Facebook Pixel Sportdog.gr | Ντόρκινγκ Γουόντερερς: Η τρίτη ομάδα που άναψαν οι «στάχτες» της Γουίμπλεντον
| 2022-05-31 04:33:00

Ντόρκινγκ Γουόντερερς: Η τρίτη ομάδα που άναψαν οι «στάχτες» της Γουίμπλεντον

Sportdog Team
Ντόρκινγκ Γουόντερερς: Η τρίτη ομάδα που άναψαν οι «στάχτες» της Γουίμπλεντον

Η Γουίμπλεντον χαροπαλεύει στην Πρέμιερ Λιγκ, οι φήμες ενδεχόμενης μετακίνησης στο Μίλτον Κέινς φουντώνουν και οι οπαδοί αντιδρούν, ιδρύοντας την δική τους ομάδα. Ο Μάρκ Γουάιτ αντιδρά, ιδρύοντας την Ντόρκινγκ Γουόντερερς!

Έχετε διαβάσει ουκ ολίγες ιστορίες στην σελίδα μας για το δίπολο Μίλτον Κέινς Ντονς και Γουίμπλεντον. Οι περισσότεροι θεωρείτε ότι η θρυλική «Crazy Gang» συνεχίζεται στις δυο ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ. Παρασκηνιακά όμως, μια ακόμη ομάδα έκανε την εμφάνισή της με εκείνη την αφορμή. Λίγο πριν το νεόπλουτο προάστιο υποδεχθεί τον ιστορικό σύλλογο, στο γειτονικό Ντόρκινγκ τον 17,000 κατοίκων γεννιόταν η ομώνυμη Γουόντερερς.

Βρισκόμαστε στο έτος 1999. Είναι η περίοδος που η Γουίμπλεντον έχει αφήσει τις ένδοξες εποχές του παρελθόντος και κινδυνεύει με άμεσο υποβιβασμό από την Πρέμιερ Λιγκ. Παράλληλα, οι επενδυτές της σημερινής ΜΚ Ντονς, σχεδιάζουν την εξαγορά-μετακίνηση του συλλόγου. Άπαντες θεωρούν την «μετακόμιση» δεδομένη. Παρ’ όλα αυτά, η Γουίμπλεντον σώζει στο «παρά πέντε» την παρτίδα και το όλο σχέδιο αναβάλλεται μέχρι και το 2004. Παράλληλα όμως με τις διοικητικές εξελίξεις, οι οπαδοί ήδη σχεδιάζουν την επόμενη κίνηση. Η δημιουργία της νέας Γουίμπλεντον είναι ήδη στα σκαριά και ο κόσμος της περιοχής πρωτοστατεί. Όλοι, με εξαίρεση έναν νεαρό κύριο ονόματι Μαρκ Γουάιτ.

«Σκεφτόμουν, γιατί να μην αρχίσω κάτι καινούριο κι εγώ; Από την αρχή;», εξομολογείται ο ίδιος στην Guardian. To ίδιο έτος λοιπόν, δημιουργείται μια παρεΐστικη ομάδα μεταξύ 14 φίλων, οι οποίοι αποφασίζουν να κατεβούν στο τοπικό πρωτάθλημα του Κρόουλι. Τα παιδιά «τσοντάρουν» κάθε Σάββατο από πέντε λίρες ο καθένας για να μισθώσουν το δημοτικό πάρκο της περιοχής, στο οποίο βρίσκεται και το Μπιγκ Φιλντ (=μεγάλο χωράφι -στη κυριολεξία-). Μια αχανής έκταση που θυμίζει περισσότερο χωράφι, με δυο εστίες σε κάθε πλευρά.

Διαβάστε τη συνέχεια στο eyap.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags