Facebook Pixel Ολυμπιακός: Αυτός είναι ο εξτρέμ που έφερε - Σήκωσε κούπα με Μαρινάκη! Έχει το γκολ και σπάει ρεκόρ
Ποδόσφαιρο
| 2022-06-22 18:00:00

Αυτόν τον εξτρέμ έφερε ο Ολυμπιακός - Σήκωσε κούπα με Μαρινάκη - Έχει το γκολ, σπάει ρεκόρ!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Αυτόν τον εξτρέμ έφερε ο Ολυμπιακός - Σήκωσε κούπα με Μαρινάκη - Έχει το γκολ, σπάει ρεκόρ!

Οι πρωταθλητές Ελλάδας βρήκαν τον εκλεκτό για ενίσχυση στα εξτρέμ και η οριστική συμφωνία είναι προ των πυλών... Είναι ένας μεσοεπιθετικός με ταχύτητα, έκρηξη και τεχνική.

Ολυμπιακός: Παίζει δυνατά την υπόθεση Φιλίπ Ζίνκερναγκελ όπως αποτυπώνουν τα ερυθρόλευκα ρεπορτάζ, καθώς ο Δανός έφτασε στην Ελλάδα ώστε να οριστικοποιήσει τη μεταγραφή του, η οποία θα κλείσει περίπου στα 2 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για έναν εξτρέμ, του οποίου η πορεία και η ενέργεια αξίζουν προσοχής.

Γεννήθηκε στην Κοπεγχάγη και ξεκίνησε την καριέρα του στη δανέζικη Νόρτζελαντ με την οποία αναδείχτηκε πρωταθλητής στο πρωτάθλημα νέων το 2013 και αγωνίστηκε με τις φανέλες των Κέγκε, Χέλσινγκερ, Σέντεριέσκε πριν μετακινηθεί πέντε χρόνια αργότερα στη Νορβηγία. Στη Μπόντο Γκλίμπτ έκανε τη μεγάλη επιτυχία.

Τίτλος και ρεκόρ

Το 2020 βοήθησε την ομάδα να κερδίζει τον πρώτο της τίτλο στην πρώτη κατηγορία της Νορβηγίας (Eliteserien) στην 104χρονη ιστορία της. Εκείνη τη σεζόν η νορβηγική ομάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα με 19 βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη Μόλντε, έχοντας 103 γκολ ενεργητικό και 32 παθητικό. Ο Ζίνκερναγκελ έπαιξε σε 28 ματς, έβαλε 19 γκολ και μοίρασε 24 ασίστ. Με απλά λόγια σχεδόν τα μισά γκολ της Μπόντο Γκλιμπτ εκείνη την επιτυχημένη σεζόν πέρασαν από τα πόδια του. Ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει απίστευτη εκείνη τη χρονιά. Η ομάδα του είχε σπάσει πολλά ρεκόρ και ο ενθουσιασμός του ήταν απερίγραπτος.

Αυτή η κούπα ήταν η αιτία για να βρει εισιτήριο για το Νησί.  Τον Ιανουάριο του 2021 η Γουότφορντ τον πήρε με ένα ποσό της τάξεως των 650.000 Ευρώ. Ήταν ένας «άγνωστος», όπως είχε αποκαλέσει τον εαυτό του σε συνέντευξή του, αφού δεν είχε προσφορές από άλλες ευρωπαϊκές ομάδες. Εκείνη τη σεζόν ο Δανός εξτρέμ έπαιξε 20 παιχνίδι στην Τσάμπιονσιπ και μοίρασε 5 ασίστ, ενώ με΄τρησε και ένα ματς στο Κύπελλο Αγγλίας.

Δανεισμός και άνοδος της ομάδας του Μαρινάκη

Την επόμενη σεζόν (2021-2022), ο Ζίνκερναγκελ δόθηκε δανεικός στη Νότιγχαμ Φόρεστ του Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο παίκτης ήταν πάντα μέσα στο rotation. Μέτρησε δέκα 90λεπτα στην Τσάμπιονσιπ, στα περισσότερα ματς ξεκινούσε βασικός, ενώ στον τελικό των πλέι οφ ανόδου απέναντι στη Χάντερσφιλντ, στο Λονδίνο, ένα ματς που παρακολούθησε ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού και της αγγλικής ομάδας, αγωνίστηκε για 74 λεπτά και στο τέλος πανηγήρισε την άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ, ένα πρωτάθλημα στο οποίο πάντα ονειρευόταν να αγωνιστεί. Ιδιαίτερα μετά από μία σεζόν στην οποία μέτρησε 50 (!) συμμετοχές, με 7 γκολ και 10 ασίστ (!).

Ωστόσο σε αυτό το σημείο μπλέκεται ο Ολυμπιακός. Ο 27χρονος “γυάλισε” στους πρωταθλητές Ελλάδας (και όχι άδικα βάσει επιδόσεων) και ο ίδιος φέρεται να είναι θετικός να μετακομίσει στην Ελλάδα.

Γρήγορος και εκρηκτικός

Όσον αφορά τα ποδοσφαιρικά του χαρακτηριστικά, όπως τα έχει περιγράψει ο ίδιος ο παίκτης σε συνέντευξή του, ταιριάζει σε ομάδα με πολύ επιθετικό παιχνίδι. Του αρέσει να σκοράρει και να φτιάχνει γκολ ( τα στατιστικά του το επιβεβαιώνουν). Μπορεί να παίξει, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος και στα δύο φτερά της επίθεσης. Στην Αγγλία τον έχουμε δει και πίσω από τον επιθετικό. Είναι πολύ γρήγορος και εκρηκτικός παίκτης με καλή τεχνική κατάρτιση. Έχει πολύ καλό δεξί και ένα αξιοπρεπές αριστερό. Δεν φοβάται να ντριπλάρει, να επιτίθεται κατά μέτωπον και γενικώς να βοηθά στη δημιουργία της ομάδας. Πάνω απ' όλα όμως, όπως αναφέρουν πηγές από το Νησί, ο Ζίνκερναγκελ έχει μία αξιοθαύμαστη προσωπικότητα που τον κάνει πολύ αγαπητό σε προπονητικό επιτελείο και συμπαίκτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βούιξε η πιάτσα για Ολυμπιακό-ΠΑΟΚ - Θα "τρελαθούν" στη Θεσσαλονίκη - Έκπληξη με Παναθηναϊκό!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags