Facebook Pixel Ολυμπιακός: Τεράστιο όνομα στον Ολυμπιακό! - Έφερε Μήτρογλου-Μπαλοτέλι - Πρώην της Μπαρτσελόνα
Ποδόσφαιρο
| 2022-06-16 19:01:00

Τεράστιο όνομα στον Ολυμπιακό! - Έφερε Μήτρογλου-Μπαλοτέλι - Πρώην της Μπαρτσελόνα

του Παναγιώτη Νικολάου
Τεράστιο όνομα στον Ολυμπιακό! - Έφερε Μήτρογλου-Μπαλοτέλι - Πρώην της Μπαρτσελόνα

Ξεκινά η ερυθρόλευκη αντεπίθεση με σφραγίδα Βαγγέλη Μαρινάκη! Οι αλλαγές στον Ολυμπιακό το φετινό καλοκαίρι είναι μεγάλες σε όλα τα επίπεδα, ενώ αναμένονται κι άλλες στη συνέχεια.

Ολυμπιακός: Ως τερματοφύλακας ήταν από τους κορυφαίους στην εποχή. Άλλωστε ανέκαθεν η Ισπανία έβγαζε μεγάλους γκολκίπερ. Λίγους όμως θα τους συνέκριναν με τον Ρικάρντο Θαμόρα που έλαμψε εκτυφλωτικά στα χρόνια της «μπελ επόκ», όπως τον Άντονι Θουμπιθαρέτα. Η αποχώρηση του Φρανσουά Μοντεστό από τον Ολυμπιακό φέρνει τον Ισπανό στη θέση του τεχνικού διευθυντή της “ερυθρόλευκης” ομάδας. Οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι αποδέχτηκε την πρόταση να αναλάβει.

Ο Θουμπιθαρέτα όταν κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια τον Ιούλιο του 1998 έμεινε για τρία χρόνια εκτός ποδοσφαίρου. Η πρώτη του δουλειά μετά την ενεργό δράση την πήρε το 2001, όταν ανέλαβε αθλητικός διευθυντής στην Ατλέτικ Μπιλμπάο στην οποία είχε περάσει αρκετά χρόνια της καριέρας του ως ποδοσφαιριστής. Εκεί παρέμεινε μέχρι το 2004 για να τον ξαναδούμε σε ίδιο πόστο έξι χρόνια αργότερα, στη Μπαρτσελόνα, από την οποία έφυγε το 2015.

Ο τελευταίος του σταθμός στο ποδόσφαιρο πριν πιάσει ελληνικό λιμάνι ήταν την τετραετία 2016-2020 όταν υπήρξε τεχνικός διευθυντής της Μαρσέιγ με τη θητεία του να κρίνεται επιτυχημένη, αν αναλογιστεί κανείς η Ολυμπίκ τερμάτισε δεύτερη πίσω από την βαθύπλουτη Παρί Σεν Ζερμέν στη Ligue 1 το 2020, ενώ έφτασε έως τον τελικό του Europa League το 2018 (όπου ηττήθηκε 3-0 από την Ατλέτικο Μαδρίτης).

Στη Μαρσέιγ δεν κουβάλησε ιδιαίτερα πολλούς Ισπανούς παίκτες, με τον αμυντικό Αλβάρο Γκονζάλεθ να θεωρείται η πιο σημαντική μεταγραφή Ισπανού επί Θουμπιθαρέτα. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ήταν στο πόστο την εποχή, που ήρθε στη Μαρσέιγ ο Κώστας Μήτρογλου, του οποίου την περίπτωση των δανεισμών έπρεπε να διαχειριστεί τα επόμενα χρόνια, αλλά και ο Μάριο τρελό... Μπαλοτέλι. Ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο από την καριέρα του στη Μαρσέιγ ήταν, ότι αντιμετώπιζε δυσκολίες όταν έπαιρνε εντολή από τη διοίκηση να αδειάσει το ρόστερ.

Οι θητείες του σε ομάδες έχουν χρονικά κενά, γεγονός που μας προκάλεσε την περιέργεια να ψάξουμε περισσότερο το προφίλ του. Άνθρωποι που έχουν παρακολουθήσει το έργο του κάνουν λόγο για φοβερή προσωπικότητα ανθρώπου πολύγλωσσου. «Θα μπορούσε να ήταν στέλεχος οποιασδήποτε εταιρείας» μας είπαν. Είναι άνθρωπος με προφίλ χαμηλών τόνων, ευγενής με ποιότητα χαρακτήρα. Η εικόνα του ήταν πάντα τέτοια. Ίσως η ιδιοσυγκρασία του να είναι και η απάντηση στον προβληματισμό μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Με… 5 εκατομμύρια ο Πούκι στον Ολυμπιακό - Μόνο για βασικός ο Γιαννούλης, μπερδεμένη κατάσταση"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags