Facebook Pixel ΑΕΚ: Το μεγάλο λάθος Παπαδημητρίου με Μελισσανίδη - Αφήνει Αλμέιδα και έξι 11αδατους - Ποιοι τον... έφαγαν
Ποδόσφαιρο
| 2022-05-27 23:31:00

Το μεγάλο λάθος Παπαδημητρίου με Μελισσανίδη - Αφήνει Αλμέιδα και μισή 11αδα - Ποιοι τον... έφαγαν

Οι Μιχείες
Το μεγάλο λάθος Παπαδημητρίου με Μελισσανίδη - Αφήνει Αλμέιδα και μισή 11αδα - Ποιοι τον... έφαγαν

Πόλεμος, αποτυχία και τι έγινε με Λουτσέσκου, Μιλόγεβιτς, Γιαννίκη. Ο Ευάγγελος Μίχος παρουσιάζει όλο το παρασκήνιο με τις τελευταίες εξελίξεις στην Ένωση. Πώς έφτασε ο ιδιοκτήτης στην απόλυση μόνο του Γιάννη Παπαδημητρίου και όχι του Παναγιώτη Κονέ, τι του χρεώνουν και τι δεν του αναγνωρίζουν και η... αναβάθμιση του Νίκου Γεωργέα που απέτυχε! Για ποιους λόγος φεύγουν και οι Βούλγαρης - Παναγιωτάρας;

Ο Γιάννης Παπαδημητρίου ήταν αυτός που τίμησε την...παράδοση Μελισσανίδη τα τελευταία χρόνια στην ΑΕΚ, να αλλάζει σαν τα πουκάμισα του εκτός απο τους προπονητές και του τεχνικούς διευθυντές. Με τον "Παπ" να έχει την τύχη των Ιβιτς/Λυμπερόπουλου/Ματιάσεβιτς/Μαϊστόροβιτς/Μιλοβάνοβιτς. 

Βέβαια ο Παπαδημητρίου δεν ήταν ο μοναδικός που "παύθηκε" Παρασκευιάτικα αλλά αναμφισβήτητα πρόκειται για το πιο ηχηρό όνομα και ο μοναδικός απο την 3άδα των Παπαδόπουλου - "Παπ" - Κονέ, των οποίων την απομάκρυνση οι Οργανωμένοι είχαν απαιτήσει απο τον ιδιοκτήτη τις "κιτρινόμαυρης" ΠΑΕ.

Μάλιστα ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής της ΑΕΚ δεν βρέθηκε καν στα Γραφεία της ΠΑΕ στο ΟΑΚΑ για να ακούσει την "απόλυσή" του, αλλά αυτή έγινε τηλεφωνικά. Ίσως να έπαιξε ρόλο πως έπεσε ξανά (για 4η φορά) θύμα του κορωνοϊού!

Πάμε τώρα  στο ζουμί εν αναμονή και της ανακοίνωσης του αντικαταστάτη του (θα είναι ο Μαιστόροβιτς, ο Μάριτς ή κάποιος άλλος)...

1/ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: αποτελεί παρελθόν απο την ΑΕΚ, με απόφαση Δημήτρη Μελισσανίδη. Του οποίου άλλωστε προσωπική επιλογή αποτέλεσε πρίν απο 14 μήνες, όταν είχε ακούσει - απο τον έμπιστο φίλο του Χρήστο Πανόπουλο - τα καλύτερα για τον πρώην αθλητικό διευθυντή της Ξάνθης. Ο Ευβοιώτης  ξεκίνησε αρχικά ως Διευθυντής της Ακαδημίας της ΑΕΚ ενώ μετά την αποτυχία της ομάδας για την σεζόν 2020-21, αναβαθμίστηκε σε εκτελεστικό διευθυντή της. 

Η αλήθεια είναι πώς τόσο στο εσωτερικό του κλάμπ απο τα διάφορα στελέχη, όσο και στα ΜΜΕ απο τους ρεπόρτερ, δεν έτυχε (σχεδόν της παραμικρής) συμπάθειας. Κυρίως δε, αντιμετωπίστηκε απο την πρώτη του ημέρα με υπερβολική δυσπιστία και προκατάληψη σαν ξένο σώμα με την ΑΕΚ, παρότι λίγοι γνώριζαν πως απο μικρό παιδί ήταν οπαδός της (οικογενειακά)!

2/ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: για το ... τέλος του απο την ΑΕΚ, τουλάχιστον αυτοί που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις, θεωρούν πως καταλυτικό ρόλο διαδραμάτισε ο Γιάννης Παπαδόπουλος! Για να μην  του δώσει ο Μελισσανίδης και μια "δεύτερη ευκαιρία" - διαχειριζόμενος και μια δεύτερη σεζόν, όπως δηλαδή φέρεται να ζήτησε από το αφεντικό ο Παπαδημητρίου μετά το  "κάζο" στο "Βικελίδης", την προτελευταία αγωνιστική των πλέι οφ.

Λέγεται πως το τελευταίο τρίμηνο, βασικά μετά το "φάγωμα" του Βασίλη Δημητριάδη (το οποίο δικαίως χρεώθηκε στον Γιάννη Παπαδημητρίου), το δεξί χέρι του Μελισσανίδη ή αλλιώς ο "αντιαυτού" του ιδιοκτήτη (που είναι ο "τελικός αποφασίζων") του έκανε "πόλεμο"!

Απο εκεί και πέρα βεβαίως μιλάμε για μια ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΉ ΑΠΟΤΥΧΙΑ της ομάδας, που κατέληξε να μείνει και εκτός Ευρώπης, η οποία ασφαλώς/ΔΙΚΑΙΩΣ και τον "στιγμάτισε" ( λιγότερο τον Κονέ). Με τόσες και τέτοιες μεταγραφές, με αυξημένο μπάτζετ, με ...με... με...

3/ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: όσο κι αν φανεί παράδοξο, κόντρα στην δεδομένη αποτυχία του, ο Γιάννης Παπαδημητρίου αφήνει στην ΑΕΚ μια προίκα απο παίκτες που είτε  αναβάθμισαν συγκεκριμένες θέσεις του ρόστερ, είτε μπορεί να στηριχθεί πάνω τους ο νέος κόουτς για να την κάνει ξανα ομάδα/γκρούπ με πλάνο κι αρχές (τουλάχιστον σύμφωνα με την πρώτη αξιολόγηση που έκανε ο Αλμέιδα).

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Τσιτσάν Στάνκοβιτς, με τον Παπαδημητρίου να πηγαίνει στοχευμένα  στην αγορά πρωτοκλασάτου τερματοφύλακα. Ήταν ο πρώτος στον Οργανισμό της ΑΕΚ, μετά απο χρόνια, που ανέλαβε να κάνει υπόδειξη για την απόκτηση τερματοφύλακα με λεφτα που συνήθως δίνονταν για επιθετικό. Όταν θυμίζω, μόλις της προηγούμενη σεζόν, ο Χρυσόστομος Μιχαηλίδης είχε πείσει τον Μελισσανίδη (μετά την πώληση Μπάρκα) πως η ΑΕΚ θα μπορούσε να πορευτεί με τον Τσιντώτα βασικό τερματοφύλακα, με τα γνωστά ολέθρια αποτελέσματα.

Επιλογές Παπαδημητρίου ήταν και οι Τσούμπερ, Αμραμπατ, Μοχαμάντι, Ρότα, Κριχόβιακ. Όπως, για παράδειγμα, δεν αντέδρασε αλλά συμφώνησε παρότι είχε διαφορετική άποψη/εκτίμηση όταν αποκτήθηκαν οι Βρανιες/Τζαβέλας αντί πρωτοκλασάτου στόπερ...

4/ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: ενώ ήθελε - και προσπάθησε πολύ - για να φέρει αρχικά Λουτσέσκου και μετά  Ρεμπρόφ, συμβιβάστηκε με την επιλογή Μιλόγεβιτς (δεν βρέθηκε καν στο τελικό ραντεβού, με Μελισσανιδη/Παπαδόπουλο και τον Σέρβο) ενώ δεν όρθωσε το ανάστημα του να διαφωνήσει στην επιλογή Γιαννίκη (σύμφωνα με τον αστικό μύθο την έμαθε εκ των υστέρων απο το αφεντικό), η οποία ουσιαστικά ακύρωσε ό,τι καλό είχε κάνει στο κομμάτι των μεταγραφών και του team spirit. 

Στο δια ταύτα αυτό έμελλε να του στοιχίσει και την θεση του. Γιατί ενδεχομένως αν ειχε τα αντανακλαστικά ή τα... γκατς να διαφωνήσει τότε με την τραγική προπονητική επιλογή των Μελισσανιδη - Γιάννη Παπαδόπουλου, ακόμη κι αν προσωρινά έμπαινε στο περιθώριο, θα δικαιωνόταν στην πορεία ή το λιγότερο δεν θα έριχνε την αξία της μετοχής του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. 

Το δεύτερο και μεγαλύτερο παράδοξο είναι πως μετά απο όλα αυτά εμπιστεύτηκαν το κριτήριο του Παπαδημητρίου για να επιλέξει ή έστω να προκρίνει την λύση του προπονητή, φέρνοντας  αυτός τον Ματίας Αλμέιδα (μετά τις αρνήσεις των Σάντος, Γκαρσία κ.α.)!!! 

Κι ενώ κάποια στιγμή  πίστεψε πώς λόγω Αλμέϊδα  θα μπορούσε να διασωθεί, δυο ημέρες πριν από την άφιξη του Αργεντινού κόουτς στην Αθήνα για μόνιμη εγκατάσταση, ο Μελισσανίδης τελείωσε τον Παπαδημητρίου χωρίς να του δώσει κάν την εναλλακτική να μείνει διευθυντής της Ακαδημίας (όπως γραφόταν). Το τάιμινγκ μάλλον παραπέμπει σε στεγνό καθάρισμα του. Τι, όχι;

5/ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ:  παραδόξων συνέχεια με την υπόθεση "αποκεφαλισμού" του απο την ΑΕΚ, είναι πως ενώ σε ολες τις αποφάσεις εμφανιζόντουσαν να τις παίρνουν απο κοινού με τον Παναγιώτη Κονέ, αυτός θεωρήθηκε οικτρά αποτυχημένος και πλήρωσε το μάρμαρο/ απομακρύνθηκε ενω ο Κονέ (όπως φαίνεται) διασώνεται. Οι κακές "κιτρινόμαυρες" γλώσσες  βέβαια δίνουν την εξήγηση πως ο Κονέ είναι προστατευόμενος του Γιάννη Παπαδόπουλου και θεωρείται λιγότερο..."επικίνδυνος".

6/ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: παράδοξο Νο 4, αν δεν έχασα το μέτρημα, είναι πως ενω ως Διευθυντής της Ακαδημίας της ΑΕΚ, με σημαντικές παρεμβάσεις το περασμένο καλοκαίρι/συνεχή παρουσία σε όλα τα παιχνίδια κάθε ηλικιακής ομάδας της στην διάρκεια της σεζόν/δυο πλασαρίσματα - για πρώτη φορά στην ιστορία της - στα φαιναλ φορ της Κ17 και της Κ15 , ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΕ η επιτυχία!!

Αντιθέτως ...πιστώθηκε  στον Νίκο Γεωργέα με την αναβάθμισή/ανέβασμά του στην πρώτη ομάδα (κάτι σαν τιμ μανατζερ). Όταν ο Γεωργέας (ΑΕΚfamily, όπως λέει και μια πνευματώδης ψυχή, αγαπημένος του αφεντικού απο την εποχή που πήγε μάρτυρας για το ...Ολυμπιακός-Βέροια) ήταν κι αυτός υπεύθυνος του τέλματος της Ακαδημίας τα προηγούμενα χρόνια (ως διοικητικός της υπεύθυνος). Με αποκορύφωμα το οτι έφυγαν οι Δαρβίρας, Μουζακίτης,Αποστόλου ελεύθεροι δελτίων (δεν τους είχε κάνει) σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Για τους...αδαείς,  θεωρούνται από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Ελλάδα στην ηλικία τους και οι τρεις διεθνείς...

7/ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΑΣ: μετα απο 8 χρόνια  - με κενό ενός έτους - σήμανε και το δικό του τέλος εποχής στην ΑΕΚ.  Η δυναμική που απέκτησαν οι  Οφρυδόπουλος - Κυριακιδης στον Οργανισμό (ο πρώτος ανανέωσε για 2 χρόνια ως κόουτς της ΑΕΚ Β ενώ ο άλλος πάει στην Ακαδημία) ,μαζί με διάφορα "γκοσιπ" που μεταφέρθηκαν στην ηγεσια πως γκρίνιαζε ως αδικημένος, επειδή δεν επιλέχθηκε αυτός ως υπηρεσιακός στην πρώτη ομάδα αντί του Σωκράτη, ουσιαστικά τον έθεσαν εκτός οργανισμού.

8/ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ: επέστρεψε στην ΑΕΚ ως πρώτος γυμναστής επειδή ο Αργυρής Γιαννίκης δεν είχε δικό του τημ αλλά του το έφτιαξαν. Ο Βούλγαρης αποτέλεσε μια διοικητική επιλογή. Πολύ προβεβλημένος αλλά κατά γενική ομολογία με άσχημα αποτελέσματα στην φυσική κατάσταση των "κιτρινόμαυρων".  Αποτέλεσε μέρος του προβλήματος της ομάδας, με την κατάρρευσή της στα δεύτερα ημίχρονα των αγώνων της. Αποχώρησε αλλά  όπως ακούγεται είναι πολύ πιθανό να επιβραβευτεί με πρόταση εκτός ΑΕΚ και σύντομα να βρεθεί σε... νέο πάγκο! Αγαπημένο παιδί του Γκους Πογετ, μην το ξεχνάμε! Προσεχώς, μάλλον , οι ανακοινώσεις...
 



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τον έδιωξε ο Ζήκος από ΑΕΚ, τον παίρνει ο Ολυμπιακός - Δικαίωση Φαν Σχιπ - Ο θείος στον Σασμό!
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags