Facebook Pixel Ολυμπιακός: Τέσσερις μεταγραφές σε έναν μήνα στο Λιμάνι - Υπογράφει τζάμπα top όνομα, φεύγει ο… νέος Τσιμίκας!
Ποδόσφαιρο
| 2022-05-17 13:08:00

Τέσσερις μεταγραφές σε έναν μήνα στο Λιμάνι - Υπογράφει τζάμπα top όνομα, φεύγει ο… νέος Τσιμίκας!

του Παναγιώτη Νικολάου
Τέσσερις μεταγραφές σε έναν μήνα στο Λιμάνι - Υπογράφει τζάμπα top όνομα, φεύγει ο… νέος Τσιμίκας!

Ραντεβού Μαρινάκη-Μαρτίνς! Αλλαγές στο ρόστερ, φορ και αριστερό μπακ. Στον Ολυμπιακό δεν χάνουν καθόλου χρόνο και ήδη... τρέχουν τον σχεδιασμό για την επόμενη σεζόν. Πόσοι πρέπει να φύγουν, οι τέσσερις κινήσεις για τα προκριματικά και τα πρώτα ονόματα
 

Μια σεζόν με αρκετά σκαμπανεβάσματα ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να πετυχαίνει τον βασικό του στόχο, που δεν ήταν άλλος από την κατάκτηση του τρίτου συνεχόμενου Πρωταθλήματος και 47ου συνολικά.

Ο πήχης που θέτουν οι Πειραιώτες για την ερχόμενη είναι ψηλά, καθώς επιθυμούν αφενός να διατηρήσουν τα σκήπτρα στην Ελλάδα (θέλουν το νταμπλ, όχι μόνο το Πρωτάθλημα) και αφετέρου να επιστρέψουν στους ομίλους του Champions League.

Για να συμβεί αυτό, οι Ερυθρόλευκοι καλούνται να περάσουν τρεις προκριματικούς γύρους και δεν θα ήθελαν σε καμία των περιπτώσεων να την πατήσουν ξανά, όπως συνέβη το περσινό καλοκαίρι από τη Λουντογκόρετς. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο στόχος είναι να γίνουν 3-4 μεταγραφές σε κομβικές θέσεις για τον Ολυμπιακό πριν ξεκινήσουν οι αναμετρήσεις για τον β' προκριματικό γύρο.

Ο Πέδρο Μαρτίνς και ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν μίλησαν καθόλου για τον μεταγραφικό σχεδιασμό στη φιέστα για την κατάκτηση του τίτλου, όμως πληροφορίες αναφέρουν πως το ραντεβού τους δεν θα αργήσει, ώστε να τεθούν επί τάπητος τα φλέγοντα ζητήματα αναφορικά με τον καταρτισμό του νέου "ερυθρόλευκου" ρόστερ.

Προτού αναφερθούμε στις προσθήκες που θα δρομολογηθούν, αξίζει να σημειώσουμε ότι θα υπάρξουν και αποχωρήσεις, αφού αρκετοί παίκτες δεν δικαιολόγησαν την παρουσία τους στον Ολυμπιακό φέτος και μοιάζουν να... περισσεύουν. Επίσης, αυτή τη στιγμή οι Πειραιώτες διαθέτουν ρόστερ 33 παικτών συνολικά και ο Μαρτίνς θα ήθελε ιδανικά να δουλέψει με 25-27 ποδοσφαιριστές στη διάθεσή του.



Πάντα στα υπ'όψιν ο Ζάχαβι - Θέλει και αριστερό μπακ

Για όσους δεν το θυμούνται, η περίπτωση του Έραν Ζάχαβι έπαιξε ίσως περισσότερο από κάθε άλλου ποδοσφαιριστή στα μεταγραφικά ρεπορτάζ του Ολυμπιακού τον περασμένο Ιανουάριο. Το τελευταίο διάστημα μπορεί ο θόρυβος να έχει καταλαγιάσει, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως ο Ισραηλινός επιθετικός έχει σταματήσει να απασχολεί τους πρωταθλητές Ελλάδας, όπως σας είχε αποκαλύψει ο Ευάγγελος Μίχος στο Sportdog.gr

Αντιθέτως, πληροφορίες επιβεβαιώνουν αυτό που προαναφέραμε, ότι δηλαδή ο Ζάχαβι εξακολουθεί να βρίσκεται στα υπ' όψιν. Πρόκειται άλλωστε για σέντερ φορ με "φονικό" ένστικτο και παρά τα 34 του χρόνια, ένας ποδοσφαιριστής που έκλεισε τη σεζόν με 20 και 12 ασίστ στην Αιντχόφεν, δεν μπορεί να περνά απαρατήρητος. Ειδικά από τη στιγμή που μένει ελεύθερος την 1η Ιουλίου.

Το ζήτημα είναι τι θα γίνει με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί, που ακόμα δεν έχει ανανεώσει το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό. Ούτε ο Τικίνιο Σοάρες θεωρείται σίγουρος στην επίθεση, ενώ νέα δεδομένα δημιουργεί και η δρομολογημένη (εκτός... απροόπτου λόγω αγοράς του από την Κόνιασπορ) επιστροφή του Αχμέντ Χασάν από δανεισμό. Σε κάθε περίπτωση, ο ελεύθερος Ζάχαβι θεωρείται πολυτέλεια για τη γραμμή κρούσης και θα μπορούσε να συνυπάρξει με τους υπόλοιπους επιθετικούς, συνθέτοντας ένα εξαιρετικό δίδυμο ή τριάδα.

Παράλληλα, καλά ενημερωμένες πηγές επισημαίνουν ότι οι Ερυθρόλευκοι έχουν πάρει την απόφαση να προχωρήσουν στην απόκτηση αριστερού μπακ, θέση που ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ τράβηξε σχεδόν μόνος του το κουπί καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν, μιας και η μεταγραφή του Μίχαλ Καρμπόβνικ δεν αποδείχθηκε πετυχημένη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν τίθεται θέμα αποχώρησης του Μολδαβού διεθνή, εκτός κι αν "σκάσει" κάποια πολύ συμφέρουσα οικονομικά πρόταση. Το τρέχον πλάνο του Ολυμπιακού πάντως είναι να κρατήσει τον Ρέαμπτσιουκ και να του δώσει ανάσες αποκτώντας έναν ακόμα αξιόπιστο αριστερό οπισθοφύλακα.

Μην ξεχνάμε πως στην ίδια θέση αγωνίζεται ο Φώτης Κίτσος, ο οποίος εντυπωσίασε με την απόδοσή του στις ευκαιρίες που πήρε από τον Μαρτίνς. Ο 18χρονος αμυντικός αποτελεί τεράστιο πρότζεκτ για τον Ολυμπιακό, εντούτοις τη δεδομένη χρονική στιγμή φαίνεται πως το τεχνικό τιμ εκτιμά ότι ο νεαρός θέλει ακόμα δουλειά. Συνεπώς το πιθανότερο είναι είτε να παραμείνει στον Ολυμπιακό Β' και να εντάσσεται στην πρώτη ομάδα όποτε οι συνθήκες το επιτρέπουν. Υπάρχει πάντως και το σενάριο που θέλει τον Κίτσο να φεύγει ως δανεικός σε σύλλογο του εξωτερικού, ώστε να ακολουθήσουν το… παράδειγμα του Κώστα Τσιμίκα! Ίσως έτσι δημιουργηθεί χώρος για να "λάμψει" και το έτερο μεγάλο ταλέντο των Ερυθρολεύκων στη θέση του αριστερού μπακ, ο Τόλης Αποστολόπουλος.



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Μεταγραφές Μαρινάκη για Ευρωπαϊκό - Εντεταλμένοι και Ολυμπιακάρες για Μαρτίνς - Αυτοί φεύγουν"!
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags