Τί θα μπορούσε να διαταράξει την ησυχία μίας ήρεμης και ιστορικής πόλης, όπως η Μπάνια Λούκα στη Βοσνία; Τα νερά του ποταμού Βέρμπα ή το θρόισμα των φύλλων από τα δέντρα της «Πράσινης Πόλης», όπως αποκαλείται, εξαιτίας των πάρκων και των λεωφόρων της;

Προς απογοήτευση των ρομαντικών φύσεων, τίποτα από τα δύο δεν μπορεί να διαταράξει την ησυχία όσο ο Όγκνιεν Βράνιες, ο οποιος αναδείχτηκε για μία ακόμα φορά πρωταγωνιστής, αλλά για λάθος λόγους. Όπως σας ενημέρωσε το Sportdog, ο Βόσνιος αμυντικός μπλέχτηκε σε καβγά σε καφετέρια στη γενέτειρά του, Μπάνια Λούκα. Αφορμή για να συμβεί αυτό, αποτέλεσε η συμπεριφορά του σε μια κοπέλα. Επικράτησε ένταση και τελικά ο Βόσνιος ξυλοκοπήθηκε, προσθέτοντας άλλη μία μελανή στιγμή στο βιογραφικό του.

Το περιστατικό σύμφωνα με τις πληροφορίες που μάζεψε το Sportdog έγινε στο κέντρο της Μπάνια Λούκα και συγκεκριμένα στο «JOVA bar», το οποίο βρίσκεται σε ένα τετράγωνο ανάμεσα στη λεωφόρο «Βιντοβντάνσκα» και στη λεωφόρο Βασίλισσα «Πέτρα Καραντορντέβιτσα», το οποίο βρίσκεται λίγα μέτρα πιο μακρυά από το μουσείο της Δημοκρατίας της Σερβίας, το πάρκο Πέταρ Κόσιτς και τον καθεδρικό ναό του Χριστού του Σωτήρος.

Η ΑΕΚ τον κάλεσε σε απολογία για τα όσα του αποδίδονται από δημοσιεύματα τη Βοσνία, με το ρεπορτάζ να υποστηρίζει, ότι υπάρχει ξεκάθαρη αλλαγή στάσης από την Ένωση, η οποία θα είναι άτεγκτη πλέον και σε θέματα πειθαρχίας, αλλά και σε οτιδήποτε δυσφημηστικό για τον σύλλογο. Βέβαια είναι αργά και για την Ένωση, να μαζέψει το... λέρωμα, αφού ο Βράνιες έχει ήδη υποπέσει σε πάμπολλα παραπτώματα που τον βαραίνουν.

Τί να πρωτοθυμηθείς; Το σκάνδαλο με την Καρλέουσα (όταν ήταν στη Άντερλεχτ); Ή το περίφημο πάρτι γενεθλίων, λίγες μέρες πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, τον Οκτώβριο του 2019, (με την ΑΕΚ να χάνει 2-0 με κάκιστη εμφάνιση στο Καραϊσκάκη), στο οποίο πήρε η μπάλα κα τους Λιβάγια, Κρίστισιτς, Ντέλετιτς, Σαμπανάτζοβιτς (τιμωρήθηκαν με πρόστιμο 5000 Ευρώ);

Ξύλο ξανά στη Μπάνια Λούκα

Και όμως η ιστορία του ξυλοδαρμού του Βράνιες στη Μπάνια Λούκα φέρνει στο μυαλό μία άλλη περιπέτεια του Βόσνιου στην πόλη που γεννήθηκε και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα.

Τα ξημερώματα της 20ης Ιουνίου 2020, ο Όγκνιεν Βράνιες μαζί με τον μεγάλο αδελφό του, επίσης ποδοσφαιρστή, Στόγιαν, μπλέχτηκαν σε καβγά, στην πλατεία Κράζινα της Μπάνια Λούκα λίγα μέτρα από τον καβγά που έγινε πρόσφατα . Όπως ανέφεραν δημοσιεύματα τα δύο αδέλφια επιτέθηκαν στον Ντούσαν Κολιένοβιτς (που είναι επίσης ποδοσφαιριστής) και στην κοπέλα του. Οι κατηγορίες που βάρυναν τα αδέλφια Βράνιες αναφέρουν, ότι προκάλεσαν βαριά σωματική βλάβη στην Άνια Τρίτιτς, η οποία βρέθηκε με σπασμένα πλευρά.

Το χρονικό εκείνου του καβγά έγινε ως εξής. Η λογομαχία ξεκίνησε από το καφέ-μπαρ «Agape» (μόνο Αγάπη δεν ήταν τελικά) και τα άναψαν τα αίματα. Ο παίκτης της ΑΕΚ φέρεται να γρονθοκόπησε τον Κομλιένοβιτς, ο οποίος έχασε δύο δόντια από το χτύπημα. Μάλιστα στον τοπικό Τύπο αναφέρεται, ότι το θύμα πέφτοντας από τις σκάλες (κουτρουβαλώντας δηλαδή) κατέληξε από τον δεύτερο όροφο του μαγαζιού στον πρώτο. Η κοπέλα του, Άνια Τρίτιτς, έσπασε δύο πλευρά, όταν μπήκε στη μέση σε μια προσπάθεια να τους χωρίσει. Στην πλατεία Κράζινα όμως το ξύλο συνεχίστηκε.

Οι αδελφοί Βράνιες επιτέθηκαν εκ νέου στον Κομλιένοβιτς, ο οποίος είναι γιος γνωστού τοπικού παράγοντα και του προκάλεσαν επιπλέον τραυματισμούς. Συγκεκριμένα είναι παιδί του πρώην διευθυντή της Αρχής Τοποθέτησης και Χαρτογράφησης της Δημοκρατίας της Σερβίας , Μίλος Κομλιένοβιτς.

Απών ο Βράνιες από τη δίκη

Ο Ντούσαν Κοομλιένοβιτς υπέβαλλε μήνυση κατά των δύο αδελφών και η Επαρχιακή Εισαγγελία της Μπάνια Λούκα δεν ήθελε και πολλά στοιχεία για να επιβεβαιώσει το κατηγορητήριο για τα δύο αδέλφια, τα οποία έπαιξαν ξύλο σε κοινή θέα. Εξέτασε πέντε μάρτυρες και πέντε πραγματογνώμονες, οι οποίοι παρουσίασαν μεγάλο όγκο υλικών αποδεικτικών στοιχείων.

Το κατηγορητήριο επιβεβαιώθηκε και τα δύο αδέλφια οδηγήθηκαν σε δίκη στις 13 Σεπτεμβρίου 2021, με τον Βράνιες και τον αδελφό του να κινδυνεύουν σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα της Βοσνίας, να φάνε φυλακή από ένα έως πέντε χρόνια για την πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης. Στο δικαστήριο της Μπάνια Λούκα, ο Στόγιαν Βράνιες, ο οποίος εκείνη την εποχή ήταν αρχηγός της Μπόρατς, αρνήθηκε την ενοχή του, ενώ ο Όγκνιεν δεν εμφανίστηκε στην ακροαματική διαδικασία, προφανώς, γιατί είχε αγωνιστικές υποχρεώσεις με την ΑΕΚ, η οποία μια μέρα πριν είχε κερδίσει τον Ιωνικό με 3-0 στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον Βόσνιο να αγωνίζεται για 90 λεπτά στην αναμέτρηση του ΟΑΚΑ.

Στη δίκη δόθηκαν νέες λεπτομέρειες για το κατηγορητήριο κατά των αδελφών Βράνιες και αποκαλύφθηκε, ότι ο Όγκνιεν ήταν αυτός που έσπασε τα πλευρά της κοπέλας

Ο δικηγόρος του Βράνιες, Στόγιαν Βουκαΐλοβιτς είπε στο δικαστήριο, ότι «η οικογένεια Βράνιες στοχοποιείται, επειδή είναι γνωστοί και επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, επομένως τα θύματα βλέπουν αυτό ως μια ελπίδα να αποκτήσουν όσο το δυνατόν περισσότερη περιουσία» και πρόσθεσε, ότι η συμπλοκή ήταν μαζική και πως οι συμμετέχοντες το είχαν παραδεχτεί στην κατάθεσή τους αλλά αυτό δεν αναφέρεται στο κατηγορητήριο.

Ερχόμενοι στο σήμερα, ο ποδοσφαιριστής με αναρτήσεις του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης διέψευσε τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα, υποστηρίζοντας, ότι τα ΜΜΕ ασχολούνται με ανοησίες και πως του επισύρουν ψευδείς κατηγορίες επειδή είναι «σαν μπετόν». Όπως λέει όμως και το αρχαίο γνωμικό το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού.