Facebook Pixel Ολυμπιακός - Κώστας Τσιμίκας: Στον... δρόμο του Τσιμίκα ο Ελ Αραμπί - Μεγάλο κέρδος για Ολυμπιακό - Έτσι θα φέρει και Μιλόγεβιτς!
Ποδόσφαιρο
| 2022-06-10 15:48:00

Στον... δρόμο του Τσιμίκα ο Ελ Αραμπί - Μεγάλο κέρδος για Ολυμπιακό - Έτσι θα φέρει και Μιλόγεβιτς!

του Παναγιώτη Νικολάου
Στον... δρόμο του Τσιμίκα ο Ελ Αραμπί - Μεγάλο κέρδος για Ολυμπιακό - Έτσι θα φέρει και Μιλόγεβιτς!

Τα εκατομμύρια που... χαρίζουν και πώς οι Πειραιώτες έχουν καταφέρει τα τελευταία χρόνια να ξεφύγουν από τα ελληνικά δεδομένα. Πώς συνδέονται οι τρεις μεταγραφικές υποθέσεις;

Ολυμπιακός - Κώστας Τσιμίκας: Μια ενδιαφέρουσα ιστορία κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες για τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί και το ενδεχόμενο να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τους Πειραιώτες.

Γιατί ο Μαροκινός επιθετικός έχει μεν στα χέρια του την πρόταση των 2 εκατ. ευρώ από τον Ολυμπιακό, που κάνει πρωταθλητισμό και παίζει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά στα Εμιράτα φαίνεται ότι βρίσκει μεγαλύτερο συμβόλαιο.

Υπάρχει μια αναντιστοιχία, δηλαδή, στο τι προσφέρει οικονομικά μια ομάδα ανάλογα με το πρωτάθλημα που συμμετέχει, ανάλογα με τα δεδομένα που διαμορφώνονται.

Για παράδειγμα η κουβέντα που έχει ανοίξει, τώρα, για τον Βλάνταν Μιλιβόγεβιτς και το ενδεχόμενο επιστροφής στον Ολυμπιακό: Αν το κάνει προφανώς και δεν θα γίνει για τα λεφτά που παίρνει στην Κρίσταλ Πάλας! Καμία ελληνική ομάδα δεν μπορεί να δώσει αυτό το συμβόλαιο, αλλά ο Σέρβος άσος το γνωρίζει αυτό και θα προσαρμόσει τις απαιτήσεις (αν και εφόσον επιστρέψει!) για να ξαναπαίξει σε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό και συμμετέχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Αυτό ακριβώς είχε συμβεί όταν ο Ολυμπιακός είχε πουλήσει τον Τσιμίκα στην Λίβερπουλ: Η Νις είχε καταθέσει πρόταση ύψους 15 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του παίκτη, αλλά τόσο ο Κώστας Τσιμίκας όσο και οι Πειραιώτες ήθελαν να πάει στη Λίβερπουλ με 13 εκατ. ευρώ - Όπως και έγινε!

Ο λόγος; Μα είναι εξαιρετικά διαφορετικά μεγαλύτερη διαφήμιση να παίρνει παίκτη από το ρόστερ σου η Λίβερπουλ για να παίξει στο top επίπεδο της Premier League (αν δεν υπήρχε ο εξαιρετικός Ρόμπερτσον, ο Κώστας θα μπορούσε ακόμα και να ήταν βασικός), από το να πουλήσεις έναν παίκτη οπουδήποτε αλλού!

Σε αυτό πόνταραν και φαίνεται να δικαιώθηκαν οι Πειραιώτες και με τον Ελ Αραμπί (αλλά και τον Μιλιβόγεβιτς αν υπάρξει σοβαρό θέμα): Ναι μεν υπάρχει πλαφόν στο ποσό που μπορεί να δώσει μια ελληνική ομάδα, αλλά οι Ερυθρόλευκοι προσφέρουν άριστες συνθήκες, πρωταθλητισμό και συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Πράγματα που οι πετρελαιάδες δεν μπορούν να τα δώσουν...

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Χρόνια η ιστορία με τον Φορτούνη - Για αυτό δεν τον βάζει ο Μαρτίνς - Τελειωμένος από τα πλέι οφ"!

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags