Facebook Pixel Ολυμπιακός: Από την εντατική και το τεχνητό κώμα… στον Ολυμπιακό - Νέα μεταγραφή Καρεμπέ και Μοντέστο
Ποδόσφαιρο
| 2022-05-25 18:30:00

Από την εντατική και το τεχνητό κώμα… στον Ολυμπιακό - Νέα μεταγραφή Καρεμπέ και Μοντέστο

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Από την εντατική και το τεχνητό κώμα… στον Ολυμπιακό - Νέα μεταγραφή Καρεμπέ και Μοντέστο

Ο υψηλόσωμος μπακ-χαφ, η περιπέτεια της υγείας του και το scouting. Ποιος είναι ο άσος της Μονπελιέ που βρίσκεται στην ερυθρόλευκη λίστα για την ενίσχυση στην άμυνα. Καλύπτει όλη την πλευρά και... βγάζει ποιότητα.

Το συμβόλαιό του με τη γαλλική Μονπελιέ λήγει στο τέλος της σεζόν και δημοσιεύματα από τις αρχές Απριλίου έλεγαν, ότι ο Ζουνιόρ Σαμπιά δεν θα παραμείνει εκεί. Τις τελευταίες ημέρες το όνομα του 25χρονου Γάλλου δεξιού μπακ βρέθηκε στο επίκεντρο της «ερυθρόλευκης» επικαιρότητας. Εξάλλου ο Ολυμπιακός ψάχνεται για την ενίσχυση στο δεξί άκρο της άμυνας, όπου αναμένονται προσθαφαιρέσεις, με το όνομα του Τζορτζ Μπάλντοκ να φιγουράρει πολύ ψηλά.

Συν τοις άλλοις, το γεγονός, ότι η ομάδα του Πειραιά έχει άκρες στη Γαλλία, σε μία αγορά που την ξέρει καλά και έχει δικαιωθεί με αρκετές μεταγραφές τα προηγούμενα χρόνια, λόγω Καρεμπέ και Μοντεστό, ήταν αρκετό για να γίνει ο Σαμπιά πρωτοσέλιδο στον «ερυθρόλευκο Τύπο». Δύο χρόνια πριν όμως τέτοια εποχή, το όνομα του ποδοσφαιριστή έπαιζε στην πρώτη γραμμή των γαλλικών ΜΜΕ εξαιτίας της περιπέτειάς του με τον κορωνοϊό.

Η σοβαρή περιπέτεια με κορωνοϊό

Τον Απρίλιο του 2020, την περίοδο που όλη η υφήλιος βρισκόταν σε καθεστώς αυστηρού lockdown, εξαιτίας της έξαρσης των κρουσμάτων του κορωνοϊού, την εποχή που αυτή η απειλή φάνταζε πρωτόγνωρη για την ανθρωπότητα, ο Ζουνιόρ Σαμπιά ήταν από τα πρώτα θύματα του φονικού ιού σε μία σεζόν που μέχρι να ασθενήσει μετρούσε 22 συμμετοχές με ένα γκολ και μία ασίτ.

Σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο, παρουσίασε ο μέσος της Μονπειλιέ αρχικά είχε συμπτώματα γαστρεντερίτιδας. Έκανε το τεστ και βγήκε αρνητικό. Στη συνέχεια όμως παρουσίασε έντονα συμπτώματα δύσπνοιας και πήγε στο νοσοκομείο για τις απαραίτητες εξετάσεις. Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και μπήκε σε Μονάδα Εντατική Θραπείας. Διασωληνώθηκε και μετά από μερικές ημέρες, στις 26 Απριλίου βγήκε από το τεχνητό κώμα, όταν πλέον μπορούσε να αναπνεύσει χωρίς μηχανική υποστήριξη και στις αρχές του Μαΐου πήρε εξιτήριο.

Ο νεότερος επαγγελματίας στη Νιορτ

O Σαμπιά γεννήθηκε στη Λιόν στις αρχές του φθινοπώρου του 1996 από γονείς με καταγωγή από τη Δημοκρατία της Κεντρικής Αφρικής. Το 2013 εντάχθηκε στις Ακαδημίες της Νιόρτ και έναν χρόνο μετά ανέβηκε στην πρώτη ομάδα υπογράφοντας επαγγελματικό συμβόλαιο. Το ντεμπούτο του ως επαγγελματίας το έκανε στην ήττα 1–0 από την Ντιζόν. Έτσι σε ηλικία 18 ετών και 5 ημερών, έγινε ο νεότερος παίκτης που έπαιξε σε ματς του συλλόγου.

Το 2017 δόθηκε δανεικός στη Μονπελιέ, η οποία απέκτησε τα δικαιώματά του το επόμενο καλοκαίρι πληρώνοντας 2 εκατ.Ευρώ για να τον κάνει κάτοικο του «Σταντ ντε λα Μοσσόν». Εκεί την πρώτη σεζόν κατέγραψε 32 εμφανίσεις με μία ασίστ, τη δεύτερη (μέχρι να σταματήσει οριστικά το πρωτάθλημα λόγω της πανδημίας) 25 συμμετοχές με 2 γκολ και μία ασίστ, την τρίτη 41 παιχνίδια με 1 γκολ και 6 ασίστ και την τελευταία 33 ματς με 1 γκολ.

Είναι περισσότερο μπακ-χαφ

Την τελευταία χρονιά όμως δεν ήταν βασική επιλογή! Ήταν το τελευταίο έτος του συμβολαίου του. Ο παίκτης έβγαζε τάσεις πως ήθελε μια ανανέωση και νέα πρόκληση στην καριέρα του. Είναι ύψους 1,85 αρκετά ψηλό παιδί για τη θέση που αγωνίζεται.

Όσοι παρακολουθούν τη Μονπελιέ, έχουν να πουν, ότι δεν ήταν το κλασικό δεξί μπακ, αλλά ήταν περισσότερο, μπακ-χαφ. Και αυτό γιατί η ομάδα έπαιζε με τριάδα στην άμυνα. Σε αυτό το σχήμα, ο Σμαπιά ξελάσπωσε αρκετές φορές την ομάδα του, δείχνοντας, ότι ταιριάζει σε τέτοια διάταξη. Επιθετικά πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που χωρίς αμφισβήτηση ξέρει μπάλα, έχει διεισδύσεις και είτε κάθετες είτε από τα άκρα. Είναι δηλαδή ένας αμυντικός προικισμένος σωματικά που έχει ποιοτικά χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Ρίχνει τα τσιμέντα" ο Μαρινάκης - "Κοιτάζει" μπάκαρο από την Μπάγερν Μονάχου!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags