Facebook Pixel ΑΕΚ: Αυτούς "διώχνουν" από ΑΕΚ Αλμέιδα και Κουχάρσκι - Κλείνει "μεταγραφή" από top κλαμπ της Ευρώπης!
Ποδόσφαιρο
| 2022-05-31 12:22:00

Αυτούς "διώχνουν" από ΑΕΚ Αλμέιδα και Κουχάρσκι - Κλείνει μεταγραφή από top κλαμπ της Ευρώπης!

του Γιώργου Θεοδωράκη
Αυτούς "διώχνουν" από ΑΕΚ Αλμέιδα και Κουχάρσκι - Κλείνει μεταγραφή από top κλαμπ της Ευρώπης!

Απόφαση για... σκούπα στην Ένωση και η μεγάλη κίνηση Μελισσανίδη! Νέος προπονητής, νέος Τεχνικός Διευθυντής και μεγάλες αλλαγές. Αυτό είναι το κλίμα που επικρατεί τις τελευταίες ώρες στους Κιτρινόμαυρους, οι οποίοι περιμένουν τις τελικές "εντολές" των δύο ανδρών για προσθήκες και αποχωρήσεις.

"Tτελειωμένοι" θεωρούνται στην ΑΕΚ τέσσερις παίκτες πριν ακόμα αρχίσει ο Ματίας Αλμέιδα την προετοιμασία, καθώς δεν υπάρχει πρόθεση τόσο από την πλευρά των ποδοσφαιριστών όσο και από την ομάδα για να συνεχίσουν τη συνεργασία τους.

Ο λόγος γίνεται για τους Όγκνιεν Βράνιες, Ναμιέν Λε Ταλέκ, Αλεξάντερ Φράνσον και Καρίμ Ανσαριφάρντ, οι οποίοι απογοήτευσαν τη φετινή αγωνιστική περίοδο και στη διοίκηση έχουν αποφασίσει να μην συνεχίσουν μαζί, για αγωνιστικούς και εξωαγωνιστικούς λόγους.

Ο Βράνιες δεν θύμισε σε κανέναν τον παίκτη που είχαμε δει σε προηγούμενες θητείες του στην ΑΕΚ, αν και οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι ήταν περισσότερο ώριμος όσον αφορά τη συμπεριφορά του. Αγωνιστικά όμως περισσότερο επιβεβαίωσε τα "καμένα λάδια" που είχε πει για αυτόν ο Μελισσανίδης, παρά ότι μπορεί να είναι ο αμυντικός-κολόνα που θα μπει στην Opap Arena...

Ο Λε Ταλέκ είχε έρθει το περασμένο καλοκαίρι με πολλά όνειρα και με ένα πολύ μεγάλο συμβόλαιο, ήταν εισήγηση του Βλάνταν Μιλόγεβιτς αλλά ήδη από την εποχή που ήταν ο Σέρβος προπονητής στην ομάδα, δεν είχε βρει τον ρόλο που περίμεναν όλοι. Παίρνει πάρα πολλά χρήματα για να βρίσκεται στην εξέδρα, υπάρχει ενδιαφέρον από τη Ρωσία και θα γίνει προσπάθεια να χωρίσουν αναίμακτα οι δρόμοι.

Για τον Φράνσον δεν έχουμε να πούμε και πολλά, περισσότερο κατά λάθος από ο,τι φάνηκε ήρθε στην ομάδα, με την Ένωση να ψάχνει… απεγνωσμένα για έναν ακόμα χαφ στη λήξη της μεταγραφικής περιόδου τον Γενάρη.

Τέλος, η περίπτωση του Ανσαριφάρντ είναι ιδιαίτερη, τυπικά δεν υπάρχει κάποιο παράπονο από την ομάδα για τον παίκτη ή το αντίστροφο. Αλλά φαίνεται ότι είναι κοινή επιθυμία για να μην συνεχίσουν μαζί, ενώ ο Αλμέιδα θέλει έναν άλλον επιθετικό δίπλα στον Αραούχο.

Πάντως, καμία αποχώρηση δεν είναι δεδομένη την τωρινή στιγμή, καθώς και οι τέσσερις παίκτες έχουν συμβόλαιο και εδώ θα χρειαστεί η… βοήθεια του Ράντοσλαβ Κουχάρσκι, ο οποίος ήρθε στην ομάδα και με την υπόσχεση πως θα κάνει πωλήσεις, θα αδειάσει το ρόστερ και θα «γλιτώσει» μέχρι και 3 εκατομμύρια ευρώ από παίκτες που δεν υπολογίζονται.

Το… τρέξιμο για το νέο γήπεδο και ο Γκούντγιονσεν

Στην Ελλάδα θα βρεθεί μέσα στις επόμενες ημέρες ο γλύπτης που έχει φτιάξει τον αετό που θα στηθεί στο γήπεδο της Ένωσης, καθώς μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις με την Opap Arena.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι Κιτρινόμαυροι θέλουν να δώσουν εκεί το τελευταίο φιλικό, τον Αύγουστο, πριν από την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου δηλαδή, κάτι που σημαίνει ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα μπουν στο φουλ οι μηχανές προκειμένου να είναι έτοιμα όλα.

Οι πληροφορίες που υπάρχουν, άλλωστε, αναφέρουν ότι η ΑΕΚ θα κάνει προσπάθεια για να παίξει από το πρώτο παιχνίδι της νέας αγωνιστικής περιόδου στο νέο της σπίτι, κάτι που θα δώσει άλλη ώθηση σε ομάδα και οπαδούς.

Για να κλείσουμε το κομμάτι "υποδομές" της ομάδας, δηλαδή ο,τι αφορά πράγματα πέρα από το κομμάτι ρόστερ-προπονητής, το όνομα του Έιντουρ Γκούντγιονσεν βρίσκεται στη λίστα των ανθρώπων της ομάδας ώστε να έρθει και να αναλάβει κάποια θέση στην ΠΑΕ

Υπάρχει έδαφος για να προχωρήσει η συμφωνία, ο παλαίμαχος άσος με θητεία σε τεράστια κλαμπ και αντίστοιχες γνωριμίες που δεν χρειάζονται συστάσεις και μπορεί να γίνει λύση τύπου Φρανσουά Μοντέστο για την Ένωση. Στα 43 του πλέον χρόνια πλέον, εργάζεται τόσο στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ισλανδίας αλλά παράλληλα είναι κι εξωτερικός συνεργάτης της Τσέλσι, με την οποία ως ποδοσφαιριστής μεγαλούργησε, όμως από τις πρώτες συζητήσεις με την Ένωση, έχει ξεκαθαρίσει πως αν του προτείνουν ένα πρότζεκτ που μπορεί να τον "ψήσει", θα έρθει άμεσα στην Ελλάδα.
 


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η πρώτη ακριβή μεταγραφή Νότιγχαμ από Ολυμπιακό - Πώληση κορυφαίου άσου στην ΑΕΚ από Κουχάρσκι! 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags