στον Λουτσέσκου και τους συνεργάτες του υπάρχει η πεποίθηση ότι θα το πάρουν! Τους αρέσει που δεν κατεβαίνουν ως φαβορί για αυτό το ματς, προκειμένου να πετύχει την καλύτερη δυνατή συσπείρωση ο Ρουμάνος.

Ασχέτως αν καταφέρει ή όχι ο Δικέφαλος να πάρει το Κύπελλο, αυτό που έχει σημασία είναι η επόμενη μέρα της ομάδας. Ο Σαββίδης, πια, έχει μεγάλη εμπειρία και η λογική λέει ότι θα ασχοληθεί πρώτα ο Μπότο και μετά ο Λουτσέσκου με τις μεταγραφές. Αλλά το θέμα είναι να μάθουν το μπάτζετ και να μην κινηθεί μια ακόμα φορά ο Δικέφαλος με βάση το "βλέπουμε και κάνουμε".

Είναι γεγονός, βέβαια, ότι παρά τις δυσκολίες η ομάδα είναι δομημένη, δεν αρχίζει από το μηδέν, αλλά αυτό που ενδιαφέρει το τεχνικό επιτελείο είναι η ποιότητα των παικτών που θα έρθουν. Γιατί ναι μεν γίνονται ήδη κάποιες κινήσεις με νεαρούς και εξελίξιμους ποδοσφαιριστές, αλλά ο μεγάλος φόβος του Λουτσέσκου είναι αν μπορεί να βρει καλύτερους ποιοτικά από τους Μπίσεσβαρ, Βιεϊρίνια και Κρέσπο.

Γιατί ναι μεν τους έχουν πάρει τα χρόνια, αλλά η ποιότητά τους είναι δεδομένη και δεν είναι εύκολο να φέρεις παίκτη με την ποιότητα του Βιεϊρίνια αλλά 25 ετών, για παράδειγμα. Ο Ολυμπιακός έκανε 30-40 παίκτες μεταγραφή στα τελευταία 4 μεταγραφικά παράθυρα, αλλά δεν έφερε κάποιον εμβληματικό ποδοσφαιριστή.

Το μόνο καλό στον Δικέφαλο είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι με ποδοσφαιρική λογική, που ξέρουν τι θέλουν και έχουν σχέδιο. Μπότο και Λουτσέσκου διατηρούν άριστη σχέση και συνεργασία και αυτοί οι δύο αποτελούν την καλύτερη παρακαταθήκη από την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Με την πλάτη στον τοίχο ο Λουτσέσκου - Θα φύγουν και με Κύπελλο - Νεύρα Σαββίδη για τα ξενύχτια"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags