Facebook Pixel Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: "‘Εκοψε" Μιλόγεβιτς ο Αλαφούζος - Ο Κομπότης… έστειλε στον ΠΑΟ Γιοβάνοβιτς - Φέρνει και στόπερ!
Ποδόσφαιρο
| 2022-05-19 16:58:00

"Έκοψε" Μιλόγεβιτς ο Αλαφούζος - Ο Κομπότης… έστειλε στον ΠΑΟ Γιοβάνοβιτς - Φέρνει και στόπερ!

Οι Μιχείες
"Έκοψε" Μιλόγεβιτς ο Αλαφούζος - Ο Κομπότης… έστειλε στον ΠΑΟ Γιοβάνοβιτς - Φέρνει και στόπερ!

Η ατάκα για... σκουπιδιάρη στην ΑΕΚ και η απόφαση που έγραψε ιστορία! Πώς και γιατί δεν κατέληξε στον Βλάνταν Μιλόγεβιτς ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού πέρυσι, παρότι δύο φορές συναντήθηκε μαζί του και ο ρόλος του Γιάννη Κομπότη στον σχεδιασμό της φετινής ομάδας του Τριφυλλιού, αλλά και της επόμενης.
 

Όταν ο Αλαφούζος "έκοψε" τον Μιλόγεβιτς & ο Κομπότης του "εστειλε" τον Γιοβάνοβιτς! Ο Ευάγγελος Μίχος παρουσιάζει στο Sportodg.gr όλο το παρασκήνιο για τους δύο Σέρβους προπονητές και τον τρόπου κατέληξαν στον πράσινο και στον κιτρινόμαυρο πάγκο αντίστοιχα.

Και πώς το… αφεντικό του Λεβαδειακού, ετοιμάζεται να κάνει την πρώτη μεταγραφική για την επόμενη σεζόν στο Τριφύλλι;

1/ΜΙΛΟΓΕΒΙΤΣ:  μόλις χθες ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την συμφωνία με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς για την ανανέωση της συνεργασίας τους μέχρι το 2024. Βέβαια αυτή είχε "κλειδώσει" εδώ και σχεδόν 1, 5 μήνα άσχετα  αν - με επιθυμία βασικά του Σέρβου κόουτς - την "κρατούσαν". Και όμως, πριν απο ένα χρόνο ο 60χρονος προπονητής θα μπορούσε να μην είχε καν συζητήσει με τον Αλαφούζο για να αναλάβει. Κι αυτό αφού ο "Μίστερ Σκάι" είχε πάει πρώτα στον,  επίσης Σέρβο, Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Σύμφωνα δε με τον μανατζερικό μυθο προηγήθηκαν τουλάχιστον 2 ραντεβού του Αλαφούζου με τον Μιλόγεβιτς. Με τον τελευταίο όμως, παρότι αρχικά είχε κάνει καλή εντύπωση στον "Μίστερ Σκάι" στην πορεία/κουβέντα όμως, κόπηκε. Για κάποιους η επιμονή του Μιλόγεβιτς να εξιστορεί στον Αλαφούζο πως πήρε τα πρωταθλήματα με τον Ερυθρό Αστέρα, προκειμένου να τον πείσει πως μπορούσε να το κάνει και στον Παναθηναϊκό με 4-5 μεταγραφές τύπου... Μάριν, ήταν που τον "έκαψαν"!

2/ΓΙΟΒΑΝΟΒΙΤΣ: κάπως έτσι...άνοιξε ο δρόμος για την επιλογή του Ιβάν στον Παναθηναϊκό αλλά και για να πάει στην ΑΕΚ ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς! Ο Γιάννης Κομπότης, που λειτουργεί εδώ και σχεδόν μια 2ετία ως ποδοσφαιρικός σύμβουλος του Γιάννη Αλαφούζου, ήταν αυτός ουσιαστικά που του εισηγήθηκε τον Ιβάν ΓΙοβάνοβιτς για προπονητή. Ο Κομπότης αφού μέτρησε ιδιαίτερα και την γνώμη δυο γνωστών του/έμπειρων Ελλήνων ατζέντηδων που ξέρουν πολύ καλά τον Γιοβάνοβιτς παρότι δεν τον εκπροσωπούν, έκανε την πρότασή του στο  αφεντικό του "τριφυλιού". Και για καλό του Παναθηναϊκού αυτός τον άκουσε και έγινε...μάγκας με τον συμπαθέστατο/κανονικό προπονητή (και για το επίπεδο του εν λογω κλάμπ) Γιοβάνοβιτς, του οποίου  ήταν πέρα για πέρα δίκαιη η ανανέωση του συμβολαίου του. Αυτή που την πάτησε - εκ των αποτελεσμάτων - ήταν η ΑΕΚ με τον Μιλόγεβιτς (επιλογή Μελισσανίδη - Γιάννη Παπαδόπουλου), ο οποίος δεν άντεξε το "νοσηρό περιβάλλον" και την έκανε απο τα Σπάτα πριν προλάβει κάν την ...παρέλαση. Γιατί όπως πολύ σωστά είπε πρόσφατα και ο Ντέμης Νικολαίδης, είναι τέτοιο το περιβάλλον στην ΑΕΚ που ακόμη και ο Μουρίνιο να ερχόταν για προπονητής θα απαξιωνόταν!

3/ΑΕΚ: προπονητικά την είχε απασχολήσει στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Όχι τόσο επι της ουσίας  την περασμένη άνοιξη όσο επι Ίλια Ιβιτς. Βέβαια τότε ο Σέρβος κόουτς δεν είχε ... ξεμπλέξει με το συμβόλαιο που είχε στα Η.Α.Ε. Πάντως και πριν απο ένα χρόνο, όταν έπεσε στο... τραπέζι της ΑΕΚ ( μετά το "ακυρο" απο Λουτσέσκου) πως κυκλοφορεί ελεύθερος ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, κάποια "κιτρινόμαυρη" ψυχή με μεγάλη πειθώ στο αφεντικό, τον είχε αποκαλέσει "παρωχημένο και "σκουπιδιάρη" (το τελευταίο του το είχαν βγάλει στην Κύπρο λόγω του...μαλλιού). Ήταν ο ίδιος που φρόντισε να επισπευτεί το deal με Μιλόγεβιτς, στο οποίο άλλωστε συμμετείχε...

4/BOΥΡΟΣ: έκανε μια σπουδαία σεζόν με τον ΟΦΗ, με τον οποίο έχει συμβόλαιο ως το 2023. Εχει προταθεί και φαίνεται πως απασχολεί τον Παναθηναϊκό, που θα πρέπει να κινηθεί για αντικαταστάτη του Σάρλια, ο οποίος όπως εχουμε αποκαλύψει θα αποχωρήσει το καλοκαίρι. Ο Βούρος που είναι προϊόν του Ολυμπιακού, στο παρελθόν για 6 μήνες είχε αγωνιστεί ως δανεικός στον Λεβαδειακό του Γιάννη Κομπότη. ¨Οπως είχε πάει - μετά τον Ολυμπιακό - και στον ΑΠΟΕΛ αλλά με προπονητή τον Γιώργο Δώνη (και όχι τον Γιοβάνοβιτς). Εκτός απο στόπερ μπορεί να παίξει και δεξιός μπακ ενώ στην μανατζερική πιάτσα το θεωρούν δεδομένο πως προτάθηκε στους "πράσινους" με την σφραγίδα του Γιάννη Κομπότη. Άλλωστε και ο εκπρόσωπός του διαχρονικά έχει πολύ καλή σχέση με το αφεντικό του Λεβαδειακού. Ο Πραξιτέλης Βούρος είναι και στα υποψιν του Γκους Πογιέτ για τις μελλοντικές κλήσεις της εθνικής Ελλάδας...

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα Καρεπτόπουλου για Μάνταλο και ελληνική ομάδα!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags