Facebook Pixel ΠΑΟΚ: "Αυτούς ζήτησε ο Λουτσέσκου - Τέλος τα συμβόλαια εκατομμυρίου - Ανακοίνωση για Νέα Τούμπα"
Ποδόσφαιρο
| 2022-05-24 17:32:00

"Αυτούς ζήτησε ο Λουτσέσκου - Τέλος τα συμβόλαια εκατομμυρίου - Ανακοίνωση για Νέα Τούμπα"

του Γιώργου Κτενά
"Αυτούς ζήτησε ο Λουτσέσκου - Τέλος τα συμβόλαια εκατομμυρίου - Ανακοίνωση για Νέα Τούμπα"

Λημνιός, Κοτάρσκι, ανανεώσεις και αποχωρήσεις. Μεγάλες αλλαγές! Ποιους θέλει να κρατήσει στην ομάδα ο Ρουμάνος προπονητής, ποιες μεταγραφές θα γίνουν μέχρι τέλη Ιουνίου και οι εξελίξεις στο γηπεδικό. Όλες οι απαντήσεις στο Sportdog.gr

Σε όλα τα τελευταία νέα της επικαιρότητας του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε ο ρεπόρτερ του Δικεφάλου Θοδωρής Χαστάς. Από την οριστική αποχώρηση των Αλέξανδρου Πασχαλάκη και Φερνάντο Βαρέλα, μέχρι την επιθυμία του Ραζβάν Λουτσέσκου για την επιστροφή του Δημήτρη Λημνιού.

Όλες οι απαντήσεις για την επικαιρότητα των θεσσαλονικέων είναι μόνο εδώ.

"Δύσκολο έργο ο Λουτσέσκου - Ειλημμένη η απόφαση για το αντίο - Αυτός θα αποκτηθεί"

Θοδωρή, πώς θεωρείς ότι θα πρέπει να είναι η επόμενη μέρα στον ΠΑΟΚ, σε μια ακόμα σεζόν που κεφαλαιοποιήθηκε η καλή παρουσία τής ομάδας τα τελευταία αρκετά χρόνια;

"Δυστυχώς ή ευτυχώς, ο κύκλος σημαντικού μέρους του ρόστερ έχει κλείσει και έχει ήδη ξεκινήσει η προσπάθεια ανανέωσης σε πρόσωπα και ηλικίες. Κάπου εκεί είναι που πρέπει να γίνει η σωστή διαχείριση έτσι ώστε η μετάβαση να είναι ομαλή και όχι απότομη. Εκ των πραγμάτων θα υπάρξουν σημαντικές διαφοροποιήσεις στο βασικό σχήμα και ο Ράζβαν Λουτσέσκου θα έχει το δύσκολο έργο να μοντάρει τα κομμάτια. Στόχος του κλαμπ είναι να έχει έτοιμο το ρόστερ στο 90% μέχρι τα τέλη Ιουνίου, όταν θα ξεκινά το βασικό στάδιο προετοιμασίας της. Άλλωστε οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις θα ξεκινήσουν νωρίς".

Μπορούμε να πούμε ποιοι ποδοσφαιριστές φεύγουν δεδομένα από τον Δικέφαλο και ποιοι μένουν ή θα γίνει προσπάθεια για να συνεχίσουν;

"Δεδομένο δεν ήταν και δεν είναι τίποτα στον ΠΑΟΚ, μέχρι να πέσουν οι υπογραφές. Πάντως οι αποφάσεις για τον Πασχαλάκη και τον Βαρέλα ήταν ειλημμένες και επισημοποιήθηκαν με το “αντίο” και το “ευχαριστώ” του Ιβάν Σαββίδη για την προσφορά τους στην ομάδα. Από εκεί και πέρα, οι υπόλοιπες περιπτώσεις παραμένουν ρευστές. Υπάρχει επιθυμία του Λουτσέσκου να παραμείνουν για έναν χρόνο ακόμα οι Μπίσεσβαρ και Κρέσπο, υπάρχουν ήδη συζητήσεις για αυτό και το θέμα θα κριθεί στο οικονομικό. Ο Σβαμπ είναι στον “αέρα” και η διαπραγμάτευση θα ξεκινήσει από την αρχή. Η παραμονή του Ζίβκο Ζίβκοβιτς θα εξαρτηθεί από τις κινήσεις του Μπότο για τερματοφύλακα, αλλά είναι δύσκολη. Από τους δανεικούς, ο Σάστρε θα αποκτηθεί, για τους Μιτρίτσα-Άκπομ δεν υπάρχει κάτι ακόμα. Ο Βιεϊρίνια είναι μια ξεχωριστή περίπτωση, ο εμβληματικός αρχηγός λογικά θα είναι για μια ακόμα χρονιά στο ρόστερ καθώς βοηθάει σε πολλούς τομείς".

"Θέλει Λημνιό ο Λουτσέσκου - Όχι άλλα συμβόλαια 1 εκατ.  - Η αλήθεια για το γήπεδο"

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι θα αλλάξει, κατά πάσα πιθανότητα, το 1/4 του ρόστερ - Άρα μιλάμε για 7-8 ποδοσφαιριστές που θα έρθουν και θα φύγουν. Σε ποιες θέσεις θα έρθουν ποδοσφαιριστές; Ξέρουμε ονόματα - Για παράδειγμα ακούγεται του τερματοφύλακα Κοτάρσκι.

"Το ενδιαφέρον για τον Κοτάρσκι είναι υπαρκτό και χρονολογείται εδώ και πολλές βδομάδες. Ο παίκτης δείχνει θετικός αλλά έχει συμβόλαιο με τον Άγιαξ, οπότε πρέπει να υπάρξει συμφωνία με την ομάδα του. Υπάρχουν κι άλλες λύσεις που έχουν εντοπιστεί σε ηλικίες παραπλήσιες με του Κοτάρσκι. Κάτι το οποίο είναι εντός της νέας ηλικιακής πολιτικής του ΠΑΟΚ αλλά νομίζω εκτός λογικής για την συγκεκριμένη θέση. Θα φανεί όμως στην πράξη. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν οι προφορικές συμφωνίες με τους Κουαλιάτα και Νέσμπεργκ που θα καλύψουν θέσεις επιτελικού μέσου και αριστερού στόπερ. Άλλωστε ο Μιχαηλίδης θα μπει ξανά μετά την έναρξη της νέας σεζόν. Επιπλέον, ο ΠΑΟΚ χρειάζεται απαραίτητα αριστερό μπακ και εξτρέμ. Ο Λημνιός είναι στα “θέλω” του Λουτσέσκου. Οι υπόλοιπες θέσεις θα εξαρτηθούν και από τις αποχωρήσεις."

Το πλάνο αναφέρει ότι θα είναι έτοιμη η ομάδα μέχρι τέλη Ιουνίου κατά 90% - Το θεωρείς εφικτό; Σε ποιες θέσεις θα δοθούν συμβόλαια 1 εκατ. ευρώ, άρα μπορεί να υπάρξει καθυστέρηση με τις διαπραγματεύσεις κ.λπ.

Ανέφερα και πριν από το 90% αποτελεί επιθυμία των ανθρώπων του ΠΑΟΚ αλλά σε ένα μεταγραφικό παζάρι δεν είναι τόσο εύκολο. Εγώ και με το 70% θα είμαι ικανοποιημένος. Νέα συμβόλαια του εκατομμυρίου -εκτός από αυτά που ήδη υπάρχουν - δεν προβλέπονται μέχρις ώρας. Η λογική είναι πιο νεαροί, πιο συμμαζεμένα συμβόλαια, προοπτικές μεταπώλησης. Επειδή όμως χρειάζονται και οι πιο πρωτοκλασάτοι, δεν αποκλείω να γίνει μια τέτοια κίνηση. Και σε αυτό θα παίξουν ρόλο πιθανές αποχωρήσει".

Τέλος, στο θέμα του γηπέδου, που είναι έργο πνοής για την επόμενη μέρα του συλλόγου, μπορούμε να πούμε τίποτα;

"Οι πληροφορίες λένε ότι από μέρα σε μέρα θα δημοσιευτεί επιτέλους το Προεδρικό Διάταγμα που θα καθορίζει όλα όσα θα γίνουν για την Νέα Τούμπα. Με βάση το προσχέδιο που έχει στα χέρια του ο ΠΑΟΚ, το κείμενο περιλαμβάνει όλα τα συμφωνημένα θέματα, οπότε κατόπιν η μπάλα περνάει στον σύλλογο. Θα ανακοινωθεί η κατασκευαστική εταιρία που θα αναλάβει το έργο, θα αποφασιστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες μέσα από την οικογένεια του Δικέφαλου. Πάντως η σεζόν θα ξεκινήσει για τον ΠΑΟΚ με έδρα την Τούμπα. Αν όλα κυλήσουν ομαλά, γιατί υπάρχει πάντα και η μετεγκατάσταση στο Καυτανζόγλειο, οι εργασίες θα ξεκινήσουν με το νέο έτος".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πάγωσαν στον ΠΑΟΚ - Από εκεί έχει πρόταση 1,8 εκατομμύρια ο Πασχαλάκης

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags